Ухвала
від 01.08.2016 по справі 754/9739/16-к
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/1964/16

Справа № 754/9739/16-к

У Х В А Л А

Іменем України

01 серпня 2016 року Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалах досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016101030000045 від 14.07.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-2 КК України,

В С Т А Н О В И В:

01 серпня 2016 року до Деснянського районного суду м. Києва прокурор Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 звернувся з клопотанням про проведення обшуку в нежитловому приміщенні площею 199 м.кв., МАФ синього кольору, з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: м. Київ, пр. Маяковського, 6, яке використовує ТОВ « В МЕРЕЖІ» на підставі договору оренди від 01.07.2016 року, з метою виявлення та вилучення комп`ютерної техніки, гральних автоматів, а також іншої техніки та предметів, за допомогою яких надаються послуги у сфері грального бізнесу; документів, які містять відомості про організаторів та осіб причетних до порушення вимог Закону України « Про заборону грального бізнесу в Україні»; системи відеоспостереження та магнітні носії інформації на яких можуть міститись дані про організаторів грального бізнесу та фіксації безпосередніх фактів надання послуг у сфері грального бізнесу; інших предметів та речовин, обіг яких обмежено або заборонено Законодавством України. Обґрунтовуючи клопотання слідчий посилається на те, що СВ Деснянського РУ ГУ МВС України м. Києва здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016101030000045 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.07.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 203-2 КК України.

Органами досудового розслідування встановлено, що до Київської місцевої прокуратури № 3 надійшло звернення заступника голови ГО « Союз по боротьбі з економічною злочинністю в Україні» ОСОБА_4 з приводу незаконного функціонування на території Деснянського району м. Києва гральних закладів.

Прокурор вважає, що в нежитловому приміщенні 199 м.кв., МАФ синього кольору, з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: м. Київ, пр. Маяковського, 6, в якому фактично здійснює підприємницьку діяльність ТОВ «В МЕРЕЖІ», можуть знаходитись речі: комп`ютерна техніка, гральні автомати, а також інша техніка та предмети, за допомогою яких надаються послуги у сфері грального бізнесу; документи, які містять відомості про організаторів та осіб причетних до порушення вимог Закону України « Про заборону грального бізнесу в Україні»; системи відеоспостереження та магнітні носії інформації на яких можуть міститись дані про організаторів грального бізнесу та фіксації безпосередніх фактів надання послуг у сфері грального бізнесу; інших предметів та речовин, обіг яких обмежено або заборонено Законодавством України, та з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, звернувся до суду з клопотанням про надання обшуку в нежитловому приміщенні.

Викладені у зверненні доводи підтверджуються наданими до звернення фото таблицями місць розташування гральних закладів та інформаційними довідками з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на рухоме майно, Державного реєстру Іпотеки, Єдиного реєстру заборон відчудження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкту нерухомого майна.

Правові підстави про обшуку регламентовані ст. 234 КПК України.

Відповідно до вимог ст.. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до частини 5 статті 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про проведення обшуку, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, відшукувані речі, документи, або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Прокурор у клопотанні зазначає про необхідність проведення обшуку 199 м.кв., МАФ синього кольору, з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: м. Київ, пр. Маяковського, 6, яке знаходиться праворуч від МАФу з вивіскою «Сосновський продукт М`ясні Ковбаси», та яке використовує ТОВ « В МЕРЕЖІ» на підставі договору оренди від 01.07.2016 року, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, та іншого майна здобутого злочинним шляхом, а також інші речі та документи, які забезпечать швидке та повне виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Також, у клопотанні прокурором зазначені найменування кримінального провадження, реєстраційний номер, короткий виклад обставин кримінального правопорушення, правову кваліфікацію кримінального правопорушення, зазначено підстави обшуку, приміщення, де планується проведення обшуку, речі, які плануються відшукати.

Відповідно до інформаційних довідко з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на рухоме майно, Державного реєстру Іпотеки, Єдиного реєстру заборон відчудження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкту нерухомого майна дані щодо власника нежитлового приміщення площою 199 м.кв., МАФ синього кольору, з вивіскою « В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ ЦЕНТР», за адресою: м. Київ, пр. Маяковського, 6 відсутній.

Згідно рапорту старшого о/у в ОВС УЗЕ у м. Києві ДЗЕ НП було встановлено, що нежитлове приміщення розміщене по пр. Маяковського, буд.6 в м. Києві, з вивіскою «В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ ЦЕНТР» орендує ТОВ «В МЕРЕЖІ» ( ЄДРПОУ 37615851), що підтверджується копією договору № 8004 від 01.07.2016 року між ПП «АКСМУС» та ТОВ «В МЕРЕЖІ», згідно якого ТОВ «В МЕРЕЖІ» орендує приміщення площею 199 м. кв. за адресою м. Київ, пр. Маяковського, буд.6.

Відповідно до протоколу огляду від 18.07.2016 року та фототаблицею до нього, витягу із супутниковою мапи місцевості, встановлено, що за адресою: м. Київ, пр. Маяковського, 6, розташовано МАФ синього кольору, з вивіскою « В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ ЦЕНТР», яке знаходиться праворуч від МАФу з вивіскою «Сосновський продукт М`ясні Ковбаси».

Відповідно до договору суборенди приміщення (8004) від 01.07.2016 року, у ПП «Аксмус» ( суборендодавець) ТОВ « В МЕРЕЖІ» ( суборендар) отримав у тимчасове користування 199 м.кв. в нежитловому приміщенні, що знаходиться по пр. Маяковського, 6 в м. Києві для розміщення інтернет-кафе.

В клопотанні прокурор навів достатні докази, які свідчать, що за адресою: м. Київ, пр. Маяковського, 6, у МАФі синього кольору, з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке знаходиться праворуч від МАФу з вивіскою «Сосновський продукт М`ясні Ковбаси», можуть знаходиться предмети кримінального правопорушення, які мають доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин клопотання слідчого про проведення обшуку відповідає вимогам ст. 234 ч.3 КПК України, слідчим доведено наявність підстав, передбачених п.п. 1-4 ст. 234 КПК України, тому підлягає задоволенню.

Керуючись статями 234,2359 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Дозволити провести обшук у нежитловому приміщенні - площею 199 м.кв., МАФ синього кольору, з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: м. Київ, пр. Маяковського, 6, розташованого праворуч від МАФу з вивіскою «Сосновський продукт М`ясні Ковбаси», та яке фактично знаходиться у володінні ТОВ « В МЕРЕЖІ» на підставі договору оренди від 01.07.2016 року, з метою виявлення та вилучення комп`ютерної техніки, гральних автоматів, за допомогою яких надаються послуги у сфері грального бізнесу; документів, які містять відомості про організаторів та осіб причетних до порушення вимог Закону України « Про заборону грального бізнесу в Україні»; системи відеоспостереження та магнітні носії інформації на яких можуть міститись дані про організаторів грального бізнесу та фіксації безпосередніх фактів надання послуг у сфері грального бізнесу; інших предметів та речовин, обіг яких обмежено або заборонено Законодавством України.

Ухвала набирає законної сили негайно, строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді..

Слідчий суддя -

Дата ухвалення рішення01.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59746556
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —754/9739/16-к

Ухвала від 01.08.2016

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Овсієнко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні