Ухвала
від 19.08.2016 по справі 607/3837/16-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

19.08.2016 Справа №607/3837/16-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого з ОВС 2 відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС 2 відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС 2 відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , в рамках кримінального провадження №32016210000000001 від 11.01.2016 за ч.3 ст.212 КК України, звернулась до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про проведення обшуку приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , проммагазин з офісними приміщеннями, реєстраційний номер майна 223109161101, що згідно із Державним реєстром прав на нерухоме майно належать на праві приватної власності ОСОБА_5 , які використовуються у господарській діяльності ТОВ «Волошин» (код ЄДРПОУ 32632139) для відшукання документів, що стосуються встановлення та обслуговування програмного забезпечення для ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «Полкан» (код ЄДРПОУ 40241219), ФОП ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_9 (РНОКПП НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_13 (РНОКПП НОМЕР_8 ) та ФОП ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_9 ) та комп`ютерної техніки і програмного забезпечення, за допомогою яких здійснюється обслуговування (доступ) згаданого програмного забезпечення для вказаних осіб з метою отримання інформації, баз даних про їх діяльність, та програм, які дозволяють опрацьовувати дані бази даних.

Заслухавши пояснення слідчого, яка клопотання підтримала з мотивів, наведених у ньому, вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, приходжу до наступних висновків.

11.01.2016 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016210000000001 за ч. 3 ст. 212 КК України.

Матеріалами кримінального провадження встановлено, що фізична особа підприємець ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 , с.Базаринці Збаразький район Тернопільської області), будучи платником єдиного податку 3 групи, основним видом діяльності якого є оптова торгівля іншими товарами господарського призначення, фактично здійснюючи виробництво вхідних дверей та їх реалізацію через мережу торгових представництв, приховуючи реальні обсяги виробництва та реалізації, шляхом не відображення проведених господарських операцій в обліку та податковій звітності протягом 2014-2015 років, умисно ухилився від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів у особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ), спільно з ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_2 ), залучивши інших громадян, організували виробництво та реалізацію вхідних дверей під торговою маркою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також купівлю-продаж міжкімнатних дверей та метало-пластикових вікон (конструкцій) через мережу торгових представництв на території Тернопільської області, приховуючи реальні обсяги виробництва та реалізації шляхом не відображення їх в обліках та податковій звітності протягом 2014-2016 років, внаслідок чого ухиляються від сплати податків, зборів та інших обов`язкових платежів в особливо великих розмірах.

Виробництво вхідних дверей ОСОБА_6 та ОСОБА_15 організували з використанням обладнання, яке забезпечує їх масове виробництво.

З метою приховування реальних обсягів виручки, виготовлені вхідні двері ФОП ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_15 реалізовують населенню та оптовим покупцям в основному за готівку через мережу торгових представництв. Крім цього, через цю ж мережу вказані підприємці реалізовують з націнкою придбані міжкімнатні двері та метало-пластикові конструкції. При цьому, в обліках та податковій звітності з метою ухилення від сплати податків відображаються занижені обсяги реалізації.

Частина виготовленої продукції та товару реалізовується на території Тернопільської області за готівку без відображення в офіційному обліку та податковій звітності через торгові представництва, за адресами яких здійснюють діяльність фізичні особи-підприємці, які підконтрольні ОСОБА_6 , а саме: ФОП ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_16 (РНОКПП НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_13 (РНОКПП НОМЕР_8 ) та ФОП ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_9 ), інформація про яких розміщена на інтернет - сторінці: ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З метою ведення обліку та контролю, обміну інформацією на виробництві, офісних та торгових приміщеннях мережі торгових точок під маркою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено відповідне програмне забезпечення. Дане програмне забезпечення встановлено та обслуговується ТОВ «Волошин» (код ЄДРПОУ 32632139), працівники якого мають доступ до згаданого програмного забезпечення з робочих місць, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 65486937 від 10.08.2016 року, встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , знаходяться: проммагазин з офісними приміщеннями, реєстраційний номер майна 223109161101, які перебувають у приватній власності ОСОБА_5 .

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1)найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. (ч.3 ст. 234 КПК України).

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до переконання, що матеріалами клопотання доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 212 КК України, в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 (четвертий поверх), проммагазин з офісними приміщеннями, реєстраційний номер майна 223109161101, що згідно із Державним реєстром прав на нерухоме майно належать на праві приватної власності ОСОБА_5 , які використовуються у господарській діяльності ТОВ «Волошин» (код ЄДРПОУ 32632139) знаходяться документи, що стосуються встановлення та обслуговування програмного забезпечення для ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «Полкан» (код ЄДРПОУ 40241219), ФОП ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_16 (РНОКПП НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_13 (РНОКПП НОМЕР_8 ) та ФОП ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_9 ). Вказані документи, які просить відшукати слідчиймають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться на вказанихдокументах та носіях інформації, можуть бути доказами під час судового розгляду, а тому клопотання слідчого в цій частині підлягає до задоволення.

Щодо задоволення клопотання в частині відшукування та вилучення комп`ютерної техніки і програмного забезпечення, за допомогою яких здійснюється обслуговування (доступ) згаданого програмного забезпечення для вказаних осіб з метою отримання інформації, баз даних про їх діяльність, та програм, які дозволяють опрацьовувати дані бази даних, то слідчий суддя вважає, що слід задовольнити частково, оскільки, всупереч п. 2 ч. 3 ст. 132 КПК України, слідчим не доведено, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права юридичної особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, а саме вилучення всієї комп`ютерної техніки. Тому слідчий суддя вважає, що завдання досудового розслідування може бути виконане іншим шляхом, а саме шляхом отримання доступу до комп`ютерної техніки і програмного забезпечення, за допомогою яких здійснюється обслуговування (доступ) згаданого програмного забезпечення для вказаних осіб з метою отримання інформації, баз даних про їх діяльність, та програм, які дозволяють опрацьовувати дані бази даних з можливістю її огляду та вилучення жорстких дисків чи копій на яких міститься вказана вище інформація.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого з ОВС 2 відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , проммагазин з офісними приміщеннями, реєстраційний номер майна 223109161101, що згідно із Державним реєстром прав на нерухоме майно належать на праві приватної власності ОСОБА_5 , які використовуються у господарській діяльності ТОВ «Волошин» (код ЄДРПОУ 32632139) для відшукання та вилучення документів, що стосуються встановлення та обслуговування програмного забезпечення для ФОП ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_2 ), ТОВ «Полкан» (код ЄДРПОУ 40241219), ФОП ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_16 (РНОКПП НОМЕР_4 ), ФОП ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_11 (РНОКПП НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_12 (РНОКПП НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_13 (РНОКПП НОМЕР_8 ) та ФОП ОСОБА_14 (РНОКПП НОМЕР_9 ), а з комп`ютерної техніки і програмного забезпечення, за допомогою яких здійснюється обслуговування (доступ) згаданого програмного забезпечення для вказаних осіб з метою отримання інформації, баз даних про їх діяльність, та програм, які дозволяють опрацьовувати дані бази даних - можливість огляду та вилучення жорстких дисків чи копій на яких міститься вказана вище інформація

Строк дії ухвали встановити протягом двадцяти днів з моменту її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59844367
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —607/3837/16-к

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 26.09.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні