Ухвала
від 09.08.2016 по справі 7/57-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

від "09" серпня 2016 р. № 7/57-Б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Ружинському районі (смт.Ружин, Житомирська область)

До боржника ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" (с.Ягнятин, Ружинський район, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: не з'явилися

від боржника: ОСОБА_2 - ліквідатор

В провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа №7/57-Б про банкрутство ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" (с.Ягнятин, Ружинський район, Житомирська область).

З 19.01.2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року № 4212-VI (далі - Закон про банкрутство).

Відповідно до п. 1-1 Прикінцевих та перехідних положень вищезазначеного Закону, положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Абзацом третім п.1-1 вищезазначених положень передбачено, що положення цього закону, які регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Слід зазначити, що до тексту нової редакції Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не увійшла норма, яка в попередній редакції була закріплена в ст. 52, а саме щодо спрощеної процедури банкрутства відсутнього боржника та можливості звернутися до суду із заявою у разі, якщо вимоги до боржника менші ніж встановлено загальними правилами.

Разом з тим, з огляду на те, що провадження у даній справі було порушено до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011р. №4212-VI, та зважаючи на те, що нова редакція Закону не передбачає провадження справи про банкрутство відсутнього боржника в порядку статті 52, при вирішенні судом даної справи застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року за № 2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно.

07.07.2016 до суду від Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області на виконання вимог суду надійшов акт прийому-передачі заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України від 30.03.2016.

09.08.2016 до господарського суду від ліквідатора надійшла заява про приєднання до матеріалів справи витребувані судом документи.

В засіданні суду розглядалося клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_2 про затвердження оплати послуг ліквідатора за період з 02.10.2007р. по 30.04.2016 в сумі 199211,16 грн.

Ліквідатор боржника в судовому засіданні вищезазначені клопотання підтримав у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши ліквідатора боржника, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно Закону про банкрутство арбітражному керуючому належить право отримувати винагороду в розмірі і порядку, передбачених цим Законом. Виходячи з аналізу частин 10-14 ст. 3-1 Закону можна дійти висновку, що законодавець у поняття "винагорода" включає:

- оплату послуг арбітражного керуючого;

- відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків;

- додаткову винагороду.

В силу п.12 ст.3-1 вказаного Закону про банкрутство оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Згідно п.16 ст. ст.3-1 Закону про банкрутство звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду.

З матеріалів справи вбачається, що на розгляд зборів комітету кредиторів ліквідатором був наданий звіт про затвердження оплати послуг ліквідатора за період з 02.10.2007р. по 30.04.2016 в сумі 199211,16 грн.

На засіданні зборів комітету кредиторів боржника 25.05.2016 членами комітету кредиторів боржника одноголосно було затверджено вищезазначений звіт ліквідатора (протокол засідання комітету кредиторів боржника від 25.05.2016, а.с.11 том 9).

При перевірці обгрунтованості та достовірності вимог ліквідатора по оплаті послуг, судом було встановлено, що ліквідатором вірно проведено розрахунок оплати послуг на суму 199211,16 грн.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_2 про затвердження оплати послуг задовольнити та затвердити звіт про оплату послуг ліквідатора за період з 02.10.2007р. по 30.04.2016 в сумі 199211,16 грн.

В судовому засіданні розглядалась заява Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області про заміну сторони по справі.

Як зазначалося вище, 07.07.2016 до суду від Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області на виконання вимог суду надійшов акт прийому-передачі заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України від 30.03.2016.

Представник Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області в засіданні суду не з'явився.

Суд, розглянувши дану заяву, вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" ухвалено рішення щодо оптимізації структури окремих районних управлінь Пенсійного фонду України шляхом їх реорганізації за переліком згідно з додатком 1.

Згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 визначено перелік територіальних органів пенсійного фонду України, які реорганізовують шляхом злиття, так зокрема, у Житомирській області утворюється Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

Відповідно цього ж додатку, УПФУ в Ружинському районі реорганізовується шляхом злиття в Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

Відповідно до передавального акту від 30.03.2016, затвердженого головою правління Пенсійного фонду України, здійснено заходи щодо припинення діяльності управління Пенсійного фонду України в Ружинському районі Житомирської області (код 20405124) шляхом злиття та утворення Андрушівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Житомирській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України в Ружинському районі Житомирської області.

Згідно даного передавального акту проведено передачу окремо визначеного майна, яке обліковується на балансі управління Пенсійного фонду України в Ружинському районі Житомирської області (код 20405124) до новоутвореного територіального органу Пенсійного фонду України - Андрушівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України Ружинському районі Житомирської області (а.с.192-193 том 8).

Крім того, згідно акту приймання-передачі заборгованості по платежах до Пенсійного фонду України від 30.03.2016, Андрушівському об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області передано, зокрема заборгованість ПП"Ягнятинське " на загальну суму 119935,31 грн. перед УПФУ в Ружинському районі (а.с.47 том 9).

Згідно вимог статті 25 Господарського процесуального кодексу України, у разі припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

З огляду на зазначене, господарський суд приходить до висновку про заміну кредитора по справі УПФУ в Ружинському районі його процесуальним правонаступником - Андрушівським об'єднаним УПФУ в Житомирській області.

В судовому засіданні розглядалось клопотання ліквідатора ОСОБА_2 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Відповідно до протоколу зборів комітету кредиторів від 25.05.2016, присутніми членами комітету кредиторів боржника було вирішено затвердити звіт ліквідатора про здійснення ліквідаційної процедури ПП "Ягнятинське" від 25.06.2016 та ліквідаційний баланс ПП "Ягнятинське" від 25.06.2016, надати повноваження арбітражному керуючому (ліквідатору ПП "Ягнятинське" ) подати суду відповідне клопотання (а.с.11 том 9).

Так, на виконання вказаного рішення зборів комітету кредиторів, до суду ліквідатором було подано клопотання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ПП "Ягнятинське" .

Ліквідатор в засіданні суду підтримав клопотання про затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу боржника.

Представники кредиторів в засідання суду не з'явилися.

Суд прийшов до висновку, що неявка представників кредиторів боржника не перешкоджає розгляду справи.

В судовому засіданні встановлено, що на адресу суду жодних письмових заперечень щодо затвердження звіту та ліквідаційного балансу не надходило.

Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, матеріали справи та подані документи, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Житомирської області від "14" травня 2007 року за заявою Управління Пенсійного фонду України в Ружинському районі (смт.Ружин), було порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" (с.Ягнятин Ружинського району) на підставі ст.ст.8,11-13, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржникам або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року № 2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно.

Приватне підприємство "Ягнятинське" зареєстровано Ружинською райдержадміністрацією 10.02.2000 та знаходиться за юридичною адресою: 13631, Житомирська область, Ружинський район, с. Ягнятин, ідентифікаційний код 30714874.

Постановою суду від 29.05.2007 було визнано банкрутом Приватне підприємство "Ягнятинське", що зареєстроване Ружинською райдержадміністрацією, рішення від 10.02.2000, юридична адреса: 13631, Житомирська область, Ружинський район, с. Ягнятин, ідентифікаційний код 30714874, відкрито ліквідаційну процедуру ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" (с.Ягнятин Ружинського району), призначено ліквідатором УПФУ в Ружинському районі (а.с.18 том 1).

Ухвалою суду від 02.10.2007 було, зокрема, замінено ліквідатора - Управління Пенсійного фонду України в Ружинському районі арбітражним керуючим ОСОБА_2, ліцензія серії АВ № 347124 від 25.07.07р.

Ухвалою суду від 26.02.2008 було затверджено реєстр вимог кредиторів боржника (а.с.72-73 том 2).

В період здійснення своїх повноважень ліквідатором ОСОБА_2 здійснювались заходи, спрямовані на виявлення майнових активів у банкрута передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", і зокрема: були направлені відповідні запити та отримані на них відповіді, тощо.

Як убачається з матеріалів справи, 05.12.2007 попереднім ліквідатором боржника було передано ліквідатору ОСОБА_2 документи банкрута, печатку та штампи.

З метою вжиття заходів для захисту майна боржника, 26.09.2008 було проведено інвентаризацію майна ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське", що підтверджується актом контрольної перевірки інвентаризації цінностей на ПП "Ягнятинське" (а.с.6 том 3).

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника №2 від 12 серпня, 03 жовтня 2008, присутніми членами комітету кредиторів було, зокрема, затверджено акт інвентаризації майна ПП "Ягнятинське" від 26.09.2008, у якому встановлені активи у кількості 17 найменувань на загальну суму 3176729,16 грн.; сформовано ліквідаційну масу боржника, а саме: башти Рожновського, ларьок для збирання молока, ларьок для с/г продукції, ларьок в смт.Ружин контора, магазин - їдальня, огорожа їдальні, їдальня з двома верандами, всього 8 найменувань на загальну суму 146892,00 грн.(а.с.7-10 том 3).

Як убачається із матеріалів справи, ПП "Ягнятинське" є правонаступником боргових прав і зобов'язань Колективного сільськогосподарського підприємства ім. Тімірязєва, при реорганізації якого правонаступнику (ПП "Ягнятинське") під погашення кредиторської заборгованості було виділено активи на загальну суму 1294424,00 грн., майна соціальної сфери - 3211260,00 гри., майна резервного фонду - 1574171,00 грн., майна, що не підлягає паюванню -735518,00 грн.

Спілкою співвласників майна реформованого КСП ім. Тімірязєва, оскаржувались дії ліквідатора з питання формування ліквідаційної маси ПП "Ягнятинське".

За результатами розгляду скарги голови спілки співвласників майнових паїв КСП ім. Тімірязєва на дії ліквідатора ПП "Ягнятинське" господарським судом Житомирської області було прийнято ухвалу від 11.11.2008 по справі №7/57-Б, відповідно до якої скаргу голови спілки співвласників майнових паїв КСП ім. Тімірязєва на дії ліквідатора ПП "Ягнятинське" було задоволено частково, визнано незаконними дії ліквідатора ПП "Ягнятинське" ОСОБА_2 щодо включення в ліквідаційну масу наступного майна: башти Рожовського як майна, що є інженерним опоряджуванням території, включаючи прокладання мереж водопостачання; магазину-їдальні як будівлі громадсько-торгівельного центру; зобов'язано ліквідатора ОСОБА_2 виключити з ліквідаційної маси ПП "Ягнятинське" наступне майно: башти Рожовського та магазин-їдальню, які передати до комунальної власності.

Не погоджуюсь з винесеною ухвалою, спілкою громадян - співвласників майна реформованого КСП ім. Тімірязєва 22.11.2008 було подано апеляційну скаргу на ухвалу господарського суду від 11.11.2008

Постановою Житомирського апеляційного господарського суду від 03.03.2009 ухвалу господарського суду Житомирської області від 11.11.2008 у справі № 7/57-Б залишено без змін. Постановою Вищого господарського суду України від 10.06.2009 залишено без змін постанову Житомирського апеляційного господарського суду від 03.03.2009 у справі №7/57-Б.

Також, слід зазначити, що постановою Ружинського районного суду від 11.02.2010 у справі №2-А-2/2010 було визнано протиправним та скасовано рішення виконавчого комітету Ружинської селищної ради №57 від 25.06.2009 про визнання права власності за банкрутом на нежиле приміщення (ларьок) в смт. Ружин, вул. Набережна, 10, Житомирської області. Ухвалою даного суду від 03.07.2009 було накладено арешт на продаж вказаного нежилого приміщення.

Ухвалою Ружинського районного суду Житомирської області від 03 липня 2009 року по справі №2-А-2/2010р.(2-а-115/2009 р.) було заборонено керуючому (ліквідатору) ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" вчиняти будь-які дії щодо відчуження нерухомого майна, розташованого за адресою: 13601, Житомирська області, смт. Ружин, вул. Набережна, 10.

Крім цього, вказаною ухвалою було зобов'язано Ружинську нотаріальну контору накласти заборону на відчуження нерухомого майна за вказаною адресою та зареєструвати накладення такої заборони в Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна. Вказану заборону внесено до Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна 07.07.2009р. за реєстраційним номером 8861887.

Ліквідатором боржника 22.06.2015 було подано до Ружинського районного суду заяву про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній справі, виходячи з того, що право власності на майно банкрута не скасоване, накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається. Ухвалою Ружинського районного суду від 16.07.2015 у справі №291/751/15-а вказану заяву задоволено, скасовано заходи забезпечення позову в зазначеній адміністративній справі.

Як убачається із матеріалів справи, ліквідатором банкрута також вживались заходи стосовно визнання права власності на інші об'єкти нерухомого майна, що включені ним до складу ліквідаційної маси ПП "Ягнятинське", а саме: (контори в с. Ягнятин по вул. Центральна. 71), будівлі ларька (для збирання молока), ларька (для с/г продукції) в с. Ягнятин по вул. Шевченка, 26, будівлі їдальні з двома верандами в с. Ягнятин по вул. Центральна, 60а, Ружинського району, Житомирської області.

Зокрема, рішенням Господарського суду Житомирської області від 18.08.2015 у справі №906/915/15 позов ліквідатора задоволено частково, визнано незаконним та скасовано рішення №24 від 20.03.2009 виконкому Ягнятинської сільської ради Ружинського району Житомирської області в частині оформлення права власності за Спілкою громадян-співвласників майна реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства ім. Тімірязєва на будівлю контори в с.Ягнятин по вул. Центральна. 71а, будівлі ларька (для збирання молока), ларька (для с/г продукції) в с.Ягнятин по вул. Шевченка. 26, будівлю їдальні з двома верандами в с. Ягнятин по вул. Центральна, 60а, Ружинського району Житомирської області. В частині визнання права власності на вказане майно в позові відмовлено. Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 17.12.2015 у справі №906/915/15 апеляційну скаргу ПП "Ягнятинське" на рішенням Господарського суду Житомирської області від 18.08.2015, залишено без задоволення.

З урахуванням вищевикладеного, в ліквідаційній процедурі ПП "Ягнятинське" ліквідатором було фактично сформовано ліквідаційну масу у складі нежилого приміщення (ларька) в смт. Ружин. вул. Набережна, 10, Житомирської області.

Відповідно до отриманої судом інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта від 06.07.2016 (а.с.42-43 том 9), за ПП "Ягнятинське" зареєстрований на праві приватної власності об'єкт нерухомого майна - нежиле приміщення, ларьок, заг.пл.19,7 кв.м., за адресою: Житомирська область, Ружинський район, смт.Ружин, вул.Набережна, будинок 10.

Як убачається із матеріалів справи, рішенням ліквідатора ОСОБА_2 організатором аукціону з продажу майна ПП "Ягнятинське" було визначено Приватне підприємство "Торги.УА".

Враховуючи непроведення розрахунків за організацію продажу активів ТОВ "Торговий дім "Керамік", наявність судових рішень господарського суду Харківської області стосовно інших випадків непроведення ОСОБА_1 підприємством "Торги.УА" розрахунків з реалізації майна банкрутів, ліквідатором було прийнято рішення про припинення договірних відносин з ПП "Торги.УА".

З урахуванням зазначеного, ліквідатором було прийнято рішення про укладення договору на проведення аукціону з продажу майна ПП "Ягнятинське" з Житомирською товарною агропромисловою біржею, яка приймала участь у конкурсі з визначення організатора торгів з продажу майна банкрута.

24.12.2015 між ліквідатором ПП "Ягнятинське" ОСОБА_2 (замовник) та Житомирською товарною агропромисловою біржею (організатор) був укладений договір про проведення електронних торгів №02/24-12-15 (а.с.165-166 том 8) та додаток до нього.

Згідно протоколу про проведення аукціону (відкритих електронних торгів) №4/9 від 25.04.2016 (а.с.20 том 9) переможцем аукціону з продажу нежитлового приміщення, ларьок, загальна пл.19,7 кв.м., який знаходиться за адресою: Житомирська область, смт.Ружин, вул.Набережна, буд.10, стала гр. ОСОБА_3.

25.04.2016 між ліквідатором ПП "Ягнятинське" ОСОБА_2 (продавцем) та гр. ОСОБА_3 (покупець) було укладено договір купівлі - продажу майна підприємства-банкрута (а.с.32-33 том 9), згідно якого продавець передає у власність покупцеві наступне майно: ЦМК, нежиле приміщення, ларьок, місцезнаходження: вул.Набережна, буд.10, смт.Ружин, Житомирська область, загальною площею 19,7 кв.м.

Цього ж числа, між сторонами було складено акт про передання права власності на куплене нерухоме майно.

27.07.2016 державним нотаріусом Ружинської державної нотаріальної контори Житомирської області було посвідчено, що ПП "Ягнятинське" належить на праві власності нерухоме майно, що складається з: нежилого приміщення, ларьок, місцезнаходження: вул.Набережна, буд.10, смт.Ружин, Житомирська область, загальною площею 19,7 кв.м., яке придбане фізичною особою - ОСОБА_3, про що видано свідоцтво.

Від реалізації майна банкрута були отримані кошти в розмірі 60 714,50 грн.

Як свідчать матеріали справи, кошти в сумі 60 714,50 грн., що були отримані в ліквідаційній процедурі були спрямовані ліквідатором на погашення витрат організатора аукціону, погашення по сплаті судового збору та витрат на оплату послуг ліквідатора.

Відповідно до довідки Державної інспекції сільського господарства в Житомирської області №01/3908 від 09.12.2014 (а.с.35 том 8), за ПП "Ягнятинське" в інспекції не зареєстрована сільськогосподарська техніка.

Центр надання послуг пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування Попільнянського та Ружинського районів підпорядкований УДАІ УМВС України в Житомирській області в довідці №2354 від 06.12.2014 (а.с.38 том 8), повідомляє, що згідно інформаційно-пошукової системи "Автомобіль", станом на 06.12.2014 за ПП "Ягнятинське" зареєстровано 28 одиниць транспортних засобів. При цьому, зазначено, що 27 транспортних засобів зареєстровані за ПП"Ягнятинське" за договором оренди, і не являються власністю ПП"Ягнятинське", а являються власністю спілки громадян - співвласників майна реформованого КСП ім. Тімірязєва с.Ягнятин, Ружинського району, Житомирської області, автомобіль ГАЗ -31029, державний номерний знак 4649ІОА, 1993 р.в., шасі №142848, кузов №ХТН310290Р0142643 належить ПП"Ягнятинське" на праві власності.

Ліквідатором було встановлено відсутність вищезазначеного транспортного засобу за місцезнаходженням банкрута, у зв'язку з чим було проведено вибракування та зняття з обліку автомобіля ГАЗ -31029, державний номерний знак 4649ІОА, 1993 р.в., шасі №142848, кузов №ХТН310290Р0142643, що підтверджується заявою №92610610 від 31.05.2016 (а.с.37 том 9).

Згідно довідки Ружинського відділення Бердичівської ОДПІ від 17.06.2016 (а.с.36 том 9) ПП"Ягнятинське" у банківській установі ПАТ "КБ"Хрещатик" рахується відкритим один розрахунковий рахунок №26000001186507.

Довідкою №20.1.19-198 від 13.01.2015 Департамент льотної придатності Державної авіаційної служби України повідомив, що у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за ПП "Ягнятинське", повітряні судна не зареєстровані (а.с. 29 том 8).

Відповідно до Державного реєстру випусків цінних паперів станом на 11.12.2014 відсутня інформація щодо реєстрації випуску цінних паперів ПП "Ягнятинське" (довідка Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку №12/02/23873/НК від 17.12.2014, а.с.36 том 8).

Відповідно до довідки №01/3908 від 09.12.2014 Державної інспекції сільського господарства у Житомирській області за ПП "Ягнятинське" сільськогосподарська техніка, не зареєстрована (а.с. 35 том 8).

ОСОБА_4 управління Держземагентства у Житомирській області №33-6-0.32-7004/2-14 від 01.12.2014, повідомлено, що за боржником земельні ділянки на території Житомирської області не зареєстровані (а.с. 32 том 8).

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Житомирській області Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України в своїй довідці №3088/1.3 від 28.11.2014 повідомило, що за ПП "Ягнятинське" не зареєстровані великотоннажні автомобілі та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі загального користування (а.с.31 том 8).

Відповідно до довідки Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Житомирській області №2-17/402/14 від 26.11.2014 (а.с.30 том 8) звернень від ПП "Ягнятинське" щодо набуття права на виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів до управління, не надходило.

Згідно довідки Державного космічного агентства України №4971/10-4.2/14 від 08.12.2014 (а.с.33 том 8) в агентстві відсутні відомості щодо наявності у власності ПП "Ягнятинське" космічних об'єктів та унікальних об'єктів космічної діяльності.

Довідкою від 27.11.2014 Житомирська митниця ДФС, повідомила, що за наявними базами даних митниці, інформація про здійснення валютних операцій ПП "Ягнятинське" відсутня (а.с.34 том 8).

Відповідно до довідки Комунальної установи Трудовий архів Ружинського району (а.с.19 том 9) документи ПП "Ягнятинське" з особового складу (заробітна плата, стажеві книги) за 1944-2003 роки - 379 справ надійшли на зберігання до Трудового архіву 31.08.2010 (а.с.216 том 13).

Печатка та штампи банкрута були знищені, що підтверджується актом знищення печаток та штампу юридичної особи - банкрута ПП "Ягнятинське" від 09.08.2016.

Як свідчать матеріали справи, грошових коштів та майнових активів банкрута, після часткового погашення витрат, пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство - у підприємства - боржника не залишилось.

Таким чином, як підтверджують матеріали справи, відсутність майнових активів банкрута унеможливлює повне задоволення вимог кредиторів по справі.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута.

У зв'язку з тим, що у банкрута відсутні будь - які майнові активи, останній не може продовжувати свою підприємницьку діяльність.

Згідно до п.5 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, вважаються погашеними.

Відповідно до п.6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Частиною 2 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилось майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до п.6 ч.2 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом.

Ураховуючи наведене, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" підлягають затвердженню господарським судом, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Керуючись ст.ст. 25-32, п.6 ч.1 ст. 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14 травня 1992 року №2343-XII в редакції, яка була чинною до 18.01.2013 року включно, ст. 86 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_5 про затвердження оплати послуг ліквідатора за період 02.10.2007р. по 30.04.2016 в сумі 199211,16 грн., задовольнити.

2. Затвердити звіт про оплату послуг ліквідатора боржника ОСОБА_2 за період 02.10.2007р. по 30.04.2016 в сумі 199211,16 грн.

3. Задовольнити заяву Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області №367/03 від 19.04.2016 про заміну сторони по справі.

4. Замінити кредитора по справі УПФУ в Ружинському районі його процесуальним правонаступником - Андрушівським об'єднаним УПФУ в Житомирській області (ідентифікаційний код - 40381604).

5. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" (с.Ягнятин, Ружинський район, Житомирська область).

6. Ліквідувати юридичну особу - банкрута Приватне підприємство "Ягнятинське" зареєстроване Ружинською райдержадміністрацією 10.02.2000, юридична адреса: 13631, Житомирська область, Ружинський район, с. Ягнятин, ідентифікаційний код 30714874.

7. Припинити повноваження ліквідатора ОСОБА_1 підприємства "Ягнятинське" - ОСОБА_2

8. Вимоги кредиторів у справі, які не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

9. Встановити, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

10. Провадження у справі припинити.

11. Зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2:

- закрити розрахунковий рахунок боржника відкритий у ПАТ КБ "Хрещатик";

- повідомити відділ з питань банкрутства ОСОБА_4 управління юстиції у Житомирській області про завершення ліквідаційної процедури;

- вжити інших заходів для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи;

- подати суду докази виконання вимог ухвали суду.

Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу державному реєстратору та органу державної статистики для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, а також органу доходів та зборів за місцезнаходженням банкрута.

Ухвала господарського суду набирає законної сили в установленому чинним законодавством порядку.

Суддя Костриця О.О.

1 - в справу

2- Андрушівському об'єднаному УПФУ в Житомир. обл.

3-ліквідатору ОСОБА_2 на адресу місця проживання

4- ЖОД ДАК Хліб України

5- Руж. РЦЗ - вул. Бірюкова, 69а, смт Ружин, 13600

6- Відділ. ВДФСС від НВ та ПЗ у Андрушівс. р-ні - м. Андрушівка, вул. Воб"яна, 15

7-Головному управлінню статистики (реком.)

8- Ружинське відділення Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області (реком.)

9- Ружинська райдержадміністрація (реком.).

Дата ухвалення рішення09.08.2016
Оприлюднено16.08.2016
Номер документу59621080
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/57-б

Ухвала від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 26.05.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 24.12.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 16.05.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 04.03.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні