Ухвала
від 11.08.2016 по справі 216/3922/16-к
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/3922/16-к

Провадження 1-кс/216/2014/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей та документів

11 серпня 2016 року

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

за участю слідчого - ОСОБА_3

розглянувши без застосування технічних засобів фіксації судового процесу згідно до ст. 107 ч.1 КПК України, клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , винесене у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016040230000454, від 31.07.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про здійснення тимчасового доступу до речей та документів, та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №12016040230000454, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 31.07.2016 року, узгодженого з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №3 Дніпропетровської області ОСОБА_4 , а саме до оригіналів документів з можливістю вилучення їх копій, завірених належним чином, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- податкових декларацій з податку на додану вартість, додатків № 5 «Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів», розрахунків коригування сум ПДВ до податкових декларацій з податку на додану вартість, звітів фінансово-господарської діяльності, податкових декларації з податку на прибуток, які надавались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з моменту реєстрації і по теперішній час;

- довідок про перелік працюючих на підприємстві з сумою отриманих доходів та сплачених податків, довідок про відкриті та закриті в банківських установах розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з моменту реєстрації цих підприємств і по теперішній час;

- довідок та актів перевірок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з моменту реєстрації цих підприємств і по теперішній час.

В обґрунтування необхідності надання тимчасового доступу до документів вказується, що 31.07.2016 до Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшла заява від гр. ОСОБА_5 про те, що службовими особами ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з кар`єру «Північний» м. Кривого Рогу за період 2016 року організовано та здійснено незаконне вивезення з використанням залізничного транспорту Придніпровської залізниці в невідомому напрямку корисних копалин загальнодержавного значення (залізної руди) та виробничого устаткування, в тому числі вказаного майна, що є державною власністю в особливо великих розмірах.

За вказаним фактом відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016040230000454 від 31.07.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що на підставі Договору оренди №240 від 14 липня 2005 року та Додаткових угод до нього цілісний майновий комплекс колишнього державного науково-виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » перебуває в оренді ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Строк дії вказаного Договору оренди закінчується 31 липня 2016 року.

11.04.2016 року ІНФОРМАЦІЯ_5 прийнято рішення про недоцільність пролонгації вказаного Договору оренди, повідомлено ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » про таке рішення та розпочато роботу з повернення орендованого державного майна у державну власність. Однак, проведення інвентаризації та оцінки державного майна державного науково-виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » не було виконано у зв`язку з блокуванням такої роботи з боку ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

На території цілісного майнового комплексу колишнього державного науково- виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (кар`єр « ІНФОРМАЦІЯ_6 » м. Кривий Ріг) знаходиться як добута ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » руда, так і велика кількість руди, яка знаходилась на території державного науково-виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на час передачі цілісного майнового комплексу в оренду та є державною власністю.

ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » активно ведеться робота з вивезення з території комплексу як промислового устаткування, так і руди.

За добу, в період з 27.07.2016 року по 28.07.2016 року, на територію цілісного майнового комплексу ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за участі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », було подано 250 вагонів з метою вивезення руди. Хоча, в належний спосіб не було визначено та виділено частки держави і ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у майні орендованого цілісного майнового комплексу колишнього державного науково- виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Таким чином, ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » вивозиться залізничним шляхом державне майно, а саме: руда та промислове устаткування, з території майнового комплексу.

Так, на території дробильно-сортувальної фабрики ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за усним розпорядженням начальника фабрики та попередньою змовою з керівником ГЗК, окремо від добутої продукції, яка призначена для відправки в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », м. Маріуполь, зберігається продукція, яка знаходилась на території державного науково-виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на час передачі цілісного майнового комплексу в оренду та є державною власністю, та продукція, яка не відображена в офіційних звітах/документації по видобутку руди.

Внесення неправдивої інформації, а саме: приховування відомостей в офіційних звітах/документації щодо фактично видобутої продукції, здійснюється начальником виробничо-технічного відділу ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за попередньою змовою з керівником ГЗК.

Вивезення продукції, яка знаходилась на території державного науково- виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на час передачі цілісного майнового комплексу в оренду та є державною власністю, та продукції, яка не відображена в офіційних звітах/документації по видобутку руди, здійснюється ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », за попередньою змовою керівників казаних товариств, відповідно, з керівником ГЗК та начальником залізничного цеху ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ГІАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

В період з 29.07.2016 по 30.07.2016 з території ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » вивезено 250 вагонів руди, де собівартість одного вагону руди складає орієнтовно 21 000 грн. 00 копійок (70 тон*300 грн. 00 копійок - собівартість 1 тони руди).

Таким чином, орієнтовний розмір збитків завданих державі становить 5 250 000 гривень 00 копійок (21 000 грн. 00 копійок - собівартість одного вагону руди 250 вагонів руди - кількість вивезених в період з 29.07.2016 по 30.07.2016 з території ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » вагонів).

Крім того, з метою недопущення представників держави на територію колишнього державного науково-виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яке перебуває в оренді ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »), після закінчення Договору оренди №240 від 14 липня 2005 року (строк дії Договору оренди закінчився 31 липня 2016 року) та укриття злочинної діяльності пов`язаної з привласненням та розтратою державного майна колишнього державного науково-виробничого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та продукції, яка не відображена в офіційних звітах/документації по видобутку руди, на території ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за попередньою змовою керівників ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », колишнього керівника Гірничодобувного дивізіону МЕТІНВЕСТ, начальника виробництва Гірничодобувного дивізіону МЕТІНВЕСТ, керівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Враховуючи вищезазначене, що до скоєння даного кримінального правопорушення можуть бути причетні службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) місцезнаходження: АДРЕСА_2 , у зв`язку з чим з метою перевірки взаємовідносин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ГЗК « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та інших підприємств виникла необхідність у тимчасовому доступі до реєстраційної справи юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , до документів, а саме: податкові декларації з податку на додану вартість, додатки № 5 «Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів», розрахунки коригування сум ПДВ до податкових декларацій з податку на додану вартість, звіти фінансово-господарської діяльності, податкові декларації з податку на прибуток, які надавались цими підприємствами в період часу з моменту їх реєстрації і по теперішній час; довідки про перелік працюючих на підприємстві з сумою отриманих доходів та сплачених податків, довідки та акти перевірок, довідки про відкриті та закриті в банківських установах розрахункові рахунки за період часу з моменту реєстрації підприємства і по теперішній час, в яких містяться відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та можуть мати значення для встановлення істини у справі, необхідні для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в зазначених документах можуть бути використані як докази, а також неможливість іншими способами встановити зазначені обставини, з метою досягнення ефективності досудового розслідування та запобігання загрозі зміни або знищення вказаних документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, слідчий просив надати тимчасовий доступ до вище вказаних документів, що містять зазначену інформацію, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило. Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У судовому засіданні слідчий, клопотання підтримав, просив задовольнити.

Клопотання розглянуто судом на підставі ч.2 ст.163 КПК України, без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, до яких необхідно отримати доступ.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню частково.

Так, під час розгляду клопотання встановлено, що згідно фабули, внесеної до Єдиного реєстру досудових розслідувань вище зазначене кримінальне провадження відкрито за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Беручи до уваги, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вище зазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема те, що вище вказані документи можуть бути використанні як докази, а також неможливість іншими способами встановити обставини справи, з метою всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження та притягнення винних до кримінальної відповідальності, та досягнення ефективності досудового розслідування, необхідно надати тимчасовий доступ до вказаних документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомлення з оригіналами та вилученням їх копій завірених належним чином за період з 01.01.2015 року по 30.06.2016 року включно.

Керуючись ст.ст. 110, 163165, 309, 369372, 395 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про здійснення тимчасового доступу до документів, - задовольнити частково.

Дозволити тимчасовий доступ слідчому СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 до оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- податкових декларацій з податку на додану вартість, додатків № 5 «Розшифровки податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів», розрахунків коригування сум ПДВ до податкових декларацій з податку на додану вартість, звітів фінансово-господарської діяльності, податкових декларації з податку на прибуток, які надавались ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з 01.01.2015 року по 30.06.2016 року включно;

- довідок про перелік працюючих на підприємстві з сумою отриманих доходів та сплачених податків, довідок про відкриті та закриті в банківських установах розрахункові рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з 01.01.2015 року по 30.06.2016 року включно;

- довідок та актів перевірок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період часу з 01.01.2015 року по 30.06.2016 року включно,

з можливістю ознайомлення з ними та вилученням їх копій, завірених належним чином для подальшого залучення до матеріалів кримінального провадження.

В решті вимог клопотання, - відмовити.

Строк дії ухвали встановити до 11 вересня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59633729
СудочинствоКримінальне
Сутьздійснення тимчасового доступу до речей та документів, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —216/3922/16-к

Ухвала від 25.08.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 25.08.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бондарєва О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні