Постанова
від 19.07.2006 по справі 16/4020-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79 -58-82


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"19" липня 2006 р. Справа №16/4020 -А

За позовом Державн ої податкової інспекції у м. Х мельницькому, м. Хмельницьки й

До Приватного підприєм ця ОСОБА_1, м. Хмельницький

про припинення пі дприємницької діяльності фізичної особи - під приємця

Суддя Магера В.В. Секретар судового зас ідання Приступа Д.І.

Представники :

Від позивача - Кундило вська М.М. - представник за пост. довіреністю №1399/9/10 від 26.01.06р .

Від відповідача - не з' я вився

Ухвалою суду від 03.07.2006 р. відкрито провадження в адміністративній справі, пр изначено судовий розгляд спр ави на 19.07.2006 р. Сторони належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи. Ухвал а про порушення провадження у справі від 03.07.06 р. сторонам на діслана. (Вих.№01-124 від 05.07.06р.).

Суть спору: Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить припинити пі дприємницьку діяльність від повідача, згідно п. 2 ст. 46 Закон у України “Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб - підприємців” ві д 15.05.2003р. у зв' язку із неподанн ям останнім на протязі року до державної податкової слу жби податкових декларацій, д окументів бухгалтерської зв ітності згідно чинного зако нодавства.

Відповідач своїми процесуальними правами не с користався, письмового запер ечення на позов не надав, повн оважного представника для уч асті в судовому засіданні не направив. Поважні причини не явки не повідомив. Тому суд вв ажає за необхідне розглянути справу за наявними в ній дока зами.

Розглядом матеріалів сп рави встановлено наступне:

Відповідно до листа Уп равління з питань розвитку п ідприємництва, реєстрації юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців Виконавчого комітету Хмельницької міськ ої Ради (вих.№02-03-226 від 03.04.2006 р.) відп овідач - ОСОБА_1, зареєс трований як приватний підпри ємець, ідент. код НОМЕР_1.

Проведеною позивачем пе ревіркою встановлено, що від повідач не подає передбачену податковим законодавством фінансову звітність в пода тковий орган з 1-го кварталу 200 5 р., тобто більше 1 року, що під тверджується актом перевірк и № 606 від 25.05.2006 р.

У зв' язку з викладеним, позивачем подано позов про п рипинення підприємницької д іяльності відповідача.

Досліджуючи надані до кази, наведені міркування т а заперечення, оцінюючи їх в сукупності, судом враховує ться наступне:

Згідно ст. 51 Господарськог о кодексу України від 16.01.03 р. під приємницька діяльність прип иняється на підставі рішення суду у випадках, передбачени х цим Кодексом та іншими зако нами. Порядок припинення дія льності підприємця встановл юється законом відповідно до вимог цього Кодексу.

Згідно ч. 1 ст. 59 цього Кодексу припинення діяльності суб'є кта господарювання здійснює ться шляхом його реорганізац ії (злиття, приєднання, поділу , перетворення) або ліквідаці ї - за рішенням власника (власн иків) чи уповноважених ним ор ганів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господ арювання чи їх правонаступни ків, а у випадках, передбачени х цим Кодексом, - за рішенням с уду.

Згідно п. 1 та 2 ст. 46 Закону Ук раїни „Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців” держав на реєстрація припинення п ідприємницької діяльності ф ізичної особи-підприємця про водиться крім іншого у разі постановлення судового ріш ення про припинення підпри ємницької діяльності фізичн ої особи - підприємця. При цьом у підставою для винесення рі шення про припинення підприє мницької діяльності фізично ї особи - підприємця, зокрем а, є неподання протягом року о рганам державної податкової служби податкових деклараці й, документів фінансової зві тності відповідно до закону.

Судом враховується, що відп овідно до ст.9 Закону України „ Про систему оподаткування” в ід 25.06.1991р. №1251-ХІІ, платники подат ків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подав ати до державних податкови х органів та інших держав них органів відповідно до за конів декларації, бухгалтер ську звітність та інші докум енти і відомості, пов'язані з о бчисленням і сплатою податкі в і зборів (обов'язкових плате жів).

Згідно п.3 ст. 46 Закону Україн и „Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців” фізична о соба позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєст ру запису про державну реєст рацію припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця.

Виходячи із змісту ст.124 К онституції України, згідно я кої юрисдикція судів поширю ється на всі правовідносин и, що виникають у державі та статті 46 Закону України „Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб - пі дприємців” в силу якої підст авою для винесення рішення п ро припинення підприємницьк ої діяльності фізичної особи - підприємця, зокрема, є непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону, суд вва жає обґрунтованим звернення позивача до суду з вимогою пр ипинити підприємницьку діял ьність фізичної особи саме з наведеної підстави.

За таких обставин, враховую чи наявність документально п ідтвердженої підстави для пр ипинення підприємницької ді яльності фізичної особи-підп риємця, позовні вимоги позив ача обґрунтовані, підтвердже ні матеріалами справи, відпо відають чинному законодавс тву і підлягають задоволенн ю.

Керуючись ст.ст.6, 14, 71, 86, 94, 104,105, 1 58-163, 162, 167, 254-259, п.п.3,6-7 Розділу 7 „Прикін цеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного с удочинства України, СУД -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Державної пода ткової інспекції у м. Хмельни цькому, м. Хмельницький до Приватного підприємця ОСОБА_1, м. Хмельницький про припинення підпри ємницької діяльності ф ізичної особи - підприєм ця задовольнити.

Припинити підприємниць ку діяльність фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1, ідентиф. код Н ОМЕР_1).

Копію постанови нап равити сторонам та Державном у реєстратору відділу з пита нь розвитку підприємництва, реєстрації та ліцензування с уб' єктів підприємницької д іяльності Хмельницького міс ьквиконкому м. Хмельницький, вул. Володимирська, 109 ( державн ому реєстратору - після набр ання рішення законної сил и ).

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи , які беруть участь у справі ма ють право оскаржити в апеляц ійному порядку Постанову пов ністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подає ться протягом 10 днів з дня про голошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів піс ля подання заяви по апеляцій не оскарження. Подаються до Ж итомирського апеляційного г осподарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КА СУ Постанова, якщо інше не вст ановлено КАСУ набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо було п одано заяву про апеляційне о скарження, але апеляційна ск арга не була подана у строк, по станова або ухвала суду перш ої інстанції набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку. У разі подання апеля ційної скарги судове рішення , якщо його не скасовано, набир ає законної сили після закін чення апеляційного розгляду справи.

Суддя В.В. Магера

Віддруковано 4 примірни ки:

1 - до справи,

2 - позивачу;

3 - відповідачу;

4 - державному реєстратору .

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення19.07.2006
Оприлюднено10.02.2011
Номер документу5974665
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/4020-а

Постанова від 19.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Магера В.В.

Постанова від 19.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Магера В.В.

Ухвала від 03.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Магера В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні