Ухвала
від 11.08.2016 по справі 164/1645/16-к
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи: 164/1645/16-к

Провадження по справі: 1-кс/164/213/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 серпня 2016 року смт. Маневичі

Слідчий суддя Маневицького районного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , слідчого СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання від 09 серпня 2016 року слідчого СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , погоджене із прокурором Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12016030160000121 від 18 березня 2016 року, про надання дозволу на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Колківського вищого професійного училища.

Клопотання надійшло до суду 09 серпня 2016 року.

Перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників кримінального провадження прокурора Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , слідчого СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , -

В С Т А Н О В И В:

Проведеною в лютому 2016 року за дорученням управління захисту економіки у Волинській області ДЗЕ НП України державною фінансовою інспекцією у Волинській області перевіркою окремих питань фінансово - господарської діяльності Колківського вищого професійного училища за період з 01 січня 2012 року по 01 січня 2016 рік, встановлено що службові особи Колківського ВПУ з метою привласнення шляхом розтрати державних коштів, виділених на капітальний ремонт лабораторного корпусу, зловживаючи своїм службовим становищем, завищили вартість виконаних робіт (вартість матеріалів) в актах форми КБ - 2в за грудень 2015 року, внаслідок чого ТзОВ ,,Західатомбудмонтаж незаконно отримав державні кошти в сумі 7130,7 гривень.

18 березня 2016 року відомості про дане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016030160000121 з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України.

Проведеним розслідуванням встановлено, що учбовий заклад ,,Колківське вище професійне училище є юридичною особою, здійснює свою діяльність на основі і відповідно до чинного законодавства України, Статуту Колківського вищого професійного училища, положення ,,Про навчальне господарство професійно - технічного навчального закладу сільськогосподарського профілю Міністерства освіти і науки України, яке затверджене наказом МОН України № 527 від 06.08.2003 року, рішень і нормативних документів управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та внутрішніх нормативних документів. Діяльність училища - вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур; вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів; розведення великої рогатої худоби молочних порід; розведення овець і кіз; розведення свиней; допоміжна діяльність у рослинництві; виробництво м`яса; виробництво хліба та хлібобулочних виробів; виробництво борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання; загальна середня освіта; професійно - технічна освіта (основний); вища освіта; інші види освіти.

З бюджету розвитку області для проведення капітального ремонту лабораторного корпусу училища надійшли кошти в сумі 1486464,0 гривень. 24 листопада 2015 року між Колківським вищим професійним училищем та товариством з обмеженою відповідальністю ,,Західатомбудмонтаж (44600, Волинська обл., Маневицький район, смт. Маневичі, вул. Л. Українки, 8 - А) укладено договір підряду №4\11\2015 на проведення капітального ремонту лабораторії сільськогосподарських машин Колківського ВПУ в смт. Коллки, Маневицького району, Волинської області (Блок «В»). Договірна ціна складала 1422756 гривень. В грудні 2015 року виконано ремонтно - монтажних робіт на суму 1422758,0 грн. Виконання ремонтно - будівельних робіт підтверджується актами приймання виконаних будівельних робіт ф. КБ - 2в та довідками про вартість виконаних будівельних робіт ф. КБ - 3, підписаних представниками замовника директором Колківського ВПУ ОСОБА_5 та підрядника директором ТзОВ ,,Західатомбудмонтаж ОСОБА_6 , які несуть відповідальність за достовірність в них даних (розцінок та обсягів виконаних робіт). Перевіркою цін, відображених у відомості витрачених ресурсів витрат підрядника встановлено завищену вартість матеріальних ресурсів (цегли керамічної одинарної повнотілої, М100) на 1125,0 грн. за 1 тисячу цегли в порівнянні з середньо регіональною ціною у Волинській області, що призвело до завищення вартості виконаних робіт на загальну суму 7130,7 грн.

Крім того, досудовим розслідуванням виявлені інші порушення під час господарської діяльності та навчального процесу училища.

Зважаючи на вищевикладене, з метою підтвердження висновків довідки ДФІ у Волинській області від 04.02.2016 року, якими встановлені вищевказані порушення, а також з метою здійснення перевірки фактичного об`єму освоєння коштів, виділених на проведення капітального ремонту лабораторії сільськогосподарських машин Колківського ВПУ, виникла необхідність в проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності у Колківському ВПУ.

А тому, з метою забезпечення швидкого, повного і неупередженого розслідування обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 просив надати дозвіл на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Колківського вищого професійного училища терміном 15 робочих днів.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 6, 8 ст. 11 Закону України „Про державну контрольно - ревізійну службу України позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Орган державної контрольно-ревізійної служби, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Відповідно до п. 2.4 спільного наказу Головного управління контрольно - ревізійної служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України „Про затвердження Порядку взаємодії органів державної контрольно - ревізійної служби, органів прокуратури, органів внутрішніх справ, Служби безпеки України від 19.10.2006 року позапланова виїзна ревізія на об`єкті контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним:

- постанови про призначення ревізії, винесеної після порушення кримінальної справи проти посадових (службових) осіб об`єкта контролю - підконтрольної установи. Якщо справу порушено не проти цих осіб, а за певним фактом, що стосується діяльності підконтрольної установи, до постанови додається дозвіл суду на проведення ревізії;

- інформації про факти, що свідчать про порушення об`єктом контролю - підконтрольною установою законів, та рішення суду про дозвіл на проведення ревізії, який надає органам ДКРС право на проведення ревізії, у якому зазначаються підстави проведення ревізії, дата її початку та дата закінчення.

В судовому засіданні прокурор Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 та слідчий СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 клопотання про надання дозволу на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Колківського вищого професійного училища підтримали у повному обсязі, вказали про необхідність проведення позапланової ревізії з метою перевірки законності використання коштів службовими особами Колківського вищого професійного училищ, а також повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню.

Представник Колківського вищого професійного училища в судове засідання не з`явився, будучи завчасно у встановленому законом порядку повідомленим про час та місце проведення судового засідання, про причини неявки суд не повідомив, що не є перешкодою для розгляду клопотання.

В клопотанні, відповідно до вимог п. 8 ст. 11 Закону України „Про державну контрольно - ревізійну службу України, вказано термін проведення ревізії та дата її початку.

Слідчим СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , прокурором Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 в поданому до суду клопотанні та в судовому засіданні доведено необхідність проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Колківського вищого професійного училища, а тому з метою проведення повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин вказаного кримінального провадження слід задовольнити дане клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 92, 132 КПК України, ч. 6, 8 ст. 11 Закону України „Про державну контрольно - ревізійну службу України, п. 2.4 спільного наказу Головного управління контрольно-ревізійної служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України „Про затвердження Порядку взаємодії органів державної контрольно - ревізійної служби, органів прокуратури, органів внутрішніх справ, Служби безпеки України від 19.10.2006 року, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Маневицького ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_4 , погоджене із прокурором Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12016030160000121 від 18 березня 2016 року задовольнити.

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції у Волинської області на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Колківського вищого професійного училища у період з вересня 2014 року по травень 2016 року включно (юридична адреса: смт. Колки, вул. Грушевського, 43, Маневицького району Волинської області, код ЄДРПОУ 02540120).

Призначити строк проведення ревізії тривалістю 15 робочих днів, починаючи з 12 вересня 2016 року.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Маневицького районного суду

Волинської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59680502
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —164/1645/16-к

Ухвала від 11.08.2016

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Покидюк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні