Ухвала
від 30.06.2016 по справі 757/30989/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/30989/16-к

У Х В А Л А

30.06.2016 Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Києва клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором другого відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором другого відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, що знаходяться у володінні Корпорації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , із можливістю вилучення оригіналів, які містять в собі відомості щодо фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ЄДРПОУ, НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » ЄДРПОУ НОМЕР_10 , Корпорація « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ЄДРПОУ НОМЕР_14 , ПП « ОСОБА_5 », ЄДРПОУ НОМЕР_15 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ЄДРПОУ НОМЕР_16 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » ЄДРПОУ НОМЕР_17 , за період з 01.01.2015 року по дату дату постановлення ухвали слідчого судді.

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 22.04.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016000000001109 за фактом привласнення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » грошових коштів перерахованих у вигляді авансу на будівельні монтажні роботи будівництва та обладнання сучасного лікувального діагностичного комплексу НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », вчинене в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що з Держфінмоніторингу надійшли узагальнені матеріали стосовно фінансових операцій, проведених за участю ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », щодо перерахування останнім бюджетних коштів у вигляді авансу на будівельно-монтажні роботи будівництва та обладнання сучасного лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » на загальну суму 48,65 млн. гривень які викликають сумнів. Установлено, що кошти з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_18 в подальшому перераховано на рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код НОМЕР_19 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » код ЄДРПОУ НОМЕР_10 , Корпорація « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » код ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » код ЄДРПОУ НОМЕР_14 , ПП « ОСОБА_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_15 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » код ЄДРПОУ НОМЕР_16 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » код ЄДРПОУ НОМЕР_17 та іншим СПД з описом призначення платежу в тому числі і як поворотна фінансова допомога, що викликає сумнів проведення операцій щодо будівництва НДСЛ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та закупівлю для нього обладнання.

З метою одержання документів, які містять в собі відомості щодо фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ЄДРПОУ, НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » ЄДРПОУ НОМЕР_10 , Корпорація « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ЄДРПОУ НОМЕР_14 , ПП « ОСОБА_5 », ЄДРПОУ НОМЕР_15 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ЄДРПОУ НОМЕР_16 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » ЄДРПОУ НОМЕР_17 , а також посилаючись на те, що у слідства виникла необхідність в одержанні документів, які мають значення речових доказів, а саме містять відомості, які самостійно або в сукупності з іншими відомостями можуть бути використані як доказ факту чи обставин вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України, що встановлюються під час досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000001109, слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема, відомості, які можуть становити конфіденційну інформацію, в тому числі, яка містить комерційну таємницю.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 32 Конституції України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України; не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Зазначені вимоги кореспондуються з вимогами ч. 2 ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних».

За вимогами ч. 2 ст. 21 «Про інформацію» конфіденційна інформація може поширюватися за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом, та за вимогами ч. 2 ст. 7 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації, які володіють конфіденційною інформацією, можуть поширювати її лише за згодою осіб, які обмежили доступ до інформації, а за відсутності такої згоди - лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим у судовому засіданні доведено, що відомості, які містяться в документах, доступ до яких він просить надати, перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Разом з тим, клопотання слідчого не містить доводів, які б давали підстави слідчому судді для надання доступу до документів з метою вилучення саме оригіналів запитуваних документів.

Посилання слідчого на те, що оригінали зазначених документів мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тобто мають значення речових доказів, не спростовують факт того, що копії вказаних документів не зможуть підтвердити викладені слідчим у клопотанні обставини. Також слідчим до клопотання не додано будь-яких доказів того, що у кримінальному провадженні призначено експертизу, для забезпечення проведення якої слід отримати оригінали запитуваних документів.

Керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163, 164, 166 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_6 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_7 , старшому оперуповноваженому ГУ КЗЕ СБ Україні ОСОБА_8 , у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016000000001109 від 22.04.2016р., з правом передоручення іншому органу оперативному підрозділу в порядку ст.40 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_18 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення копій, які містять в собі відомості щодо фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ЄДРПОУ, НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » ЄДРПОУ НОМЕР_10 , Корпорація « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ЄДРПОУ НОМЕР_14 , ПП « ОСОБА_5 », ЄДРПОУ НОМЕР_15 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ЄДРПОУ НОМЕР_16 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » ЄДРПОУ НОМЕР_17 , за період з 01.01.2015 року по дату постановлення ухвали слідчого судді, а саме:

- угод, договорів, контрактів, проектної документації, виписок банку з додатками, платіжних доручень, рахунків фактур, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків та актів виконаних робіт, довідок, прибуткових та видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, доручень на отримання ТМЦ, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, реєстрів бухгалтерського обліку (оборотно-сальдових відомостей) по рахунках: 10, 11, 20, 22, 23, 26, 28, 30, 31, 32, 33,36,37,40,63,64,67,68,70,74,79, документів страхування та надання фінансової допомоги, листування та інші документи.

- документів, що підтверджують факт подальшої реалізації придбаних у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ЄДРПОУ, НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » ЄДРПОУ НОМЕР_10 , Корпорація « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ЄДРПОУ НОМЕР_14 , ПП « ОСОБА_5 », ЄДРПОУ НОМЕР_15 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ЄДРПОУ НОМЕР_16 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » ЄДРПОУ НОМЕР_17 товарів (робіт, послуг) або документи щодо обставин використання поставлених вказаним підприємством (згідно господарських документів) товарів (робіт, послуг) у фінансово господарській діяльності.

В іншій частині у задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення речей і документів, які містять вказану інформацію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/30989/16-к.

Примірник 2 надано старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення30.06.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59862366
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/30989/16-к

Ухвала від 30.06.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні