Ухвала
від 11.08.2016 по справі 4/16-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "11" серпня 2016 р. Справа № 4/16-Б

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Шанс" (смт.Попільня, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду прийняли участь:

від кредиторів: не з'явився

від боржника: ОСОБА_1 - ліквідатор

представник прокуратури Житомирської області: ОСОБА_2 - посв. №031535 від 23.01.2015

В провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа про банкрутство ТОВ "Шанс" (смт. Попільня, Житомирська область ).

18.07.2016 до господарського суду від Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області надійшла заява за №1617/03 від 14.07.2016 про заміну кредитора по справі - УПФУ в Попільнянському районі Житомирської області на його правонаступника Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

Ухвалою суду від 19.07.2016 було прийнято та призначено до розгляду в засіданні суду заяву Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області №1617/03 від 14.07.2016 про заміну кредитора по справі.

10.08.2016 до суду від Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області надійшли витребовувані судом документи.

11.08.2016 на адресу суду від ліквідатора боржника надійшов відзив на заяву Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області про заміну кредитора по справі.

Цього ж числа, від ліквідатора боржника надійшли документи по справі.

В засіданні суду розглядалась заява Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області №1617/03 від 14.07.2016 про заміну кредитора по справі.

Як зазначалося вище, 10.08.2016 до суду від Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області надійшли витребовувані судом документи.

Представник Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області в засідання суду не з'явився.

11.08.2016 на адресу суду від ліквідатора боржника надійшов відзив на заяву Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області про заміну кредитора по справі, в якому вона не заперечила проти заміни кредитора.

Ліквідатор боржника в засіданні суду не заперечила проти заміни кредитора по справі.

Представник прокуратури в засіданні суду не надав заперечень щодо вищезазначеної заяви про заміну кредитора по справі.

Суд, розглянувши дану заяву, вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" ухвалено рішення щодо оптимізації структури окремих районних управлінь Пенсійного фонду України шляхом їх реорганізації за переліком згідно з додатком 1.

Згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 визначено перелік територіальних органів пенсійного фонду України, які реорганізовують шляхом злиття, так зокрема, у Житомирській області утворюється Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

Відповідно до цього ж додатку, УПФУ в Попільнянському районі реорганізовується шляхом злиття в Андрушівське об'єднане УПФУ в Житомирській області.

У відповідності до передавального акту від 30.03.2016, затвердженого головою правління Пенсійного фонду України, здійснено заходи щодо припинення діяльності управління Пенсійного фонду України в Попільнянському районі Житомирської області (код 20405101) шляхом злиття та утворення Андрушівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Житомирській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України в Попільнянському районі Житомирської області.

Згідно даного передавального акту проведено передачу окремо визначеного майна, яке обліковується на балансі управління Пенсійного фонду України в Попільнянському районі Житомирської області (код 20405101) до новоутвореного територіального органу Пенсійного фонду України - Андрушівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду України Попільнянському районі Житомирської області.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 05.05.2016, у ЄДР міститься інформація про припинення юридичної особи -УПФУ в Попільнянському районі (ідентифікаційний код 20405101).

Згідно вимог статті 25 Господарського процесуального кодексу України, у разі припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

З огляду на зазначене, господарський суд приходить до висновку про заміну кредитора по справі УПФУ в Попільнянському районі його процесуальним правонаступником - Андрушівським об'єднаним УПФУ в Житомирській області.

В засіданні суду розглядалось клопотання про затвердження звіту з нарахування основної грошової винагороди арбітражного керуючого ОСОБА_1 за виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Шанс" при проведенні ліквідаційної процедури ТОВ "Шанс" за період з 07.04.2015 по 05.07.2016 в сумі 79854,68 грн. та клопотання про затвердження арбітражному керуючому ОСОБА_1 звіту про понесені витрати в ліквідаційній процедурі за період з 07.04.2015 по 24.06.2016 на суму 3278,78 грн.

Ліквідатор боржника в засіданні суду підтримала клопотання щодо затвердження вищезазначених звітів.

Представник прокуратури в засіданні суду не надав заперечень щодо затвердження вищезазначених звітів.

Розглянувши вищезазначені звіти, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Положення статті 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) регулюють питання щодо винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Так, згідно ч.1 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Частина 3 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначає, що грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Частиною 4, 5, 7 статті 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання" визначено, що витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов'язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов'язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Розпорядник майна звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на першому засіданні комітету кредиторів, а також за результатами процедури розпорядження майном боржника. Керуючий санацією не рідше одного разу на три місяці, а ліквідатор - щомісяця звітують перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Відповідно до абз.13 п.37 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013 №01-06/606/2013 звіти арбітражного керуючого про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат повинні бути схвалені або погоджені комітетом кредиторів, а звіти за підсумками судових процедур (розпорядження майном, санації, ліквідації) - затверджені господарським судом.

Отже, зазначеною нормою законодавець пов'язує процедуру подання та затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат з настанням певної події, а саме закінченням відповідної процедури.

Судом встановлено, а матеріалами справи підтверджується, що арбітражний керуючий ОСОБА_1 виконує обов'язки ліквідатора боржника з 07.04.2015 - дата прийняття судом ухвали про призначення арбітражного керуючого ОСОБА_1 ліквідатором боржника.

05.07.2016 до суду арбітражним керуючим ОСОБА_1 за підсумками процедури ліквідації боржника було подано на затвердження остаточний звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс боржника.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів ОСОБА_3" від 30.04.2015, присутніми членами комітету кредиторів було вирішено: погодити основну грошову винагороду в розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат арбітражному керуючому ОСОБА_1 за виконання повноважень ліквідатора ТОВ "Шанс" (а.с.140-141 том 11).

Як убачається із матеріалів справи, комітетом кредиторів боржника було, зокрема, затверджено звіт ліквідатора про нарахування основної грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора боржника за період з 07.04.2015 по 05.07.2016 (протокол засідання комітету кредиторів від 24.06.2016 (а.с. 115-117 том 11).

За даними звіту про нарахування грошової винагороди ліквідатора за період з 07.04.2015 по 05.07.2016, ліквідатором представлено розрахунок нарахування грошової винагороди відповідно до норм діючого законодавства - у розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат у місяць, що також відповідає рішенню комітету кредиторів від 30.04.2015, у загальному розмірі 79854,68 грн.

Отже, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора та затвердити звіт з нарахування грошової винагороди ліквідатора ОСОБА_1 за період з 07.04.2015 по 05.07.2016 в сумі 79854,68 грн.

Відносно витрат понесених ліквідатором в ході здійснення ліквідаційної процедури, судом встановлено наступне.

Комітетом кредиторів боржника було, зокрема, вирішено погодити звіт ліквідатора про понесені витрати в ліквідаційній процедурі за період з 07.04.2015 по 24.06.2016 (протоколи засідання комітету кредиторів від 29.07.2015, 24.06.2016 на загальну суму 3278,78 грн. ( а.с. 132-134 том 11).

Дослідивши подані ліквідатором докази в підтвердження понесених витрат судом було встановлено, що ліквідатором вірно проведено розрахунки понесених витрат.

Враховуючи те, що звіт ліквідатора про витрати на проведення ліквідаційної процедури відповідає вимогам ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд вважає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити та затвердити звіт ліквідатора про витрати в ліквідаційній процедурі за період з 07.04.2015 по 24.06.2016 на суму 3278,78 грн.

В засіданні суду розглядається остаточний звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс боржника.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів від 08.08.2016, присутніми членами комітету кредиторів було, зокрема, вирішено клопотати перед господарським судом щодо відкладення затвердження ліквідаційного балансу ТОВ "Шанс" та ліквідаційного звіту станом на 24.06.2016 до отримання від Голосіївського РВ ДВС м.Київ ГТУЮ у м.Києві відповіді щодо виконання рішення Господарського суду Харківської області. Зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_1 звернутись до господарського суду з відповідним клопотанням.

На виконання зазначеного рішення комітету кредиторів боржника, ліквідатором боржника ОСОБА_1 в засіданні суду було подано клопотання про відкладення розгляду питання про затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу боржника.

Представник прокуратури в засіданні суду не надав заперечень щодо клопотання ліквідатора боржника про відкладення розгляду питання про затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу боржника.

Господарський суд розглянувши вищезазначене клопотання ліквідатора, прийшов до висновку задовольнити клопотання ліквідатора та відкласти розгляд питання про затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу боржника.

Ураховуючи вищевикладене, суд прийшов до висновку про відкладення розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 77,86 ГПК України, ст.ст.37-46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Андрушівського об'єднаного УПФУ в Житомирській області №1617/03 від 14.07.2016 про заміну сторони по справі.

2. Замінити кредитора по справі УПФУ в Попільнянському районі його процесуальним правонаступником - Андрушівським об'єднаним УПФУ в Житомирській області (ідентифікаційний код - 40381604).

3. Задовольнити клопотання ліквідатора ОСОБА_1 про затвердження звіту про грошову винагороду за період з 07.04.2015 по 05.07.2016 в сумі 79854,68 грн.

4. Затвердити звіт ліквідатора ОСОБА_1 про нарахування грошової винагороди за період з 07.04.2015 по 05.07.2016 в сумі 79854,68 грн.

5. Задовольнити клопотання ліквідатора ОСОБА_1 про затвердження звіту про понесені витрати на проведення ліквідаційної процедури за період з 07.04.2015 по 24.06.2016 в сумі 3278,78 грн.

6. Затвердити звіт ліквідатора ОСОБА_1 про витрати на проведення ліквідаційної процедури за період з 07.04.2015 по 24.06.2016 в сумі 3278,78 грн.

7. Відкласти розгляд питання про затвердження остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу боржника.

8. Відкласти розгляд справи.

9. Призначити наступне засідання суду на "25" жовтня 2016 р. о 11:30 у приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №407.

10. Зобов'язати ліквідатора ОСОБА_1:

- надати докази закриття банківського рахунка боржника;

- надати докази знищення печатки та штампів боржника;

- провести засідання комітету кредиторів, за участю кредиторів, які не входять до складу комітету, на якому розглянути питання щодо розгляду кримінального провадження №12014060270000434, відповідний протокол засідання надати суду, а також доповнити звіт ліквідатора, відносно вчинених ліквідатором дій;

- повідомити про результати виконання Голосіївським РВ ДВС м.Київ ГТУЮ у м.Києві рішення господарського суду Харківської області по справі №922/483/15, відповідні докази надати суду;

- повідомити всіх кредиторів боржника про можливість розгляду та затвердження в наступному судовому засіданні остаточного звіту ліквідатора (з урахуванням доповнень) та ліквідаційного балансу боржника; відповідні докази надати суду.

В засідання суду викликати уповноважених представників кредиторів боржника та ліквідатора боржника ОСОБА_1

Ухвала господарського суду набирає законної сили в установленому чинним законодавством порядку.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Суддя Костриця О.О.

1-до справи;

2-УПФУ в Попільнянському районі

3- Андрушівській ОДПІ

4-прокуратурі Житомирської області

5-ДП "Ресурспостач (01135, м.Київ, вул.П.Пестеля,4)

6-ліквідатору ОСОБА_1

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення11.08.2016
Оприлюднено16.08.2016
Номер документу59631441
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/16-б

Ухвала від 13.12.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.08.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 19.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.08.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 04.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні