Ухвала
від 15.08.2016 по справі 909/690/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

15 серпня 2016 р. Справа № 909/690/16

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., розглянувши матеріали за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" (ідентифікаційний код 24764593) до товариства з обмеженою відповідальністю "ВКФ "Південні Ресурси" (ідентифікаційний код 37550475) про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

ТОВ "Обрій" звернулось до господарського суду Івано-Франківської області із позовом до ТОВ "ВКФ "Південні Ресурси" про стягнення заборгованості.

Відповідно до ст. 54 ГПК України, позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником, прокурором, громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності або його представником. Позовна заява повинна містити, зокрема, зміст позовних вимог; якщо позов подано до кількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Дослідивши позовну заяву, суд встановив, що у прохальній частині позивач не зазначив своїх позовних вимог до відповідача.

За змістом п. 3.5 постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" № 18 від 26 грудня 2011 р., недодержання вимог статей 54, 56 та пунктів 2 і 3 частини першої статті 57 ГПК України щодо форми, змісту і додатків до позовної заяви тягне за собою наслідки, передбачені статтею 63 ГПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми.

Враховуючи наведене, позовну заяву ТОВ "Обрій" і додані до неї документи слід повернути без розгляду у зв'язку із зазначеними вище підставами.

Згідно з ч. 3 ст. 63 ГПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Так, при повторному зверненні позивачу слід звернути увагу на положення ст. 27 ГПК України про порядок залучення судом до участі у справі третіх осіб.

Керуючись статтями 63, 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Обрій" до товариства з обмеженою відповідальністю "ВКФ "Південні Ресурси" про стягнення заборгованості та додані до неї документи - повернути без розгляду.

Суддя                                                                                          Ткаченко І. В.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення15.08.2016
Оприлюднено22.08.2016
Номер документу59724983
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/690/16

Ухвала від 14.09.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 15.08.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні