Ухвала
від 17.05.2010 по справі 12/92
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.05.10 Справа №12/92.

Господарський суд Сумської області у складі:

головуючого - судді Рижкова М.Б.

при секретарі Малюк Р.Б.

за участю представників:

ВАТ «Сумиобленерго» - ОСОБА_1

Розпорядник майна - ОСОБА_2

розглянувши клопотання розпорядника майна ОСОБА_3 акціонерного товариства «Дружбівський цукрорафінадний завод» арбітражного керуючого ОСОБА_2 про затвердження розміру оплати послуг

по справі № 12/92

за заявою кредитора - Ямпільського відділення Шосткінської міжрайонної державної податкової інспекції

до боржника - ОСОБА_3 акціонерного товариства «Дружбівський цукрорафінадний завод»

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 07.10.2003 р. порушено провадження у справі № 12/92 про визнання боржника -ОСОБА_3 акціонерного товариства В«Дружбівський цукрорафінадний заводВ» банкрутом.

Відповідно до ухвали суду від 27.11.2003 р. по справі № 12/92 кредитором у газеті В«Голос УкраїниВ» № 249 від 30.12.2003р. опубліковане оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 22.03.2004 р. було затверджено реєстр вимог кредиторів.

17.01.2005 року провадження у даній справі зупинено, в зв'язку із мораторієм, встановленим Законом України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна".

Ухвалою господарського суду від 27.10.2008 року поновлено провадження у справі № 12/92, запропоновано комітету кредиторів ОСОБА_3 акціонерного товариства «Дружбівський цукрорафінадний завод» узгодити з Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції України кандидатуру розпорядника майна боржника та подати відповідну пропозицію суду.

Ухвалою господарського суду від 14.12.2009 року припинено повноваження ОСОБА_4, як розпорядника майна ОСОБА_3 акціонерного товариства «Дружбівський цукрорафінадний завод» та призначено розпорядником майна ОСОБА_3 акціонерного товариства «Дружбівський цукрорафінадний завод» арбітражного керуючого ОСОБА_2.

До господарського суду із клопотанням звернувся розпорядник майна ВАТ «Дружбівський цукрорафінадний завод», відповідно до якого просить суд затвердити розмір оплати послуг розпорядника майна боржника за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень у розмірі двох мінімальних заробітних плат, відповідно до протоколу № 3 засідання комітету кредиторів ВАТ «Дружбівський цукрорафінадний завод» від 17.03.2010 року, за рахунок боржника.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора та розпорядника майна, суд вирішив задовольнити клопотання останнього про затвердження розміру оплати послуг арбітражного керуючого, згідно протоколу № 3 засідання комітету кредиторів ВАТ «Дружбівський цукрорафінадний завод» від 17.03.2010 року, виходячи з наступного:

Згідно ч. 4 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий має право звертатися до господарського суду у випадках, передбачених цим Законом та отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом, що також передбачено ч. 8 ст. 13 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно до ч. 10 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Відповідно до ч. 12 цієї статті Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Таким чином, комітетом кредиторів згідно з чинним законодавством встановлено розмір оплати послуг, тому суд вирішив затвердити оплати послуг арбітражному керуючому ОСОБА_2 в розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів боржника.

Враховуючи те, що обставини, які зумовили зупинення провадження у справі не відпали, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі до закінчення дії мораторію, встановленого Законом України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна".

Керуючись ст. 3-1, ст. 13 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд-

У Х В А Л И В :

1. Задовольнити клопотання розпорядника майна ВАТ «Дружбівський цукрорафінадний завод» про затвердження розміру оплати послуг по справі № 12/92.

2. Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого ОСОБА_2 за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень у справі про банкрутство ВАТ «Дружбівський цукрорафінадний завод» в розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів боржника.

3. Зупинити провадження у справі № 12/92 до закінчення дії мораторію, встановленого Законом України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна".

4. Копію ухвали надіслати комітету кредиторів, розпоряднику майна, боржнику.

СУДДЯ (підпис) М.Б. РИЖКОВ

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення17.05.2010
Оприлюднено22.08.2016
Номер документу59756586
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/92

Ухвала від 16.11.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 04.11.2016

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 17.05.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков Микола Борисович

Ухвала від 17.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 28.09.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 30.08.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 30.08.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 26.07.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 28.04.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков Микола Борисович

Ухвала від 22.09.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Гриняк Б. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні