Ухвала
від 25.08.2016 по справі 569/10439/16-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/10439/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 серпня 2016 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення перевірки,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням про надання дозволу Державній екологічній інспекції у Рівненській області на проведення перевірки КСП «Хлібокомбінат Рівненської райспоживспілки» (код ЄРДПОУ 01733319), юридична адреса: м.Рівне, вул. Грунтова, 2, з питань дотримання вимог природоохоронного законодавства під час використання земельної ділянки площею 0,4906 га по вул. Грунтовій, 2 у м.Рівне.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив,щоРівненською місцевою прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області у кримінальному провадженні №42016181010000013, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради, за ч. 1 ст. 364 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що рішенням Рівненської міської ради №349 від 21.05.2003 земельну ділянку площею 4906 м.кв. на вул. Грунтовій, 2 передано в оренду КП «Хлібокомбінату Рівненської райспоживспілки» для будівництва житлових будинків.

Крім того, встановлено, що рішенням Рівненської міської ради №1421 від 22.12.2011 затверджено Генеральний план забудови міста Рівне, який встановлено, що територія на якій розташована земельна ділянка площею 4906 м.кв. відноситься до зони СПСГ в якій не передбачено будівництво житлових будинків, у зв`язку з чим відповідно до Плану зонування території м. Рівне вищевказана земельна ділянка відноситься до території невідповідного використання і для її забудова дозволяється за процедурою спеціального узгодження.

Однак, в порушення норм Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та містобудівної документації на місцевому рівні, при відсутності будь-яких спеціальних узгоджень з боку Рівненської міської ради, як органу який надав земельну ділянку в користування, службовими особами управління архітектури та містобудування виконавчого комітету Рівненської міської ради погоджено паспорти будівництва чотирьох житлових будинків на земельній ділянці площею 4906 м.кв. на АДРЕСА_1 та вподальшому наказом управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради №311 від 26.08.2015 житловим будинкам, що будуються на вищевказаній земельній ділянці присвоєні поштові адреси вул. Калинова, 2, АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , на які на даний час зареєстровано право власності.

У зв`язку з цим, з метою повноти та всебічності досудового розслідування та для перевірки дотримання ПСК «Хлібокомбінат Рівненської райспоживспілки» умов договору оренди земельної ділянки площею 4906 м.кв. по АДРЕСА_5 необхідно провести Державною екологічною інспекцією у Рівненській області перевірку ПСК «Хлібокомбінат Рівненської райспоживспілки» з питань дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природногосередовища,раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів під час використання земельної ділянки площею 0,4906 га по АДРЕСА_5 .

Заслухавши думку прокурора, який клопотання підтримав, дослідивши матеріали клопотання та додані матеріали,суд приходить до наступного висновку.

Так, пунктом 3 Прикінцевих положень ЗаконуУкраїни «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», у 2015 та 2016 роках перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осібпідприємців з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень за попередній календарний рік контролюючими органами здійснюються виключно з дозволу КМУ, за заявкою субєкта господарювання щодо його перевірки,згідно з рішенням судуабо згідно з вимогамиКПК України.

Пунктом 2 ч.1Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» №408 від 13.08.2014, надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

За наведених обставин, та у відповідності з чинним законодавством, суд вважає клопотання прокурора обґрунтованим та наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

Керуючись ст.ст.159,162,163,164,166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл Державній екологічній інспекції у Рівненській області провести позапланову перевірку в ПСК «Хлібокомбінат Рівненської райспоживспілки» (код ЄРДПОУ 01733319), юридична адреса: м.Рівне, вул. Грунтова, 2, з питань дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природногосередовища,раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів під час використання земельної ділянки площею 0,4906 га по вул. Грунтова, 2 у м.Рівне.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення25.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59981030
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/10439/16-к

Ухвала від 25.08.2016

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні