Ухвала
від 05.08.2016 по справі 686/15761/16-к
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/15761/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2016 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержаннями законів органами фіскальної служби прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016240000000024 від 05.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205 КК України

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання про тимчасовий доступ до документів, яке обґрунтовується тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №32016240000000024 від 05.07.2016 щодо можливого вчинення фіктивного підприємництва при реєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 205 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в змові з невстановленими особами, в лютому-березні 2015 року, створили зазначені підприємства з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала у незаконному відшкодуванні податку на додану вартість з державного бюджету України.

Зокрема встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » протягом березня 2015 - травня 2016 здійснили реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних ряду податкових накладних на реалізацію товарів (ескалатор, пляшка 0,5 л., комісійна винагорода, друкарська машинка) на адресу підприємств Хмельницької області, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 ).

Водночас податковий кредит ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » сформований за рахунок проведення по податковому та бухгалтерському обліках операцій з придбання будівельних матеріалів (цементних сумішей, щебеню, послуг по будівництву, металоконструкцій) в підприємств Хмельницької області та інших підприємств, що розташовані по всій території України, зокрема по операціях з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_4 ).

Окрім того, у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відсутні дозволи на виконання будівельних робіт у Єдиному реєстрі у період 2015-2016 років. Згідно з інформацією, наявною у відділі інформації та кадастрів ІНФОРМАЦІЯ_7 , рішенням міськвиконкому та міської Ради земельні ділянки на території м. Хмельницького ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у власність, оренду та постійне користування не передавались. Зазначене свідчить про відсутність у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » земельних ділянок для будівництва та дозволів на виконання будівельних робіт. Із врахуванням того, що у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відсутні трудові та матеріальні ресурси, об`єкти будівництва, придбанні цементні суміші мають короткий термін використання для здійснення господарської діяльності та відсутній факт оплати постачальникам коштів за поставлені товари (послуги), оскільки вказані розрахунки із постачальниками проводились ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_11 », на виконання умов договорів купівлі-продажу будівельних матеріалів, які укладені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » із постачальниками таких товарів, в діях службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які вступили в змову з невстановленими особами, наявні ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України.

За вказаних обставин у кримінальному проваджені мають важливе доказове значення оригінали первинних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_4 ) щодо придбання (реалізації) товарів (робіт, послуг) у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Крім того, оригінали документів містять відомості про основні напрямки діяльності суб`єкта господарювання, містять вільні зразки підписів та почерку службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які в подальшому необхідні для проведення судово-почеркознавчих експертиз та мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи вищевикладене, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження події кримінального правопорушення, дослідження всіх обставин діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, слідчий просив суд клопотання задовольнити.

З метою запобігання загрози зміни чи знищення документів, розгляд клопотання проводиться слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, що визначено ч. 2ст. 163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів

Враховуючи викладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, зважаючи на те, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для можливості встановлення дійсних обставин справи, а тому вважаю за можливе клопотання задовольнити

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст. ст.159,160,162-164 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_3 та/або за його дорученням працівникам оперативного управління ГУ ДФС у Хмельницькій області та/або старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Хмельницькій області ОСОБА_6 на тимчасовий доступ, із можливістю їх вилучення, до оригіналів документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_4 ), а саме: договори купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), із додатками, які укладались у період 2015-2016 років; додаткові угоди з третіми особами, де однією із сторін виступають ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »; рахунки; специфікації та сертифікати відповідності на реалізовані (придбані) товари (роботи, послуги); прибуткові, видаткові касові ордера; акти виконаних робіт (послуг); акти приймання виконаних будівельних робіт форми №КБ-2в, довідки про вартість виконаних будівельних робіт (та витрати) форми №КБ-3 та додатки до них; довіреності; товарно-транспортні накладні; податкові накладні; видаткові накладні; картки складського обліку; акти прийому-передачі (робіт, послуг); платіжні доручення та виписки банків; картки контрагентів; оборотно-сальдові відомості по рахунках бухгалтерського обліку 685, 371, 631, 90, 30, 31, 28, 20, що підтверджують придбання (реалізацію) товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період 2015-2016, акти звірок та інші документи, щодо проведених фінансово-господарських операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період 2015-2016 років.

Строк дії даної ухвали один місяць з дня постановлення ухвали, тобто до 05 вересня 2016 року.

Відповідно до вимог статей164,166 КПК Україниу разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення05.08.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу60015173
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016240000000024 від 05.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205 КК України

Судовий реєстр по справі —686/15761/16-к

Ухвала від 05.08.2016

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Дручкова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні