Ухвала
від 04.08.2016 по справі 203/4864/14-к
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/4864/14-к

1-кп/0203/12/2016

У Х В А Л А

04 серпня 2016 року м. Дніпро

Кіровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3

при секретарі ОСОБА_4

за участю прокурора ОСОБА_5

з участю обвинувачених ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8

захисника адвоката ОСОБА_9

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпропетровську обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 120120000000027 стосовно

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, уродженця м. Норівка Російської Федерації, проживаючого та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212 та ч. 2 ст. 366 КК України,

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянки України, уродженки м. Орськ Російської Федерації, заміжньої, проживаючої та зареєстрованій за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212 та ч. 2 ст. 366 КК України;

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянина України, уродженця м. Дніпропетровська, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_3 , одруженого, раніше не судимого, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212, ч.2 ст.366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

На початку січня 2011 року ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , перебуваючи в Дніпропетровську, будучи до вересня 2009 року засновником, а в подальшому співробітником товариства з обмеженою відповідальністю «Національні Кабельні Мережі» (код ЄДРПОУ 36053277) (далі ТОВ «НКМ»), адреса в відповідно до реєстраційних документів: м.Дніпропетровськ, вул.Комсомольська, 1/7; фактична адреса: м.Дніпропетровськ, вул. Ленінградська, 68, основними видами діяльності якого є посередництво в торгівлі деревиною та будівельними матеріалами та діяльність у сфері інжинірингу, маючи вищу освіту та досвід роботи у сфері господарської діяльності, володіючи знаннями бухгалтерського та податкового законодавства, діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою незаконного збагачення, за попередньою змовою з директором ТОВ «НКМ» - ОСОБА_6 , головним бухгалтером даного підприємства - ОСОБА_7 звернувся до особа 1, особа 2, особа 3, кримінальне провадження відносно яких виділено в окреме провадження.

Установлено, що ОСОБА_6 , згідно з протоколом № 1/2008 від 24.07.2008, загальних зборів товариства з обмеженою відповідальністю (даліТОВ) «Національні Кабельні Мережі» призначений директором.

Згідно зі статутом Товариства учасниками товариства є громадянка України ОСОБА_10 з часткою 50% і громадянин ОСОБА_6 з часткою 50%.

Як директор ТОВ «НКМ», ОСОБА_6 згідно статуту серед інших був наділений такими повноваженнями:

- вирішенням усіх питань діяльності Товариства, за винятком тих, які входять у виняткову компетенцію загальних зборів учасників.

- право без довіреності виконувати дії від імені Товариства, давати доручення, відкривати в установах банків рахунки, укладати угоди та інші юридичні акти і паперу.

- право підписувати господарські договори (угоди) Товариства;

- прийом на роботу і звільнення працівників Товариства.

- право призначати заступників директора.

Враховуючи положення статуту ТОВ «НКМ» ОСОБА_6 , будучи директором вказаного товариства, був уповноважений одноосібно розпоряджатися майном та грошовими коштами товариства, у зв`язку з чим виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Крім того, ОСОБА_6 , як посадова особа підприємства, ніс відповідальність за повноту і своєчасність нарахування та сплату податків, а саме:

- згідно зі ст. 67 Конституції України - обов`язок сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом;

- згідно зі ст. 11 Закону України "Про систему оподаткування" № 77/97-ВР від 18.02.97. - Відповідальність за правильність обчислення, своєчасність сплати податків і зборів (обов`язкових платежів) і додержання законів про оподаткування;

- згідно з п. 20.1 ст. 20 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" (в редакції від 22.05.1997) - відповідальність за правильність нарахування, своєчасність сплати податку та дотримання податкового законодавства;

- згідно з п. 10.1 ст. 10 Закону України "Про податок на додану вартість" від 03.04.1997. № 168/97-ВР - відповідальність за організацію бухгалтерського обліку, забезпечення контролю за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій, складанням і поданням у встановлені терміни бухгалтерської звітності;

- згідно з п. 3 ст. 8 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" № 996-XIV (в редакції від 16.07.1999) - обов`язок створити необхідні умови для правильного ведення бухгалтерського обліку, забезпечити неухильне виконання всіма підрозділами, службами та працівниками, причетними до бухгалтерського обліку , правомірних вимог бухгалтера щодо дотримання порядку оформлення та подання до обліку первинних документів, а також відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах.

Таким чином, ОСОБА_6 , як директору ТОВ «НКМ», у зв`язку з виконанням службових обов`язків у товаристві при здійсненні основних видів господарської діяльності - посередництва в торгівлі деревиною та будівельними матеріалами та діяльності у сфері інжинірингу, було достовірно відомо про порядок здійснення фінансово-господарських операцій, а також складових, які призводять до заниження бази оподаткування і мінімізації податкового навантаження підприємства.

Так, на початку січня 2011 року у ОСОБА_6 , який є директором ТОВ«НКМ», з корисливих мотивів та з метою незаконного збагачення та отримання неконтрольованих державою доходів, що знаходився в офісі ТОВ«НКМ» за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Ленінградська, 68, всупереч охоронюваним законом інтересам держави і своїх службових обов`язків, виник злочинний умисел, спрямований на скоєння злочину - ухилення від сплати податків у великих розмірах, шляхом укладення удаваних договорів з юридичними особами, які фактично є фіктивними суб`єктами підприємницької діяльності.

Для реалізації злочинного наміру, спрямованого на ухилення від сплати податків у великих розмірах, ОСОБА_6 на початку січня 2011 року, перебуваючи у м. Дніпропетровську, користуючись своїм авторитетом серед співробітників ТОВ «НКМ», залучив для вчинення зазначених злочинів підпорядковану йому особу, яка мала вищу економічну освіту та досвід роботи бухгалтером комерційного підприємства: ОСОБА_7 , яка наказом № 11 -К від 01.09.2009, з підписом директора товариства ОСОБА_6 , призначена головним бухгалтером ТОВ «НКМ».

Також, для прикриття умисного ухилення від сплати податків ОСОБА_6 через ОСОБА_8 , привернув до здійснення незаконної діяльності особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділено в окреме провадження, який дав згоду в якості пособника допомогти посадовим особам ТОВ «НКМ» у скоєнні ухилення від сплати податків і відповідно домовленості в період 2011 року надав ОСОБА_6 реквізити фіктивних підприємств: ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ«Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс »(код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ«Шакті Д»(код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ« АКМ-Метал »(код ЄДРПОУ 34656996).

При цьому, особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження, отримав від посадових осіб ТОВ«НКМ» інформацію з приводу обов`язкового прикриття скоєних ними злочинів (ухилення від сплати податків, посадовий підлог), тобто створення необхідних для цього умов - вчинення фіктивного підприємництва (створення та придбання суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності), для прикриття злочинної діяльності.

ОСОБА_6 , вступивши в злочинну змову з ОСОБА_7 , ОСОБА_11 і Особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження, визначив об`єкт злочинного посягання - податкову систему України, встановлений законом порядок формування доходної частини бюджетів та предмет злочинного посягання грошові кошти, якими планував заволодіти шляхом незаконного завищення податкового кредиту та завищення валових витрат ТОВ «НКМ».

Так, на початку січня 2011 року, ОСОБА_6 , будучи посадовою особою директором ТОВ «НКМ», перебуваючи за фактичним місцезнаходженням вказаного товариства за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Ленінградська, 68, за попередньою змовою з ОСОБА_8 і ОСОБА_7 , з метою реалізації єдиного злочинного умислу, спрямованого на ухилення від сплати податків посадовими особами ТОВ «НКМ» у великих розмірах, шляхом неправомірного збільшення валових витрат, віднесення сум до податкового кредиту та документального підтвердження такого використання, визначили, що згідно статуту ТОВ «НКМ» може отримувати від сторонніх юридичних осіб послуги і товари.

Крім того, ОСОБА_6 , визначив, що відповідно до видів діяльності ТОВ «НКМ», товари за які можна перерахувати грошові кошти на підприємства з ознаками фіктивності повинні надаватися у сфері купівлі-продажу металопрокату, робіт з розробки нормативної документації, кабельно-провідникової та електротехнічної продукції.

Будучи керівником ТОВ «НКМ», який в повній мірі ознайомлений з усіма аспектами діяльності підприємства, ОСОБА_6 у змові з ОСОБА_8 і ОСОБА_7 визначили, що найбільш економічно обґрунтованими і доцільними для використання при вчиненні умисного ухилення від сплати податків будуть факти реалізації підприємствами з ознаками фіктивності металопрокату, роботи по розробці нормативної документації, кабельно-провідникової та електротехнічної продукції на адресу ТОВ «НКМ».

З цією метою, у період з січня 2011 року по грудень 2011 року, ОСОБА_6 за попередньою змовою з ОСОБА_8 і ОСОБА_7 , з метою реалізації єдиного злочинного умислу, спрямованого на ухилення від сплати податків посадовими особами ТОВ «НКМ», домовилися з особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження, про те, що останній забезпечить їх, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , реквізитами ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ«Агровік Дніпро»(код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ« Ліга Новва »(код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ« Алтея Транссервіс »(код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ« Шахті Д »(код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ« АКМ-Метал »(код ЄДРПОУ 34656996), на підставі яких посадовими особи ТОВ «НКМ» зможуть складати офіційні документи (договори, додаткові угоди до таких договорів, акти здачі - приймання робіт (надання послуг), документів бухгалтерської і податкової звітності з метою прикриття ухилення від сплати податків.

Крім того, ОСОБА_6 і ОСОБА_8 , домовилися з особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження, про подальше забезпечення останнім підписання і завірення печаткою від імені ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ«Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996), складених ОСОБА_6 і ОСОБА_7 договорів, документів облікової (податкової) звітності, первинних бухгалтерських документів та всіх інших документів по взаємовідносинам ТОВ «НКМ» з ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» ( код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996), необхідних для виникнення у ТОВ «НКМ» податкового кредиту з ПДВ та включення такого податкового кредиту в декларації з ПДВ ТОВ «НКМ» для заниження податку на додану вартість і для документального підтвердження завищення валових витрат ТОВ «НКМ» для заниження податку на прибуток підприємства.

ОСОБА_8 , ОСОБА_6 і ОСОБА_7 в період з січня 2011 року по грудень 2011 року з метою реалізації єдиного злочинного умислу, перебуваючи в приміщенні ТОВ «НКМ», за фактичним місцезнаходженням вказаного товариства за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Ленінградська, 68, отримали від особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження, реквізити фіктивних підприємств ТОВ«Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс »(код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ« Шахті Д »(код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ« АКМ-Метал »(код ЄДРПОУ 34656996) для складання уявних договорів і документів по взаємовідносинам між ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ« Веста Дніпро »(код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ« Ліга Новва »(код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ« Алтея Транссервіс »(код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ« Шахті Д »(код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996) та ТОВ «НКМ» про неіснуючі поставки робіт і товарів.

Надалі, ОСОБА_6 в період з січня 2011 року по грудень 2011 року, продовжуючи реалізацію єдиного злочинного умислу, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_8 , перебуваючи в приміщенні ТОВ «НКМ», за адресою м. Дніпропетровськ, вул. Ленінградська, 68, надав ОСОБА_7 реквізити ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ«Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» ( код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996) для складання офіційного документа - договору.

ОСОБА_7 , діючи з корисливих мотивів, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , використовуючи реквізити підприємств із ознаками фіктивності ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996), отримані до цього від ОСОБА_6 , склала офіційні документи, що підтверджують взаємовідносини між ТОВ «НКМ» і ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ«Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996).

Отримавши від ОСОБА_7 , складені і підписані нею договору між ТОВ «НКМ» і ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019) , ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996), ОСОБА_6 з корисливих мотивів всупереч інтересам Держави, без мети отримання ТОВ «НКМ» офіційної прибутку і подальшої сплати податків і зборів з отриманого прибутку, з метою умисного ухилення від сплати податків, усвідомлюючи, що досягнення вказаної мети, пов`язано з вчиненням злочину, достовірно знаючи про існування безтоварних операцій, що в свою чергу призведе до вчинення ним злочину - підписав їх чим завершив їх видання.

Після цього, ОСОБА_7 в період з січня 2011 року по грудень 2011 року, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , склала підтверджуючі документи про нібито наявність поставок робіт по розробці нормативної документації, металопрокату, кабельно-провідникової та електротехнічної продукції між ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618 ), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ- Метал »(код ЄДРПОУ 34656996) та ТОВ« НКМ».

Продовжуючи реалізацію свого єдиного злочинного умислу, ОСОБА_6 , в період січня 2011 по грудень 2011 року, отримавши від ОСОБА_7 вищевказані документи, власноручно підписав їх і через ОСОБА_8 в невстановленому місці передав особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження.

Після чого, особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження, в період з січня 2011 року по грудень 2011 року, отримавши від ОСОБА_8 документи, усвідомлюючи наслідки своїх протиправних дій і бажаючи їх настання, достовірно знаючи, що умови договорів укладених ТОВ «НКМ» і реалізації металопрокату, робіт з розробки нормативної документації, кабельно-провідникової та електротехнічної продукції не виконані і фактично виконуватися не будуть, продовжив створювати всі необхідні умови для ухилення від сплати податків посадовими особами ТОВ«НКМ», організував підписання документів по взаємовідносинам ТОВ «НКМ» по реалізації металопрокату, робіт з розробки нормативної документації, кабельно-провідникової та електротехнічної продукції за період з січня 2011 по липень 2011 року і проставляння відбитка печаток ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ«Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996) на документах по взаємовідносинам зазначених товариств з ТОВ «НКМ», що останні і зробили.

Надалі, особа 1, кримінальне провадження стосовно якої виділене в окреме провадження, передав ОСОБА_8 в невстановленому місці документи по взаємовідносинам ТОВ «НКМ» з ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ«Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996) та завірені відбитками печаток даних товариств, які містили у собі інформацію про нібито наявність взаємин між ТОВ «НКМ» і ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ«Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ «Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061 ), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996) по реалізації металопрокату, робіт з розробки нормативної документації, кабельно-провідникової та електро - технічної продукції, для їх використання ОСОБА_6 і ОСОБА_7 при складанні податкових декларацій з ПДВ ТОВ «НКМ» за січень 2011 - грудень 2011 року та податкових декларацій з податку на прибуток.

Продовжуючи реалізацію єдиного злочинного умислу, ОСОБА_6 , знаючи про безтоварність операцій і про те, що до документів, на підставі яких ТОВ «НКМ» отримає право на податковий кредит і на підставі яких будуть складені податкові декларації за січень, лютий, березень , травень, червень, липень 2011, невідомими йому особами внесені завідомо неправдиві відомості, надав ОСОБА_7 дані документи для обліку в бухгалтерському та податковому обліку товариства шляхом віднесення зазначених у них сум податку на додану вартість до складу податкового кредиту з ПДВ, сума якого в подальшому при складанні податкових декларацій з ПДВ ТОВ «НКМ» внесена в рядок № 17 таких декларацій.

Після чого, ОСОБА_6 , як директор товариства власноручно підписав зазначені податкові декларації з ПДВ, чим завершив їх видання.

Крім того, ОСОБА_6 , достовірно знаючи про безтоварність операцій і про те, що до документів, на підставі яких ТОВ «НКМ» отримає право на збільшене завищення витрат і на підставі яких буде складено податкова декларація, учасниками злочинної організації внесено завідомо неправдиві відомості, надав ОСОБА_7 дані документи для обліку в бухгалтерському та податковому обліку товариства шляхом віднесення зазначених у них сум податку на прибуток підприємства до складу валових витрат, сума яких у подальшому при складанні податкових декларацій з податку на прибуток ТОВ «НКМ» за I-III квартали 2011 року, внесена в рядок № 4 таких декларацій.

ОСОБА_7 , достовірно знаючи про безтоварність операцій між ТОВ«НКМ» і ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Веста Дніпро» (код ЄДРПОУ 3636618), ТОВ «Агровік Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019), ТОВ«Ліга Новва» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ «Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Шахті Д» (код ЄДРПОУ 34915420), ТОВ «АКМ-Метал» (код ЄДРПОУ 34656996), з метою реалізації єдиного злочинного умислу, внесла в рядок № 17 податкових декларацій ПДВ ТОВ «НКМ» відомості про суму податкового кредиту і в рядок № 4 податкових декларацій з податку на прибуток ТОВ «НКМ».

Після чого, ОСОБА_6 , як директор товариства власноручно підписав зазначені податкові декларації.

Продовжуючи реалізацію єдиного злочинного умислу, знаючи що його дії призведуть до вчинення злочину, ОСОБА_6 надав ОСОБА_7 податкові декларації з ПДВ за січень, лютий, березень, травень, червень, липень 2011 ТОВ «НКМ» і податкові декларації з податку на прибуток ТОВ«НКМ» за I-III квартали 2011 року, для того щоб вона подала їх в ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська, що остання і зробила.

ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська враховані податкові декларації з ПДВ при визначенні сум податкового кредиту ТОВ«НКМ» за січень, лютий, березень, травень, червень, липень 2011 та податкові декларації з податку на прибуток ТОВ «НКМ» за I-III квартали 2011 року при визначенні сум податку на прибуток підприємства.

Зазначені декларації з ПДВ ТОВ «НКМ», виготовлені ОСОБА_7 і підписані нею і ОСОБА_6 , який крім того запевнив декларації печаткою товариства, були представлені в ДПІ у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська і надалі стали підставою для незаконного заниження податку на додану вартість даного підприємства за січень, лютий, березень, травень , червень, липень 2011 року, а також заниження податку на прибуток підприємства за I, II, III квартали 2011 року.

Крім того, на підставі направлень від 15.02.12 № 316, від 15.02.12 №339, від 15.02.12 № 318, від 15.02.12 № 317, виданих Державною податковою інспекцією у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська, ОСОБА_12 - головним державним податковим ревізором - інспектором відділу податкового контролю та аналітичної роботи управління податкового контролю юридичних осіб, інспектором податкової служби I рангу; ОСОБА_13 - головним державним податковим ревізором-інспектором відділу контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних осіб, інспектором податкової служби I рангу, ОСОБА_14 - головним державним податковим ревізором-інспектором відділу контролю за суб`єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі управління податкового контролю юридичних осіб, радником податкової служби ІІI рангу; Редьки Ларисою Георгіївною - головним державним податковим ревізором-інспектором відділу контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД, інспектором податкової служби I рангу, і у відповідності з планом-графіком проведення планових виїзних перевірок суб`єктів господарювання - проведена планова документальна виїзна перевірка товариства з обмеженою відповідальністю «Національні Кабельні Мережі» (далі по тексту ТОВ«НКМ») з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 01.01.11 по 31.12.11.

У періоді, за який проводилась перевірка, відповідальними за фінансово-господарську діяльність підприємства були (є):

- Директор - ОСОБА_6 , ІНН НОМЕР_1 (з 01.09.08 (призначений на посаду наказом по підприємству від 01.09.2008 № 1-К) по день підписання акта перевірки.

- Головний бухгалтер - ОСОБА_7 , ІПН НОМЕР_2 (з 01.09.09 призначено на посаду наказом по підприємству від 01.09.2009 № 11-К) по день підписання акта перевірки.

Згідно Акту № 832/231/36053277 від 14.03.2012 перевіркою встановлені порушення:

1. п.1.22.1 п.1.22, п.1.23, п. 1.32 ст.1, п.4.1.1 п.4.1, п.п.4.1.6 п.4.1 ст.4, п.5.1 п.п. 5.2.1 п.5.2, абз.4 п.п.5.3.9 п.5.3 ст.5, п. 11.3.1 п.11.3 ст.11 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" від 28.12.1994р. № 334/94-ВР (зі змінами та доповненнями), п.п.14.1.36, п.п. 14.1.56 п.14.1 ст.14, п.135.1, п.135.2, п.п.135.4.1 п.135.4, п.п. 135.5.4 п.135.5 ст.135, п.137.1 ст.137, п.п.138.1.1 п.138.1 ст.138 Податкового кодексу України № 2755-VI від 02.12.2010 (зі змінами та доповненнями), в результаті чого занижено податок на прибуток підприємств всього на суму 1598829 грн. в.т.ч.

- За I квартал 2011 року в сумі 1079103 грн.,

- За II квартал 2011 року в сумі 302 557 грн.,

- За III квартал 2011 року в сумі 217 169 грн.

2. п.187.1 ст.187, п.198.2, п.198.3, п.198.6 ст.198, п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України від 02.12.10 за № 2755-VI (зі змінами та доповненнями), в результаті чого занижено податок на додану вартість всього на суму 660 745 грн. в т.ч.

- За січень 2011 року на суму 40 874 грн.,

- За лютий 2011 року на суму 309 005 грн.,

- За березень 2011 року на суму 80 136 грн.,

- За травень 2011 року на суму 35 691 грн.,

- За червень 2011 року на суму 181 982 грн.,

- За липень 2011 року на суму 13057 грн.

3. п. 120.1 ст. 120 розділу II Податкового кодексу України від 02.12.10 за № 2755-VI (зі змінами та доповненнями) несвоєчасно була подана до ДПІ декларація з податку на додану вартість за березень 2011 року.

Таким чином, в період з січня 2011 року по грудень 2011 року ОСОБА_8 , будучи посадовою особою, діючи як пособник, за попередньою змовою з посадовими особами - ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , а також за попередньою змовою особа 1, особа 2, особа 3 та іншими, в тому числі невстановленими особами, вчинив пособництво в умисному ухиленні від сплати податків на загальну суму 2 259 574,00 гривень, у тому числі: податку на додану вартість в сумі 660 745,00 грн. і податку на прибуток у сумі 1598829,00 грн., що є великим розміром.

Своїми умисними діями, які виразилися в умисному ухиленні від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), які входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, за попередньою змовою групою осіб, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету грошових коштів у великих розмірах ОСОБА_8 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , скоїли злочин, передбачений ч. 2 ст. 212 КК України.

В період часу з 1 січня 2011 року по 31 грудня 2011 ОСОБА_6 , будучи директором ТОВ "Національні кабельні мережі" (код ЄДРПОУ 36053277), зареєстрованому виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради під № 1224102000001043445 від 24.07.2008, розташованого за адресою: м . Дніпропетровськ, вул. Ленінградська, 68, тобто службовою особою суб`єкта підприємницької діяльності, виконуючим організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов`язки, за попередньою змовою з головним бухгалтером ОСОБА_7 , а також особа 1, особа 2, особа 3 та іншими, в тому числі невстановленими особами, кримінальне провадження стосовно яких виділене в окреме провадження, скоїли службове підроблення, що заподіяв тяжкі наслідки, при наступних обставинах.

У період часу з 01.12.2010 по 31.09.2011 службові особи ТОВ"Національні кабельні мережі» "(код ЄДРПОУ 36053277) ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та інші невстановлені особи, діючи умисно, за попередньою змовою особа 1, особа 2, особа 3, з метою мінімізації податкових зобов`язань, шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання товарно-матеріальних цінностей та послуг від зазначених вище підприємств, внесли в офіційні документи завідомо неправдиву інформацію і підробили підписи від імені службової особи, а саме:

Від імені ТОВ «Ліга-Нова»:

- в договір поставки № 011201 від 01.12.2010 між ТОВ «НКМ» і ТОВ«Ліга-Нова», згідно якого продавець поставляє нібито товар, а покупець має можливість розрахуватися за поставлений товар;

- у видатковій накладній № 501001 від 05.01.2011 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 7 від 05.01.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 102001 від 01.02.2011 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 8 від 01.02.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 13 від 01.02.2011 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 7 від 01.02.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 702001 від 07.02.2011 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 9 від 07.02.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 2102001 від 21.02.2011 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 10 від 21.02.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- У видатковій накладній № 10 від 02.12.2010 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- у рахунку на оплату № 10 від 02.12.2010;

- В податковій накладній № 10 від 02.12.2010 із взаємин між ТОВ«Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у рахунку на оплату № 11 від 07.12.2010;

- у видатковій накладній № 11 від 07.12.2010 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- В податковій накладній № 11 від 07.12.2010 із взаємин між ТОВ«Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у рахунку на оплату № 12 від 08.12.2010;

- у видатковій накладній № 12 від 08.12.2010 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 12 від 08.12.2010 із взаємин між ТОВ«Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у рахунку на оплату № 13 від 14.12.2010;

- у видатковій накладній № 13 від 14.12.2010 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 13 від 14.12.2010 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у рахунку на оплату № 14 від 15.12.2010;

- у видатковій накладній № 14 від 15.12.2010 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 14 від 15.12.2010 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- в акті звірки взаєморозрахунків станом на 31.12.2010 між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- в акті звірки взаєморозрахунків станом на 31.12.2010 між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 501001 від 05.01.2011 від ТОВ «Ліга-Нова» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 7 від 05.01.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Ліга-Нова» і ТОВ «НКМ»;

Від імені ПП «Агровік Дніпро»:

- в договорі поставки № 180501 від 18.05.2011 між ТОВ «НКМ» та ПП «Агровік Дніпро», згідно якого продавець поставляє нібито товар, а покупець має можливість розрахуватися за поставлений товар;

- у видатковій накладній № 2907/111 від 29.07.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 1274 від 29.07.2011 із взаємин між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 2 від 05.05.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 2 від 05.05.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 3 від 11.05.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- В податковій накладній № 4 від 11.05.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 4 від 18.05.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 4 від 18.05.2011 із взаємин між ТОВ«Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 2 від 01.06.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 2 від 01.06.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 13 від 07.06.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 6 від 07.06.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 7 від 01.06.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 1 від 01.06.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 8 від 02.06.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 4 від 02.06.2011 із взаємин між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 12 від 03.06.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 5 від 03.06.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

- У видатковій накладній № 3 від 01.07.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 3 від 01.07.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Агровік Дніпро» і ТОВ «НКМ»;

Від імені ТОВ «Вінітекс»:

- в договорі поставки № 24-02/2 від 24.02.2011 між ТОВ «НКМ» і ТОВ «Вінітекс», згідно якого продавець поставляє нібито товар, а покупець має можливість розрахуватися за поставлений товар;

- в податковій накладній № 2502 від 25.02.2011 із взаємин між ТОВ «Вінітекс» і ТОВ «НКМ»;

Від імені ТОВ «Алтея Транссервіс»:

- В договір поставки № 040301 від 04.03.2011 між ТОВ «НКМ» і ТОВ «Алтея Транссервіс», згідно якого продавець поставляє нібито товар, а покупець має можливість розрахуватися за поставлений товар;

- у видатковій накладній № 7 від 04.03.2011 від ТОВ «Алтея Транссервіс» на адресу ТОВ «Національні кабельні мережі», згідно з якою постачальник нібито відправив обладнання, а одержувач розрахувався за даний товар;

- в податковій накладній № 7 від 04.03.2011 по взаємовідносинам між ТОВ «Алтея Транссервіс» та ТОВ «НКМ»;

Від імені ТОВ «Веріуст»:

- у видатковій накладній № 501/2 від 05.01.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 100 від 05.01.2011 із взаємин між ТОВ «Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № С0102 / 9 від 01.02.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 152 від 01.02.2011 із взаємин між ТОВ «Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 202/11 від 02.02.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 241 від 02.02.2011 із взаємин між ТОВ «Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 302/11 від 03.02.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 242 від 03.02.2011 із взаємин між ТОВ «Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 702-3 від 07.02.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 245 від 07.02.2011 із взаємин між ТОВ«Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 702-1 від 07.02.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 139 від 07.02.2011 із взаємин між ТОВ«Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 702-2 від 07.02.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 243 від 07.02.2011 із взаємин між ТОВ«Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

- у видатковій накладній № 702-11 від 07.02.2011, згідно якої постачальник нібито відправив товарно-матеріальні цінності, а одержувач розрахувався за даний ТМЦ;

- в податковій накладній № 244 від 07.02.2011 із взаємин між ТОВ«Веріуст» і ТОВ «НКМ»;

в які внесли в офіційний документ завідомо неправдиві дані про зроблену угоду, достовірно знаючи, що на підставі складених документів, останні зможуть здійснити безготівковий грошовий розрахунок, нібито за придбаний товар з подальшим переведенням у готівку грошових коштів.

Підписи в зазначених документах від імені директорів ТОВ «Веріуст» (код ЄДРПОУ 36795938), ТОВ «Ліга-Нова» (код ЄДРПОУ 37351061), ТОВ«Алтея Транссервіс» (код ЄДРПОУ 37231923), ТОВ «Вінітекс» (код ЄДРПОУ 35543974), ПП «Агровік-Дніпро» (код ЄДРПОУ 35268019) виконали невстановлені особи.

Згідно акту № 832/231/36053277 від 14.03.2012 про результати документальної позапланової невиїзної перевірки фінансово-господарської діяльності ТОВ "Національні кабельні мережі" (код ЄДРПОУ 36053277) з питань дотримання вимог податкового та валютного законодавства України по взаємовідносинах з постачальниками, службовими особами ТОВ"Національні кабельні мережі" у період часу з 01.01.2011 по 31.12.2011 в результаті документального оформлення безтоварних фінансово-господарських документів, занижено податок на додану вартість і податок на прибуток підприємства на загальну суму 2259574 грн., що становить більш ніж 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, встановлених законодавством України на момент вчинення злочину, тобто заподіяли тяжкі наслідки.

Своїми умисними діями, які виразилися у службовому підробленні, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинили тяжкі наслідки, ОСОБА_8 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 скоїли злочини, передбачені ч. 2 ст. 366 КК України.

Обвинувачені ОСОБА_8 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 звернулися до суду із клопотаннями про закриття кримінального провадження та звільнення кожного із них від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності.

Адвокат обвинувачених підтримав клопотання та просив суд закрити кримінальне провадження, т.я. минули строки притягнення до кримінальної відповідальності.

Прокурор не заперечував проти задоволенн клопотання обвинувачених та закриття кримінального провадження у зв`язку зі спливом строків притягнення до кримінальної відповідальності.

Вислухавши думку учасників провадження, та ознайомившись із матеріалами кримінального провадження, суд приходить до висновку, що клопотання обвинувачених ОСОБА_8 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 підлягає задоволенню, при цьому виходить із наступного.

Судом встановлено, що ОСОБА_8 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 вчинили вказані вище злочини, передбачені ст.ст. 212 ч.2, 366 ч.2 КК України у період з 1 січня 2011 року по 31 грудня 2011

Оскільки, за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.212 КК України, передбачена відповідальність у вигляді караються штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, такий злочини згідно зі ст. 12 КК України є злочином невеликої тяжкості. За злочин передбачений ч.2 ст.366 КК України встановлено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п`ятдесяти до семисот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а ому такий злочин відповідно до ст.12 КК України є злочином середньої тяжкості.

Разом із тим, п.п.1,3 ч.1 ст.49 КК України передбачено, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло: два роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі; п`ять років - у разі вчинення злочину середньої тяжкості.

Відповідно до ч.1 ст. 285 КПК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, у випадках передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Таким чином, з урахуванням викладеного, суд приходить до висновку, що зазначене кримінальне провадження підпадає під дію п.п.1 ч.1 ст.49 КК України, у зв`язку із чим підлягає закриттю, а ОСОБА_8 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 звільненню від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності.

Вирішуючи питання про цивільний позов, суд приймає до уваги, що через закриття кримінального провадження він не може бути розглянутий по суті, а тому підлягає залишенню без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст. 284 КПК України,

УХВАЛИВ:

Кримінальне провадження № 120120000000027 за обвинуваченням ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212, ч.2 ст.366 КК України закрити, звільнивши кожного із обвинувачених від відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Цивільний позов ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпро залишити без розгляду.

На ухвалу протягом семи днів з дня оголошення її повного тексту, можуть бути подані апеляційні скарги до Апеляційного суду Дніпропетровської області, через Кіровський районний суд м. Дніпропетровська.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Судді ОСОБА_2

ОСОБА_3

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення04.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59733980
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —203/4864/14-к

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Васіна Л. А.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Смольняков О. О.

Ухвала від 02.11.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 01.11.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Ухвала від 01.11.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Ухвала від 06.10.2016

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Ухвала від 17.12.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Ухвала від 14.04.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Ухвала від 06.07.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

Ухвала від 23.01.2015

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Гончаров О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні