Ухвала
від 25.08.2016 по справі 41119/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

25 серпня 2016 р.                                                                       Справа №2а- 41119/09/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді - Нуруллаєва І.С. розглянувши в порядку письмового провадження заяву Харківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі

за позовом Управління пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області

до Липецького територіального виробничого управління експлуатації житлово-комунального господарства та побутового обслуговування

про стягнення заборгованості ,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник, Харківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якому просить суд замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) з Управління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області на Харківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області за виконавчим листом №2а-41119/09/2070 від 25.09.2009 р., виданим Харківським окружним адміністративним судом щодо стягнення з Липецького територіального виробничого управління експлуатації житлово-комунального господарства та побутового обслуговування на користь управління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області зі сплати страхових внесків, фінансових санкцій на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 1724,23 грн.

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року №1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» реорганізовано Управління пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області та Управління Пенсійного фонду України в Нововодолазькому районі Харківської області шляхом злиття та 01 квітня 2016 року утворене Харківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області (код 40386382).Таким чином правонаступником Управління пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області є Харківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області. Заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження в порядку, передбаченому ст. 264 КАС України.

Особи, які беруть участь у справі, у судове засідання не прибули, про дату, час та місце судового розгляду заяви повідомлені судом належним чином, в порядку, передбаченому ст. ст. 33-35 КАС України.

Заявником в заяві про заміну сторони виконавчого провадження зазначено про розгляд заяви за відсутності представника Харківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області.

За правилами, встановленими ч. 2. ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи наведене, суд розглядає заяву в порядку письмового провадження відповідно до ч.6 ст.128 КАС України. Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ст. 41 КАС України.

Суд, вивчивши заяву, дослідивши зібрані по справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, виходить з наступних підстав.

За матеріалами справи судом встановлено, що постановою Харківського окружного адміністративного суду від 25.09.2009 р. по справі №2а-41119/09/2070 задоволено позов. Стягнуто з Липецького територіального виробничого управління експлуатації житлово-комунального господарства та побутового обслуговування (62414, Харківська область, Харківський район, с. Липці, вул. Пушкіна, 6-а, р/р 260048020001 в ХФ АТ “Укрінбанк”, МФО 351243, код ЄДРПОУ 30772737) на користь Управління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області (61052, м. Харків, вул. Червоноармійська, 4, р/р 256053012092 в ХОД ВАТ ДОБУ м. Харкова, МФО 351823, код ЄРДПОУ 22719370) заборгованість зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1724.23 грн.

На виконання вищезазначеного рішення суду Харківським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №2а-41119/09/2070 від 25.09.2009 року.

Головним Державним виконавцем відділу Державної виконавчої служби Харківського районного управління юстиції 06.10.2011 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження за вказаним виконавчим листом. Стягувачем у вищевказаному виконавчому провадженні є Управління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області.

Судом за наявними в матеріалах справи доказів встановлено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року №1055 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» реорганізовано Управління пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області та Управління Пенсійного фонду України в Нововодолазькому районі Харківської області шляхом злиття та 01 квітня 2016 року утворене Харківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області (код 40386382).

Отже правонаступником Управління пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області є Харківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічні приписи закріплені також ч. 4 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", відповідно до якої, у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто, під час виконавчого провадження заміна сторони виконавчого провадження є аналогом інституту процесуального правонаступництва, встановленого статтею 55 КАС України, яка визначає процесуальні наслідки переходу прав і обов`язків від однієї особи до іншої у відносинах, щодо яких виник спір.

Враховуючи наведене та зважаючи на фактичні обставини справи, суд дійшов висновку про наявність встановлених законом підстав для заміни сторони виконавчого провадження.

Керуючись ст.ст. 160, 186, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

У Х В А Л И В:

Заяву Харківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі №2а-41119/09/2070 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області до Липецького територіального виробничого управління експлуатації житлово-комунального господарства та побутового обслуговування про стягнення заборгованості - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з Управління Пенсійного фонду України в Харківському районі Харківської області (стягувач) на Харківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Харківської області (стягувач) - вул. Конарєва, 4, м. Харків, 61052, р/р 25609312593596, Філія ХОУ АТ "Ощадбанк", МФО 351823, код ОКПО 40386382.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня її проголошення та з дня отримання копії ухвали, у разі постановлення ухвали у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Суддя                                                                                 Нуруллаєв І.С.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.08.2016
Оприлюднено31.08.2016
Номер документу59920163
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —41119/09/2070

Ухвала від 25.08.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні