Ухвала
від 11.08.2016 по справі 401/2607/16-к
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11.08.2016

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

копія Справа № 401/2607/16-к Провадження № 1-кс/401/232/16

11 серпня 2016 року м. Світловодськ

Слідчий суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в Світловодському міськрайонному суді Кіровоградської області клопотання старшого слідчого Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання старшого слідчого Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанта поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до інформації, в зв`язку проведенням досудового розслідування за кримінальним провадженням щодо кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст. 367 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок проведених ІНФОРМАЦІЯ_1 заходів державного нагляду (контролю) - перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони атмосферного повітря 21.09.2015 Товариство з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (далі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ») здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та 20.04.2016 встановлено, що ПП« ОСОБА_5 » здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в період з 23.12.2013 року по 04.04.2016 року, що є порушенням ст. ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Відповідно до показів працівників ІНФОРМАЦІЯ_3 встановлено, що 20.04.2016 року відповідно до плану роботи інспекції, наказу від 18.04.2016 року № 152 та направлення на перевірку від 18.04.2016 року № 182/16 проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони атмосферного повітря, водних і земельних ресурсів щодо поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами на Приватному підприємстві Фірмі « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою (юридична адреса): АДРЕСА_1 . В ході проведення перевірки було встановлено, що дане підприємство (відповідно до Довідки АБ № 583099 з ЄДРПОУ) займається постачанням пари, гарячої води та кондиційованого повітря; виробництвом радіаторів і котлів центрального опалення; виробництвом електроенергії; розподіленням електроенергії; забором очищення та постачання води; монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування.

Також під час проведення перевірки було встановлено, що Приватним підприємством Фірмою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в період з 23.12.2013 року (зареєстровані в ІНФОРМАЦІЯ_5 Декларації про готовність об`єктів до експлуатації) по 04.04.2016 рік (отримані в ІНФОРМАЦІЯ_6 дозволи на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами) котлами марки «BURNIT WBS 250» в кількості 6 штук здійснювались викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідних дозволів, що є порушенням вимог ст. 10 Закону України «Про Охорону атмосферного повітря».

22.07.2016 від ІНФОРМАЦІЯ_3 отримано розрахунок розмірів збитків заподіяних державі в наслідок наднормативних викидів в атмосферне повітря підприємством ППФірма« ІНФОРМАЦІЯ_4 » за період 23.12.2013 по 04.04.2016 на суму 234 тис. 119 грн.

В даний час для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, виникла необхідність у вилученні документів у ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

-завірені належним чином копії документів, які підтверджують експлуатацію джерел викидів на підприємстві ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зокрема реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій, копії складської книги та документів складського обліку, які підтверджують оприбуткування реалізації товарно-матеріальних цінностей;

- завірені копії статутів, наказів (контрактів) на призначення директора, заступників, головного бухгалтера, головного інженера, головного технолога, технологів, бухгалтерів, осіб відповідальних за дотримання вимог природоохоронного законодавства з можливістю їх вилучити;

- документів, щодо прийняття-передачі об`єктів які здійснювали викиди забруднюючих речовин в період 01.01.2013 по 29.07.2016, а саме: договорів, актів приймання-передачі у користування, технічної документації;

- бухгалтерських довідок щодо кількості годин роботи джерел викидів по кожному джерелу викидів окремо;

- завірені належним чином копії документів наданих підприємством ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) для отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин.

Оригінали вказаних документів є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, судово-екологічної експертизи, а також прийняття законних і обґрунтованих процесуальних рішень у провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, тим самим виникає нагальна необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів вищеперерахованих документів, які перебувають у володінні ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 .

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення таких документів, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику представника ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), у володінні якого знаходиться документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

В судовому засіданні прокурор підтримав заявлене клопотання, просить суд його задовольнити та надати дозвіл на тимчасовий доступ до зазначених в поданні документів (інформації), з наведених у поданні підставах.

Представник особи, в якої знаходяться речі і документи, про доступ до яких просить слідчий, у судове засідання відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України не викликався.

В судовому засіданні було встановлено, що органом досудового розслідування розпочате кримінальне провадження №12016120020006433 внесене до ЄРДР від 21.05.2016 року за фактомнеправомірних дій службових осіб ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ПП« ОСОБА_6 », за ознаками кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена, за попередньою кваліфікацією, за ч.1 ст.367 КК України.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, тим самим виникає нагальна необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів вищеперерахованих документів, які перебувають у володінні ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Враховуючи викладене, відповідно до п.2, ч.3, ст.132; ч.6 ст.163 КПК України, знаходжу підстави для задоволення клопотання про надання дозволу старшому слідчому Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 та оперативному працівнику старшому оперуповноваженому УЗЕ в Кіровоградській області ДЗЕ Національної поліції України старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 на тимчасовий доступ до зазначених вище документів, які перебувають у володінні Д ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.7 статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Так як надання доступу до зазначених доказів, що не є документами які посвідчують право особи на здійснення підприємницької діяльності та не позбавляє можливості здійснювати таку діяльність, тому ця ухвала оскарженню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159, 163, 164, 166, 309, 369-372 КПК України слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого Світловодського ВП ГУНП в Кіровоградській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення задовольнити.

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому Світловодського відділу поліції ГУ Національної поліції в Кіровоградській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 та оперативному працівнику старшому оперуповноваженому УЗЕ в Кіровоградській області ДЗЕ Національної поліції України старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 до оригіналів та копій документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володіні ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 за період з 01.01.2013 по 29.07.2016 а саме:

-завірені належним чином копії документів, які підтверджують експлуатацію джерел викидів на підприємстві ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зокрема реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій, копії складської книги та документів складського обліку, які підтверджують оприбуткування реалізації товарно-матеріальних цінностей;

- завірені копії статутів, наказів (контрактів) на призначення директора, заступників, головного бухгалтера, головного інженера, головного технолога, технологів, бухгалтерів, осіб відповідальні за дотримання вимог природоохоронного законодавства з можливістю їх вилучити;

- документів, щодо прийняття-передачі об`єктів які здійснювали викиди забруднюючих речовин в період 01.01.2013 по 29.07.2016, а саме: договорів, акти приймання-передачі у користування, технічну документацію;

- бухгалтерських довідок щодо кількості годин роботи джерел викидів по кожному джерелу викидів окремо;

- завірені належним чином копії документів наданих підприємствами ПП« ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) для отримання дозволів на викиди забруднюючих речовин.

Відповідальним за забезпечення тимчасового доступу роз`яснити, що відповідно до ч.1, ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали суду про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Встановити строк дії ухвали 1 місяць з 11 серпня по 11 вересня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис Згідно з оригіналом

Слідчий суддя Світловодського міськрайонного суду

Кіровоградської області ОСОБА_1

СудСвітловодський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення11.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59634827
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —401/2607/16-к

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Мельничик Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні