Ухвала
від 26.08.2016 по справі 635/3340/16-к
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.08.16

Справа №635/3340/16-к

Провадження № 1-кс/635/774/2016

УХ В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 серпня 2016 рокуХарківський районний суд Харківської області у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

прокурора - ОСОБА_2 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №6 Харківської області ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки у кримінальному проваджені № 12016220430000780 від 29 лютого 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України,

в с т а н о в и в:

Прокурор Харківської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, в якому просив надати дозвіл на проведення документальної позапланової перевірки ТОВ «Продгарантія ЛТД»(ЄДРПОУ 38182702), яке зареєстроване за адресою:08145, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Забір`я, вул. Васильківська, б. 2,за період часу з 01.01.2013 по 01.08.2016з приводу дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства України при здійснені юридичною особою господарських відносин при укладенні та виконанні зобов`язань з контрагентом ТОВ «ТНС», а саме: їх реальності та повноти відображення в податковій звітності та бухгалтерській документації, наявності та фактичної відповідності товарів згідно укладених договорів з ТОВ «ТНС». Проведення документапозапланової перевіркиТОВ «Продгарантія ЛТД»(ЄДРПОУ 38182702) доручити працівникамиКиєво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області з 15 вересня 2016 року по 05 жовтня 2016 року.

В обґрунтування клопотання прокурор зазначив, що 01.03.2016 з Харківської місцевої прокуратури № 6 Харківської області до СВ Харківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області надійшла заява від ОСОБА_4 , який є директором ТОВ «ТНС» та просить прийняти заходи до ОСОБА_5 , який шахрайським шляхом заволодів майном ТОВ «ТНС».

За результатами розгляду звернення СВ Харківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області прийнято рішення про внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинене кримінальне правопорушення за № 12016220430000780 від 01.03.2016 з правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 190 КК України та розпочато досудове розслідування.

В ході допиту свідка ОСОБА_6 встановлено, що в 2013 році, на ТОВ "ТНС", яке знаходиться за адресою: Харківська область, Харківський район, с. Васищеве, в`їзд Орешкова, б. 1-а, звернувся ОСОБА_5 , який представився засновником ТОВ "Продгарантия ЛТД". За інформацією, яку він надав, офіс його фірми знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . ОСОБА_5 хотів укласти договір на придбання продукції ТОВ «ТНС». Після того, як були досягнуті домовленості, між ТОВ "ТНС" і ТОВ "Продгарантия ЛТД", був укладений договір № 1 від 01.02.2013, відповідно до якого ТОВ "ТНС" передало на склад ТОВ "Продгарантия ЛТД", який знаходиться за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Забірья, вул. Васильківська, б. 2, на відповідальне зберігання преформу 47 гр. у кількості 1 296 тис. штук. Договір віл імені ТОВ «Продгарантія ЛТД» та додатки до нього підписував директор ОСОБА_7 , але фактично процесом підписання та виконання договору керував ОСОБА_5 . Останні зобов`язані були зберігати майно і при першій вимозі повернути його власнику. Вартість цієї продукції на момент укладення договору складала 121 824 долари США. Відповідно до умов договору ТОВ "Продгарантия ЛТД" зобов`язалася зберігати ввірене їм майно, а по витіканню термінів дії договору повернути продукцію, яка у них зберігалася або погасити оціночну вартість товару. Термін дії договору був встановлений до 31.12.2014.

По закінченню термінів дії договору на початку 2015 року представниками ТОВ «ТНС» було запропоновано ТОВ "Продгарантия ЛТД", а саме ОСОБА_5 , продовжити термін дії договору, але їм була дана відмова. У зв`язку з цим останньому було запропоновано повернути продукція, яка зберігалася у ТОВ "Продгарантия ЛТД" на складі або сплатити її вартість, на що так само була отримана відмова без будь-яких пояснень. Після цього зв`язок з ОСОБА_5 було втрачено, на телефонні дзвінки він не відповідав. Також, ТОВ «ТНС» неодноразово спрямовувалися листи на адресу ТОВ "Продгарантия ЛТД" і ОСОБА_5 , але ніяких відповідей від них не надходило.

Також в ході досудового розслідування в якості свідка допитано головного бухгалтера ТОВ «ТНС», яка також підтвердила факт існування заборгованості ТОВ «Продгарантія ЛТД» перед ТОВ «ТНС», яка до теперішнього часу не погашена, жодних відомостей про наміри виплатити заборгованість або повернути продукцію до ТОВ «ТНС» від ТОВ «Продгарантія ЛТД» або ОСОБА_5 на адресу підприємства не надходили.

Таким чином, є підстави вважати, що за допомогою ТОВ «Продгарантія ЛТД» ОСОБА_5 здійснює свою злочинну діяльність до цього часу.

У зв`язку з викладеним в діях ОСОБА_5 вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, а саме - шахрайство, вчинене у великих розмірах.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (https://usr.minju st.gov.ua/ua), ТОВ «Продгарантія ЛТД» перебуває на обліку Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області та розташоване за адресою: 08145, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Забір`я, вул. Васильківська, б. 2 .

З метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні, підтвердження здійснення господарських відносин між ТОВ «ТНС» та ТОВ «Продгарантія ЛТД», встановлення факту поставок преформ на склади ТОВ «Продгарантія ЛТД», їх кількості, місць подальшої реалізації та суми фактичних збитків завданих ТОВ «ТНС» протиправними діями керівництва ТОВ «Продгарантія ЛТД», виникла необхідність в проведенні документальної позапланової перевірки працівникамиКиєво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській областісуб`єкта господарської діяльностіТОВ «Продгарантія ЛТД».

Необхідність в призначенні та проведенні перевіркиТОВ «Продгарантія ЛТД»(ЄДРПОУ 38182702) обумовлена виконанням завдання кримінального провадження.

Отриманий в ході проведення перевірки акт матиме важливе доказове значення в рамках кримінального провадження.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав з вищевказаних підстав, просив його задовольнити в повному обсязі.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши доводи прокурора, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення у зв`язку з наступним.

Відповідно дост. 93 КПК Українисторона обвинувачення здійснює збирання доказів, зокрема, шляхом витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Разом із тим, станом на даний часКПК Українине передбачено призначення перевірок в межах кримінального провадження прокурором або слідчим, виключено п. 6 ч. 2 ст.36та п. 4 ч. 2 ст.40 КПК України, якими прокурору, який здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням, та слідчому, надавались повноваження призначати ревізії та перевірки в порядку, визначеному законом.

Пунктом 2Постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 №408 "Про питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами"встановлено, що надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб-підприємців не потребуються у разі, якщо такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбаченихКПК України.

Згідно ізЗаконом України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", заходи державного нагляду (контролю) - планові та позапланові заходи, які здійснюються шляхом проведення перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та інших дій.

Згідно ч. 7ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за судовим рішенням, ухваленим у кримінальному провадженні.

Задовольняючи клопотання про проведення позапланової перевірки слідчий суддя виходить із того, що для проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування, встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, необхідна перевірка дотримання вимог податкового та іншого законодавства України «Продгарантія ЛТД» при укладенні та виконанні зобов`язань з контрагентом ТОВ «ТНС».

Надані стороною обвинувачення документи та зазначені в них обставини свідчать про наявність передбачених законом обставин, які обґрунтовують необхідність призначення проведення виїзної перевірки.

Згідно ч. 1ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2, 36, 91-94, 110, 369-372 КПК України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» від 26.01.1993 №2939-XII, слідчий суддя,

у х в а л и в:

Клопотання прокурора Харківської місцевої прокуратури №6 Харківської області ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки у кримінальному проваджені № 12016220430000780 від 29 лютого 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової документальної виїзної ревізії ТОВ «Продгарантія ЛТД»(ЄДРПОУ 38182702), яке зареєстроване за адресою:08145, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Забір`я, вул. Васильківська, б. 2,за період часу з 01.01.2013 по 01.08.2016з приводу дотримання ТОВ «Продгарантія ЛТД» вимог податкового та іншого законодавства України при укладенні договорів та виконанні зобов`язань з контрагентом ТОВ «ТНС», а саме: їх реальності та повноти відображення в податковій звітності та бухгалтерській документації, наявності та фактичної відповідності товарів згідно укладених договорів з ТОВ «ТНС».

Проведення зазначеної позапланової ревізії доручити співробітникам Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області з 15 вересня 2016 року по 5 жовтня 2016 року впродовж 15 робочих днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

\

Дата ухвалення рішення26.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу59993231
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення документальної позапланової перевірки у кримінальному проваджені № 12016220430000780 від 29 лютого 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України

Судовий реєстр по справі —635/3340/16-к

Ухвала від 26.08.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 23.08.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 17.08.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 15.08.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 09.06.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 24.05.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Березовська І. В.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні