Ухвала
від 29.08.2016 по справі 161/10994/16-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/10994/16-к

Провадження № 1-кс/161/3833/16

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про надання дозволу на проведення перевірки

29 серпня 2016 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого слідчої групи СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення перевірки,

за участю прокурора ОСОБА_4 ,

cлідчого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

З клопотання вбачається, що в провадженні СУ ГУНП у Волинській області знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 2015030000000355 від 01 вересня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

Зокрема, в ході досудового розслідування встановлено, що в серпні 2014 року, невстановлені особи, з метою зменшення необхідних митних платежів при ввезенні на територію України з-за кордону транспортних засобів, подавали до Волинської митниці завідомо підроблені документи, у яких містилися завідомо неправдиві відомості про країну відправника транспортного засобу із заниженням його вартості та інше.

Так, 01 серпня 2014 року на м/п "Луцьк" Волинської митниці ДФС оформлено митну декларацію форми МД-2 типу ІМ40 на товар автомобіль вантажний марки "Ford Transit" номер кузова: НОМЕР_1 , згідно якої одержувачем товару є ПП "Лучеськ Авто" (43000, Волинська область, м. Луцьк, вул. Рівненська, 76А), а відправником (експортером) іноземна фірма-нерезидент "LUXSTEEL OU", що знаходиться в республіці Естонія.

Зокрема, під час митного оформлення в пункті пропуску "Ягодин", здійснені заміни дійсних товарно-супровідних документів на підроблені, в яких вказані завідомо неправдиві відомості щодо відправника та отримувача, вартості, країни відправника транспортних засобів та інше.

Таким чином, під час досудового розслідування встановлено, що по підроблених документах транспортні засоби зареєстровані на території України.

З метою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні та перевірки зовнішньоекономічної діяльності товариства, щодо укладення зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про купівлю-продаж транспортних засобів, в тому числі і автомобілів зазначених в митних деклараціях, фінансово господарських взаємовідносин пов`язаних з отриманням прибутку, нарахуванням та сплати податків у зв`язку з ввізним митом, ПДВ, акцизним збором, інших обов`язкових платежів, які б мали сплачуватися даним товариством при поміщенні транспортних засобів у режимі "імпорт", ввезених із-за кордону, виникла необхідність у проведенні позапланової документальної виїзної перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ПП "Лучеськ Авто" (код ЄДРПОУ 38410028), юридична адреса: 43000, Волинська область, м. Луцьк, вул. Рівненська, 76А), за період часу з 01 червня 2014 року по 01 січня 2015 року, у зв`язку чим слідчий звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Заслухавши думку слідчого та прокурора, які клопотання підтримали з підстав викладених в ньому та просили його задовольнити, дослідивши матеріали клопотання та долучені до нього документи, суд вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно до вимог п. 2 ч. 1, ч.ч. 2-4 ст. 6 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" підставами для здійснення позапланових заходів є виявлення та підтвердження недостовірності даних, заявлених у документах обов`язкової звітності, поданих суб`єктом господарювання. Проведення позапланових заходів з інших підстав, крім передбачених цією статтею, забороняється, якщо інше не передбачається законом або міжнародним договором України, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. Суб`єкт господарювання повинен ознайомитися з підставою проведення позапланового заходу з наданням йому копії відповідного документа. Строк здійснення позапланового заходу не може перевищувати десяти робочих днів, а щодо суб`єктів малого підприємництва - двох робочих днів, якщо інше не передбачено законом. Продовження строку здійснення позапланового заходу не допускається.

Вимогами п. 2 Постанови КМ України "Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами" від 13 серпня 2015 року № 408, передбачено, що надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених КПК України.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення перевірки, тому слід надати дозвіл спеціалістам Головного управління ДФС у Волинській області (поштова адреса: 43010, м. Луцьк, Київський майдан, 4), для проведення позапланової документальної виїзної перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ПП "Лучеськ Авто" (код ЄДРПОУ 38410028), юридична адреса: 43000, Волинська область, м.Луцьк, вул. Рівненська, 76А), за період часу з 01 червня 2014 року по 01 січня 2015 року.

На підставі викладеного, керуючись п. 2 Постанови КМ України "Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами" від 13 серпня 2015 року № 408, п. 2 ч. 1, ч.ч. 2-4 ст. 6 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", ст. 78 Податкового кодексу України, ст. 132 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл спеціалістам Головного управління ДФС у Волинській області (поштова адреса: 43010, м. Луцьк, Київський майдан, 4), для проведення документальної позапланової виїзної перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ПП "Лучеськ Авто" (код ЄДРПОУ 38410028), юридична адреса: 43000, Волинська область, м. Луцьк, вул. Рівненська, 76А), за період часу з 01 червня 2014 року по 01 січня 2015 року.

Під час проведення перевірки надати відповіді на наступні запитання:

1. з якого часу, на підставі яких документів та які види господарської діяльності здійснює ПП "Лучеськ Авто" (код ЄДРПОУ 38410028)?

2. чи зареєстровано ПП "Лучеськ Авто" (код ЄДРПОУ 38410028) платником податків, якщо так, то яких саме і згідно яких документів?

3. хто являється директором і головним бухгалтером ПП "Лучеськ Авто" (код ЄДРПОУ 38410028) на даний час?

4. хто був директором та головним бухгалтером ПП "Луцьк Авто" (код ЄДРПОУ 38410028) в період часу з 01 червня 2014 року по 01 січня 2015 року?

5. чи укладалися ПП "Лучеськ Авто" (код ЄДРПОУ 38410028) зовнішньоекономічні договори (контрактів) про купівлю-продаж транспортних засобів з іноземною фірмою "LUXSTEEL OU", що знаходиться в республіці Естонія, якщо так то на підставі яких документів, стосовно яких транспортних засобів були суми операцій, за який період, яким чином проводилися розрахунки за продукцію та чи в повному обсязі вони проведені; якщо ні, то яка існує заборгованість, внаслідок чого вона виникла, яка кількість товару не оплачена?

6. чи надходили відомості від іноземних органів про фіктивність фірми-нерезидента "LUXSTEEL OU"?

7. яка сума ввізного мита, ПДВ та інших обов`язкових платежів підлягала до сплати при ввезенні в режимі імпорт автомобіля марки "Ford Transit" номер кузова: НОМЕР_1 станом на 01.08.2014 (відправник фірма-нерезидент "DSD Trucks BV" (м. Варен) країна Німеччина, одержувач фізична особа Стешенко, м.Луцьк, Україна, копія Європейської транзитної декларації додається), при вартості товару, визначеній відповідно до Методичних рекомендацій, затверджених нормативними документами ДФС, ДМСУ та інших органів, даних SwakeList, інших джерел?

Проведення перевірки доручити Головному управлінню ДФС у Волинській області (поштова адреса: 43010, м. Луцьк, Київський майдан, 4).

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя: /підпис/

Згідно з оригіналом:

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59991490
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення перевірки,

Судовий реєстр по справі —161/10994/16-к

Ухвала від 29.08.2016

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні