Ухвала
від 08.08.2016 по справі 175/2998/16-к
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/2998/16-к

Провадження № 1-кс/175/741/16

Ухвала

Іменем України

08 серпня 2016 року смт. Слобожанське

Суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 клопотання слідчого Дніпропетровського ВП (смт. Слобожанське) ДВП ГУНП в Дніпропетровській області про проведення обшуку в рамках досудового розслідування №12015040440001334, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 червня 2015року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 КК України,

встановив:

08 серпня 2016року слідчий Дніпропетровського ВП (смт. Слобожанське) ДВП ГУНП в Дніпропетровській області звернувся до суду з погодженим із прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтуванні клопотання зазначається, що 24.06.2015 року до Дніпропетровського РВ звернулась секретар Любимівської сільської ради за фактом того, що починаючи з червня 2015 року працівники ТОВ «ФЕТ Компані» внаслідок порушення спеціальних правил, забруднюють відходами протоку в балці, яка знаходиться в кінці вулиці Кіровоградської с. Любимівка.

За даним фактом СВ Дніпропетровського РВ внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12015040440001334, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.239 КК України.

В ході допиту в якості свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 показали, що на території с. Любимівка здійснює свою діяльність ТОВ «ФЕТ Компані», які спеціалізуються на переробці рибних відходів у корм для тварин, а саме у м`ясо-кісткову муку. Як їм стало відомо, службові особи ТОВ «ФЕТ Компані» здійснюють викиди відходів від виробництва у порушення санітарних норм, що спричиняє шкоду довкіллю.

Голова Любимівської сільської ради ОСОБА_4 02.07.2015 під час допиту пояснила, що з 2012 року за адресою с. Любимівка, вул. Кіровоградська, 22 почало роботу підприємство ТОВ «ФЕТ Компані», яке займається переробкою рибної продукції та виготовленням кормів для тварин, у вигляді м`ясо-кісткової муки.

З початку діяльності ТОВ «ФЕТ Компані» на території Любимівської сільської ради, останні не уклали договір оренди земельної ділянки із Любимівської сільською радою та не сплачують податок на землю.

Також ОСОБА_4 було відомо, що ТОВ «ФЕТ Компані» займалося переробкою рибних відходів у с. Балівка, у зв`язку з чим в рішенні Любимівської сільської ради від 25.06.2012 вони попередили ТОВ «ФЕТ Компані», що згідно Генерального плану розвитку території села Любимівська, земельна ділянка, що надається в оренду, не може використовуватись для будь-якого промислового виробництва, так як знаходиться в межах санітарно-охоронної житлової зони.

Також ОСОБА_4 повідомила, що представниками ТОВ «ФЕТ Компані» було надано до Любимівської сільської ради експлуатаційний дозвіл для потужностей з виробництва кормів для тварин № 04-04-11 PF від 10.12.2014 на TOB «Компанія СОМО», у якої згідно цього дозволу знаходяться виробничі потужності за адресою: с. Любимівска, вул. Кіровоградська, 22, однак не зрозуміло на підставі яких документів ТОВ «Компанія СОМО» розміщує свої потужності за вищевказаною адресою, оскільки ТОВ «ФЕТ Компані» не було укладено договір про оренду земельної ділянки за вищевказаною адресою, а отже ТОВ «ФЕТ Компані» не могло передати вищевказану земельну ділянку ТОВ «Компанія СОМО» у суборенду. Також ОСОБА_4 повідомила, що у зв`язку із переробкою рибних відходів ТОВ «ФЕТ Компані», на вул. Кіровоградській, с. Любимівка, до неї звернулися мешканці села, які повідомили, що у зв`язку викидами відходів ТОВ «ФЕТ Компані» у селі почала хворіти худоба, на підставі чого мешканці села вважають, що ТОВ «ФЕТ Компані» своєю діяльністю забруднює навколишнє середовище.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «ФЕТ Компані» ЄДРПОУ 37976181 фактично здійснює господарську діяльність за адресою: Дніпропетровська область Дніпропетровський район с.Любимівка, вул. Кіровоградська, 22, а також передає в суборенду частину земельної ділянки та приміщення ТОВ «Компанія СОМО» ЄДРПОУ 32388453.

На підставі зазначеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті вчинення кримінального правопорушення слідчий Дніпропетровського ВП (смт. Слобожанське) ДВП ГУНП в Дніпропетровській області просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: Дніпропетровська область Дніпровський район с. Любимівка, вул. Кіровоградська, 22.

Заслухавши прокурора, який просив задовольнити клопотання та надати слідчому Дніпропетровського ВП (смт. Слобожанське) ДВП ГУНП в Дніпропетровській області дозвіл на проведення обшуку за адресою: Дніпропетровська область Дніпровський район с. Любимівка, вул.Кіровоградська, 22, з метою відшукування інформації, яка може сприяти встановленню осіб, винних у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення, та яка має значення для досудового розслідування та може бути доказом під час судового розгляду, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов наступного.

Відповідно до ч.1ст.234КПКУкраїни обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В судовому засіданні встановлено, що 24.06.2015 року до Дніпропетровського РВ звернулась секретар Любимівської сільської ради за фактом того, що починаючи з червня 2015 року працівники ТОВ «ФЕТ Компані» внаслідок порушення спеціальних правил, забруднюють відходами протоку в балці, яка знаходиться в кінці вулиці Кіровоградської с. Любимівка.

За даним фактом СВ Дніпропетровського РВ внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12015040440001334, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України.

Згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, село Любимівка, вулиця Кіровоградська, 22 знаходиться Товариство з обмеженою відповідальністю «ФЕТ КОМПАНІ» ЄДРПОУ 37976181.

За таких обставин є підстави, передбачені ст.234КПКУкраїни, на надання дозволу на обшук з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, виявлення слідів та знаряддя злочину, речей та документів, що свідчать про злочинну діяльність та допоможуть слідству у розкритті кримінального правопорушення.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст.110, 234, 235 КПК України,

ухвалив:

Клопотання слідчого Дніпропетровського відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області про проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому Дніпропетровського відділення поліції Дніпропетровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області дозвіл на проведення обшуку за адресою: Дніпропетровська область Дніпровський район с.Любимівка, вул.Кіровоградська, 22, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання дозвільної документації, щодо здійснення господарської діяльності ТОВ «ФЕТ КОМПАНІ» ЄДРПОУ 37976181 та ТОВ «Компанія СОМО» ЄДРПОУ 32388453, штатного розкладу підприємства, наказів про призначення працівників, відомостей нарахування заробітної платні, посадових інструкцій директора, бухгалтера, матеріально відповідальних осіб; правовстановлюючі документи по займаному приміщенню та земельній ділянці, на якій здійснюється господарська діяльність, дозвіл на здійснення господарської діяльності органу місцевого самоврядування, свідоцтва реєстрації, довідка з ЄРДПОУ, статут, дозвіл на утилізацію відходів, дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, свідоцтво сплати податків; бухгалтерську документацію щодо закупівлі сировини, переробка якої здійснюється працівниками вищевказаного підприємства, а також її реалізації; дозвільні документи по устаткуванню та обладнанню, яке задіяне у технологічному процесі ТОВ «ФЕТ КОМПАНІ», ліміти на утворення та розміщення відходів, технічні паспорти відходів, реєстрові карти об`єктів утворення та об`єктів оброблення і утилізації відходів та паспорт місць видалення відходів, договір зі спеціалізованими підприємствами щодо надання послуг із збирання, утилізації використаної тари, інформації на комп`ютерній техніці, яка підтверджує факт укладення договорів на утилізацію промислових відходів, відібрання зразків продукції, комп`ютерної техніки та грошових коштів, що були отриманні злочинним шляхом, а також іншої документації яка може сприяти встановленню осіб, винних у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення, та яка має значення для досудового розслідування та може бути доказом під час судового розгляду.

Залучити в якості спеціалістів працівників Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області та спеціалістів Держспоживстандарту Дніпропетровської області.

Обшук провести у час та спосіб, що завдасть найменшої шкоди володільцям приміщення, без вилучення речей і документів, що посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності або інших, за відсутності яких юридична особа буде позбавлена можливості здійснювати свою діяльність.

Ухвала діє протягом 1 (одного) місяця з дня її постановлення, тобто, до 08 вересня 2016 року.

Відповідно до ч.3ст.309КПКУкраїни ухвала суду про дозвіл на проведення обшуку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

СудДніпропетровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення08.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59733524
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —175/2998/16-к

Ухвала від 08.08.2016

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Шабанов А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні