Ухвала
від 19.08.2016 по справі 127/17642/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/17642/16-к

Провадження №1-кс/127/6221/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2016 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ НП у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , мотивуючи свої вимоги тим, що у нього в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань№12016020000000178 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.191 КК України.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі Департамент) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » упродовж листопада - грудня 2015 року зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом завищення обсягів та вартості робіт при завершенні будівництва школи в смт. Стрижавка, Вінницького району Вінницької області вчинили розтрату бюджетних коштів у великих розмірах.

Так, 26.10.2015 між Департаментом (Замовник), в особі директора ОСОБА_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Генпідрядник), в особі директора ОСОБА_5 , за результатами проведення процедури конкурсних торгів укладено підрядний договір №1-т на виконання робіт по об`єкту: «Завершення будівництва школи в смт.Стрижавка Вінницького району Вінницької області (ІІ пусковий комплекс)» на суму 10 493 436 грн.

Договірна ціна встановлена виходячи з цінової пропозиції, наданої переможцем торгів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з документальною (письмовою) розшифровкою об`ємів робіт, вартості робіт та матеріалів згідно будівельних норм. Відповідно укладеного договору договірна ціна є твердою та може бути зменшена за взаємною згодою сторін без зміни обсягу робіт. Генпідрядник в межах договірної ціни, на свій страх та ризик, виконує всі роботи передбачені замовленням. Розрахунки за виконані роботи будуть здійснюватись на підставі Акту виконаних робіт за формою КБ-2в та довідки про вартість виконаних робіт за формою КБ-3, помісячно проміжними платежами в міру виконання робіт та надходження коштів з джерел фінансування. Якщо при прийманні-передачі закінчених робіт будуть виявлені суттєві недоробки, що виникли з вини генпідрядника, замовник не підписує акт та затримує оплату до їх усунення.

Протягом листопада-грудня 2015 року за виконану частину робіт на зазначеному об`єкті, на підставі Актів виконаних робіт Департаментом перераховано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » 9341 898,6 грн. Згідно інформації Департаменту заборгованість перед Генпідрядником відсутня.

При проведенні аналізу інформації зазначеної в актах виконаних робіт виявлено завищення вартості робіт Виконавцем та зазначення видів робіт, які фактично не виконувались.

Таким чином, виявлені обставини можуть свідчити про вчинення розтрати бюджетних коштів.

Зважаючи на вищевикладене, а також беручи до уваги, що документи по об`єкту: «Завершення будівництва школи в смт. Стрижавка Вінницького району Вінницької області (ІІ пусковий комплекс)» за 2015-2016 роки: договір №1-т від 26.10.2015 укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », додаткові договори(за наявності), договірна ціна; кошториси, графіки виконання робіт, накази про призначення відповідального на об`єкті, акти виконаних робіт за формою КБ-2в, довідки про вартість виконаних робіт за формою КБ-3, розрахунки загальновиробничих витрат до актів КБ-2в, підсумкові відомості ресурсів до актів КБ-2в, журнали виконання робіт, документи(договори, акти наданих послуг та інші) щодо здійснення Замовником або іншими особами технічного нагляду, документи отримання та списання товарно-матеріальних цінностей, матеріальний звіт типової форми М-19, звіт про видатки матеріалів на будівництві за формою М-29, накладні/товарно-транспортні накладні про придбання матеріальних ресурсів, використаних під час будівельно-монтажних робіт, шляхові листи, акти наданих послуг, які підтверджують транспортні витрати з доставки матеріальних ресурсів, документи про зберігання товарно-матеріальних цінностей на складах, матеріали перевірок, контрольних обмірів, виписки по банківському рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на який надходили кошти від ІНФОРМАЦІЯ_1 в якості оплати по актах виконаних робіт, а також документи з вільними зразками підпису та почерку ОСОБА_5 , документи про призначення/прийняття (звільнення) на посаду/з посади, посадові обов`язки, документи щодо залучення субпідрядних організацій до виконання даних робіт по Об`єкту (договори, акти виконаних робіт, підсумкові відомості ресурсів та інші) та документи, що підтверджують розрахунки за виконані роботи, як самостійно, так і в сукупності з іншими документами, здобутими під час досудового розслідування, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у них будуть використані як докази.

Іншими способами, окрім тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом конфіденційну інформацію, в тому числі комерційну таємницю, і знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) встановити ці важливі обставини у кримінальному провадженні не можливо.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в судове засідання не викликався в зв`язку з існуванням реальної загрози зміни та знищення документів та відповідгно до ч.2 ст.163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього докази, дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідуваннячи суду під час судового провадженняізклопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає,що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у воліднні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

На підставі наведеного, керуючисьст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 166, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл працівнику оперативного підрозділу управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України старшому оперативному уповноваженому ОСОБА_6 за дорученням слідчого, на тимчасовий доступ до оригіналів документів по об`єкту: «Завершення будівництва школи в смт.Стрижавка Вінницького району Вінницької області (ІІ пусковий комплекс)» за 2015-2016 роки, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) та права здійснити їх вилучення (виїмку), а саме: договір №1-т від 26.10.2015 укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », додаткові договори(за наявності), договірна ціна; кошториси, графіки виконання робіт, накази про призначення відповідального на об`єкті, акти виконаних робіт за формою КБ-2в, довідки про вартість виконаних робіт за формою КБ-3, розрахунки загальновиробничих витрат до актів КБ-2в, підсумкові відомості ресурсів до актів КБ-2в, журнали виконання робіт, документи(договори, акти наданих послуг та інші) щодо здійснення Замовником або іншими особами технічного нагляду, документи отримання та списання товарно-матеріальних цінностей, матеріальний звіт типової форми М-19, звіт про видатки матеріалів на будівництві за формою М-29, накладні/товарно-транспортні накладні про придбання матеріальних ресурсів, використаних під час будівельно-монтажних робіт, шляхові листи, акти наданих послуг, які підтверджують транспортні витрати з доставки матеріальних ресурсів, документи про зберігання товарно-матеріальних цінностей на складах, матеріали перевірок, контрольних обмірів, виписки по банківському рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на який надходили кошти від ІНФОРМАЦІЯ_1 в якості оплати по актах виконаних робіт, а також документи з вільними зразками підпису та почерку ОСОБА_5 , документи про призначення/прийняття (звільнення) на посаду/з посади, посадові обов`язки, документи щодо залучення субпідрядних організацій до виконання даних робіт по Об`єкту (договори, акти виконаних робіт, підсумкові відомості ресурсів та інші) та документи, що підтверджують розрахунки за виконані роботи.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення19.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу60007526
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/17642/16-к

Ухвала від 09.09.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

Ухвала від 19.08.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні