Вирок
від 17.08.2016 по справі 359/5873/16-к
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/5873/16-к

Провадження № 1-кп/359/333/2016

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 серпня 2016 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області у складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Борисполі справу по обвинувальному акту в кримінальному провадженні відносно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Бориспіль Київської області, українця, громадянина України, освіти середньої, працює диспетчером ОСББ житлового комплексу «Щасливі метри» в м. Борисполі, не одруженого, проживаючого та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

по обвинуваченню його у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України,

встановив:

28.06.2016, близько 01 год. 00 хв., шляхом вільного доступу зайшов на територію домоволодіння, що знаходиться за адресою АДРЕСА_2 , звідки таємно викрав велосипед марки «Магнум Формула» вартістю 2703 грн. з прикріпленим до нього дитячим сидінням вартістю 121 грн. Після цього, ОСОБА_4 зник з місця вчинення злочину та в подальшому розпорядився викраденим майном на власний розсуд. Своїми злочинними діями ОСОБА_4 спричинив потерпілому ОСОБА_5 матеріальну шкоду на загальну суму 2824 грн.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, визнав повністю, щиро розкаявся в скоєному та дав згоду слухати справу у відповідності до положень ст.349 КПК України. При цьому пояснив, що він підтверджує всі обставини, які викладені в обвинувальному акті про те, що він 28.06.2016р. близько 01 год. проїжджав на велосипеді повз неогороджене домоволодіння АДРЕСА_2 , на території якого помітив велосипед марки «Магнум Формула». В цей час у нього виник намір на вчинення крадіжки вказаного велосипеду. Тоді він , будучи впевненим, що його дії залишились не поміченими для оточуючих, шляхом вільного доступу зайшов на територію вказаного домоволодіння, звідки таємно викрав велосипед спортивного типу марки «Магнум Формула» вартістю 2703 грн., з дитячим сидінням, прикріпленим до нього, вартістю 121 грн. Після цього поїхав до себе додому та користувався даним велосипедом деякий час, аж поки його не помітили працівники поліції біля магазину. Даний велосипед він повернув потерпілій , відшкодував збитки, відремонтував даний велосипед та зробив йому капремонт.Свою вину визнає повністю та щиро розкаюється.

Приймаючи до уваги повне визнання своєї вини обвинуваченим, суд, за пропозицією прокурора та за згодою обвинуваченого, керуючись ст.349 КПК України, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються та ухвалив допитати обвинуваченого та дослідити матеріали справи, які характеризують особу обвинуваченого, стосуються речових доказів. При цьому суд з`ясував правильність розуміння обвинуваченим цих обставин, добровільність його позиції та роз`яснив, що в такому випадку він буде позбавлений права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Таким чином, оцінюючи в сукупності установлені і перевірені в судовому засіданні докази по справі, суд вважає, що вина ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення доведена повністю.

Своїми умисними діями, які виразилися у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.185 КК України.

Обставинами, що пом`якшують покарання ОСОБА_4 , у відповідності до вимог ст.66 КК України, суд визнає щире каяття . Обставин, що обтяжують його покарання, згідно вимог ст.67 КК України, судом не встановлено.

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_4 , суд, враховуючи характер та ступінь суспільної небезпечності вчиненого ним злочину, приймаючи до уваги особу обвинуваченого, усунення нанесеної шкоди, вважає, що покарання обвинуваченому слід обрати у виді штрафу.

Цивільний позов по справі не заявлявся. Судові витрати по справі слід стягнути з ОСОБА_4 на користь ПП «Авто-експрес» . Речові докази мають бути передані власнику . Заходів забезпечення кримінального провадження відносно ОСОБА_4 не обиралось.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 373 -376 КПК України, суд

засудив:

ОСОБА_4 визнати винуватим та призначити покарання за ч.1 ст.185 КК України у виді штрафу в розмірі п`ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 ( вісімсот п`ятдесят) гривень 00 копійок.

Засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це суд шляхом представлення документа про сплату штрафу.

Речові докази по справі велосипед спортивного типу марки «Магнум Формула» з дитячим сидінням до нього повернути у власність ОСОБА_5 .

Судові витрати по справі в сумі 250 (двісті п`ятдесят ) грн. за проведення товарознавчої експертизи стягнути з ОСОБА_4 ( ідент. номер НОМЕР_1 ) на користь ПП «Авто експрес» ( р\р НОМЕР_2 у АБ «УКРГАЗБАНК» м.Київ , МФО 320478, ЗКПО 31124814).

Вирок на протязі 30 днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Апеляційного суду Київської області через Бориспільський міськрайонний суд.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59771192
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —359/5873/16-к

Вирок від 17.08.2016

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 09.08.2016

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

Ухвала від 29.07.2016

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Левченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні