Ухвала
від 29.06.2016 по справі 757/30864/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/30864/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 червня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого в ОВС першого відділу з розслідування кримінальних правопорушень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання про надання дозволу на проведення обшуку за місцем належного на праві приватної власності ОСОБА_4 об`єкта нерухомого майна, розташованого за адресою: Львівська область, м. Львів, «Аерофлот» спілка співвласників індивідуальних гаражів, гараж НОМЕР_1 , ряд НОМЕР_2 , яке перебуває у фактичному його користуванні.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Першим відділом з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015000000001901 від 11.09.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 25.04.2003 між ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» (ЄДРПОУ №25260564), Корпорацією «Укрнерудпром» укладено договір № 147 про спільну діяльність, метою якого є геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка та промислова розробка ділянки надр на Тинівському родовищі.

В подальшому, 30.11.2011 за результатами укладення додаткової угоди до договору про спільну діяльність № 147 змінено інвестора спільної діяльності та відповідно усі права та обов`язки Корпорації «Укрнерудпром» за вказаним договором перейшли до ТОВ «Нафтогазрембуд-1» (ЄДРПОУ №33799463).

Поряд з тим, в ході слідства встановлено факти нанесення шкоди державному підприємству ДП НАК «Надра України «Західукргеологія» шляхом заволодіння грошовими коштами підприємства на суму близько 4 млн. грн. службовими особами ТОВ «Нафтогазрембуд-1» та подальшою легалізацією, через підприємства з ознаками фіктивності.

Зокрема, протягом 2014 року оператором спільної діяльності ТОВ «Нафтогазрембуд-1» частину коштів у сумі понад 4 млн. грн., які мали б розподілятись з ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» в якості прибутку у спільній діяльності, перераховано на рахунки ТОВ «Елай Компані» (ЄДРПОУ 37893294) та ТОВ «Буд-ін-Вест» (код ЄДРПОУ 39269592), що мають ознаки фіктивності, чим спричинено збитки ДП НАК «Надра України» «Західукргеологія» на вказану суму.

Згідно наявних у слідства даних, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Львова, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , є фактичним співвласником ТОВ «Нафтогазрембуд-1» (ЄДРПОУ №33799463).

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, об`єкт нерухомого майна розташований за адресою: АДРЕСА_2 , належить на праві власності ОСОБА_4 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання майна, яке було здобуте злочинним шляхом, у слідства виникла необхідність проведенні обшуку за місцем належного на праві приватної власності ОСОБА_4 об`єкта нерухомого майна, розташованого за адресою: Львівська область, м. Львів, «Аерофлот» спілка співвласників індивідуальних гаражів, гараж НОМЕР_1 , ряд НОМЕР_2 , яке перебуває у фактичному його користуванні.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

Разом з цим, слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині відшукання та вилучення у вказаному приміщенні інших предметів, речей та документів, що зберегли на собі сліди кримінальних правопорушень, оскільки слідчим, яким подано клопотання, не вказано родових ознак вказаних речей та документів (майна), які необхідно відшукати та вилучити, які надали б змогу їх ідентифікувати, що не відповідає п.7 ч.3 ст. 234 КПК України, а відтак слідчий суддя приходить до висновку про необхідність залишення без задоволення клопотання в цій частині.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому в ОВС першого відділу з розслідування кримінальних правопорушень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42015000000001901, на проведення обшуку за місцем належного на праві приватної власності ОСОБА_4 об`єкта нерухомого майна, розташованого за адресою: Львівська область, м. Львів, «Аерофлот» спілка співвласників індивідуальних гаражів, гараж НОМЕР_1 , ряд НОМЕР_2 , яке перебуває у фактичному його користуванні, з метою відшукання та вилучення документів щодо фінансово-господарської діяльності між ТОВ «Нафтогазрембуд-1», ТОВ «Елай Компані», ТОВ «Буд-ін-Вест», ДП НАК "Надра України" «Західукргеологія», мобільних телефонів, сім картки операторів мобільного зв`язку за допомогою яких співвласник ТОВ «Нафтогазрембуд-1» ОСОБА_4 спілкується зі своїми можливими співучасниками для незаконного заволодіння грошовими коштами держави в особливо великих розмірах, грошові кошти, одержані в якості неправомірної вигоди від прикриття факту незаконності своєї діяльності та їх отримання у власне розпорядження ТОВ «Нафтогазрембуд-1», та ті, надходження яких не підтверджено документально, банківські картки, які могли бути використані під час незаконного відмивання грошових коштів, чернетки, щоденники, комп`ютерна техніка, ноутбуки, носії інформації (usb-флеш-накопичувачі, жорсткі диски, компакт-диски тощо), на яких може зберігатися переписка через мережу Інтернет щодо вчинення посадовими особами вказаних підприємств та товариств протиправних дій, дані про осіб, які можуть бути свідками або виконавцями вчинених кримінальних правопорушень.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/30864/16-к.

Примірник 2 та завірена копія ухвали - слідчому ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 .

29.06.2016

Дата ухвалення рішення29.06.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59641554
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/30864/16-к

Ухвала від 29.06.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні