Ухвала
від 22.08.2016 по справі 161/10793/16-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/10793/16-к

Провадження № 1-кс/161/3754/16

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

22 серпня 2016 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_4 про проведення обшуку на території земельної ділянки, в житлових та нежитлових (підсобних) приміщеннях, що за адресою: с. Підгайці, Луцького району, кадастровий номер 0722884800:01:001:7956, які перебувають у власності Підгайцівської сільської ради та на праві оренди використовуються ТОВ "СВК Волинь Сервіс",

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що в провадженні слідчого відділу прокуратури Волинської області знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 42015030000000156 від 14 липня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Волинської митниці ДФС під час здійснення владних повноважень в зоні дії МАПП Ягодин.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Волинської митниці ДФС зловживаючи своїм службовим становищем, здійснюючи владні повноваження в зоні дії МАПП Ягодин, діючи в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, допустили безперешкодне ввезення без сплати митних платежів на територію України 34 транспортних засобів, в результаті чого державним інтересам заподіяні тяжкі наслідки, у вигляді ненадходження митних платежів і зборів на загальну суму 8034 тис. грн.

Допитані під час досудового розслідування в якості свідків службові особи Волинської митниці ДФС заперечили факт здійснення фіктивного пропуску транспортних засобів через державний кордон, без їх фактичної присутності.

Крім того, на даний час проводяться заходи по встановленню місцезнаходження вказаних транспортних засобів та проведення їх оглядів, з метою подальшого призначення відповідних експертних досліджень для визначення їх ринкової вартості та встановлення суми митних платежів, які підлягали сплаті до державного бюджету.

Разом з тим, в ході проведення оперативно-розшукових заходів отримано інформацію щодо можливого знаходження указаних транспортних засобів, або ж їх частин, чи агрегатів на території Волинської області в місцях, де здійснюється розукомплектування транспортних засобів, а саме за адресою: с. Підгайці, Луцького району, кадастровий номер 0722884800:01:001:7956.

З метою відшукання та вилучення транспортних засобів, які незаконно ввезені на територію України без сплати належних митних платежів, чи їх частин, вузлів та агрегатів, оригіналів, чи копій товаротранспортних документів, блокнотів, записників в яких можуть міститись будь-які записи, що мають значення для кримінального провадження, а також інші знаряддя кримінального правопорушення та майно, яке було здобуте у результаті його вчинення, слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Заслухавши думку прокурора та слідчого, які клопотання підтримали з підстав викладених в ньому та просили його задовольнити, дослідивши матеріали клопотання, суд вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Крім того, ч. 1 ст. 235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, тому слідчому в ОВС слідчого відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , прокурору у кримінальному провадженні прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Волинської області ОСОБА_3 або за їх дорученням відповідним співробітникам оперативних підрозділів, слід надати дозвіл на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в ОВС слідчого відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , прокурору у кримінальному провадженні прокурору відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Волинської області ОСОБА_3 або за їх дорученням відповідним співробітникам оперативних підрозділів на проведення обшуку на території земельної ділянки, в житлових та нежитлових (підсобних) приміщеннях, що за адресою: с. Підгайці, Луцького району, кадастровий номер 0722884800:01:001:7956, які перебувають у власності Підгайцівської сільської ради та на праві оренди використовуються ТОВ "СВК Волинь Сервіс", з метою відшукання та вилучення транспортних засобів, які незаконно ввезені на територію України без сплати належних митних платежів, чи їх частин, вузлів та агрегатів, оригіналів, чи копій товаротранспортних документів, блокнотів, записників в яких можуть міститись будь-які записи, що мають значення для кримінального провадження, а також інші знаряддя кримінального правопорушення та майно, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Обшук провести до 06 вересня 2016 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя: /підпис/

Згідно з оригіналом:

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59901058
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/10793/16-к

Ухвала від 22.08.2016

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні