Ухвала
від 15.08.2016 по справі 346/4419/16-к
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 346/4419/16-к

Провадження № 1-кс/346/1117/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 серпня 2016 р. м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

Слідчий суддя Коломийського міськрайонного суду ОСОБА_1

секретаря - ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянув клопотання про надання дозволу на проведення позапланової ревізії слідчого Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_4 погоджене з прокурором Коломийської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , в кримінальному провадженні №12015090180000847 від 7.10.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України року.

Клопотання надійшло до суду12 серпня 2016 року.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження в рамках якого було подано клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

ВСТАНОВИВ:

12 серпня 2016 року до суду надійшло дане клопотання в якому слідчий посилається на те, що 07 жовтня 2015 року в Коломийському MB УМВС України в Івано- Франківській області (на даний час Коломийський ВП ГУНП в Івано- Франківській області) розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 01 серпня 2011 року майновий комплекс Отинійської районної лікарні №1, в тому числі приміщення котельні з інвентарем та водонапірна башта №1, який являється комунальною власністю громад сіл та селищ Коломийського району, Коломийською районною радою переданий Отинійській районній лікарні №1 в оперативне управління. Згідно статуту в редакції 2015 року Отинійська районна лікарня №1 є закладом охорони здоров`я, що надає медичні послуги населенню с-ща Отинія, с.Коршів, с.Ліски, с.Казанів, с.Жукотин, с.Лісний Хлібичин, с.Скопівка, с.Черемхів, с.Виноград, с.Велесниця, с.Ворона, с. Станіславі вка, с.Сідлище, с Молодилі в, с.Голосків, с.Угорники, с.Грабич, с.Закрівці, с.Торговиця, с.Струпків, с.Баб`янка. Лікарня є юридичною особою публічного права. Лікарня заснована Коломийською районною радою (далі - Засновник) на базі майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ Коломийського району Івано-Франківської області і належить до сфери її управління, а з питань реалізації державної політики в галузі охорони здоров`я підпорядковується Засновнику та Коломийській центральній районній лікарні. Галузеве управління пкарнею здійснює Коломийська центральна районна лікарня. Лікарня є неприбутковим комунальним закладом. Місцезнаходження Лікарні: Україна, "8223, Івано-Франківська область, Коломийський район, селище Отинія, вул. Січових Стрільців 5. Код ЄДРПОУ 01993500.

Необхідність проведення позапланової виїзної ревізії обумовлюється наявністю достатніх підстав вважати, що під час оперативного управління комунальним майном керівниками Отйнійської РЛ №1 допущені порушення.

Відповідно слідчий просить надати дозвіл Державній фінансовій інспекції в Івано-Франківській області на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Отинійської районної лікарні №1, яка розташована за адресою: вул. Січових Стрільців 5, селище Отинія, Коломийський район, Івано- Франківська область, код ЄДРПОУ 01993500, з питань розпорядження майном, а саме твердопаливного котла та водонапірної башти №1, яке передане Отинійській РЛ №1 в оперативне управління Коломийською районною радою, з можливістю проведення зустрічних звірок, яку провести в період з 22 серпня по 9 вересня 2016 року, з проведенням зустрічних звірок у випадку необхідності.

Згідно Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова виїзна ревізія суб`єкту господарської діяльності незалежно від форми власності проводиться органами державного фінансового контролю за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Представник Отинійської районної лікарні №1 на розгляд клопотання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення слідчого вважаю, що органом слідства суду надано достатньо підстав до задоволення клопотання, виходячи із наступного.

Так,відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 550 від 20 квітня 2006 року «Про затвердження порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами» (зі змінами та доповненнями) встановлено, що планові та позапланові виїзні ревізії проводяться контролюючими органами відповідно до Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні». Позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Суд бере до уваги той факт ,що в ході досудового розслідування встановлено, що 01 серпня 2011 року майновий комплекс Отинійської районної лікарні №1, в тому числі приміщення котельні з інвентарем та водонапірна башта №1, який являється комунальною власністю громад сіл та селищ Коломийського району, Коломийською районною радою переданий Отинійській районній лікарні №1 в оперативне управління.

В подальшому 2 квітня 2015 року на посаду головного лікаря Отинійської районної лікарні №1 був призначений гр. ОСОБА_5 , який до зазначеного часу виконував обов`язки головного лікаря цієї лікарні. 31 березня 2015 року ОСОБА_5 був виданий наказ №54 «Про створення комісії для перевірки на місці стану споруд та обладнання котельні». Згідно акту комісії від 1 квітня 2015 року в приміщенні котельні було виявлено відсутність твердопаливного котла.

Згідно акту №1 від 10 червня 2013 року «Про списання водонапірної башти за інвентарним номером 1030100011» комісією встановлено, що водонапірна башта була не придатна до подальшого використання, оскільки перебуває аварійному стані, тому підлягає списанню з балансу основних засобів Отинійської РЛ №1, демонтажу та здачі в металобрухт. 10 червня 2013 року головним лікарем Отинійської РЛ видано наказ №91 «Про списання водонапірної башти за інвентарним номером 1030100011» по балансовій кінцевій вартості 652 грн. Згідно договору поставки брухту та побутових відходів №469, актів приймання металів чорних металів №606, №588, №580 Отинійська РЛ №1 поставила ТОВ «Івано-Франківський Вторчормет» брухт сталевий легковаговий в кількості 2880 кг, за що постачальник отримав кошти, згідно накладних №№3,6,7, на загальну суму 4562, 25 грн.

З метою встановлення фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню в кримінальному провадженні - виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної ревізії" фінансово-господарської діяльності Отинійської районної лікарні №1 з питань розпорядження комунальним майном, а саме твердопаливного котла та водонапірної башти №1, яке передане Отинійській РЛ №1 в оперативне управління Коломийською районною радою.

За таких обставин, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання слідчого відділу поліції, погодженого з прокурором Коломийської місцевої прокуратури, про проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Отинійської районної лікарні №1, що дасть змогу професійно з`ясувати всі факти і надалі матиме суттєве значення для об`єктивного встановлення дійсних обставин події і буде використано, як доказ чи спростування по кримінальному провадженню.

На підставі наведеного та Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» (з змінами), постанови КМУ №550 від 20.04.2006 року «Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією,її територіальними органами» (з змінами), керуючись ст.ст.2,40,309,395КПК України, слідчий суддя,-

ухвалив:

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції в Івано-Франківській області на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Отинійської районної лікарні №1, яка розташована за адресою: вул. Січових Стрільців 5, селище Отинія, Коломийський район, Івано- Франківська область, код ЄДРПОУ 01993500, з питань розпорядження майном, а саме твердопаливного котла та водонапірної башти №1, яке передане Отинійській РЛ №1 в оперативне управління Коломийською районною радою, з можливістю проведення зустрічних звірок, яку провести в період з 22 серпня по 9 вересня 2016 року, з проведенням зустрічних звірок у випадку необхідності.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59682492
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення позапланової ревізії слідчого Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_4 погоджене з прокурором Коломийської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , в кримінальному провадженні №12015090180000847 від 7.10.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України року. Клопотання надійшло до суду12 серпня 2016 року. Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження в рамках якого було подано клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах

Судовий реєстр по справі —346/4419/16-к

Ухвала від 15.08.2016

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні