Ухвала
від 29.08.2016 по справі 2а-2571/10/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа

29 серпня 2016 р. Справа №2а-2571/10/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд, у складі головуючого судді Волгіної Н.П.,

при секретарі судового засідання - Маковецькій О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області про видачу дубліката виконавчого листа, виданого у адміністративній справі № 2а-2571/10/0570

за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки до державного підприємства "Макіїввугілля" в особі відокремленого підрозділу "Автобаза" про стягнення суми недоїмки, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою суду від 23 березня 2010 року позовну заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки до державного підприємства "Макіїввугілля" в особі відокремленого підрозділу "Автобаза" про стягнення суми недоїмки - задоволено повністю. Судом прийнято рішення про стягнення з державного підприємства "Макіїввугілля" в особі відокремленого підрозділу "Автобаза" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області недоїмки по страховим внескам на обов'язкове соціальне страхування за 4 квартал 2009 року у розмірі 45 415,88 грн.

26 травня 2010 року на виконання постанови суду видано виконавчий лист у даній справі.

12 серпня 2016 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області про видачу дубліката виконавчого листа у даній адміністративній справі.

Ухвалою суду від 29 серпня 2016 року частково відновлено повністю втрачене судове провадження у справі № 2а-2571/10/0570.

Представники заявника та осіб, які брали участь у справі, до суду не з'явились, про дату час та місце судового розгляду заявник та особи, які брали участь у справі, повідомлялись судом належним чином. Причини неявки представників осіб, які брали участь у справі, суду не повідомлені.

Від заявника 29 серпня 2016 року судом отримано клопотання про розгляд справи за відсутності представника відділення (а.с. 19).

Згідно з ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 261 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд розглядає заяву (подання) про видачу дубліката, про поновлення пропущеного строку його пред'явлення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи наведене вище, беручи до уваги приписи ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 261 та ч. 1 ст. 41 КАС України та той факт, що представники заявника та осіб, що брали участь у справі, до судового засідання не з'явились, суд вважає за можливе провести судове засідання без участі представників заявника та осіб, що брали участь у справі, та без здійснення фіксування звукозаписувальним технічним засобом.

Розглядаючи заяву про видачу дублікату виконавчого листа суд зазначає наступне.

За приписами ч. 2 ст. 257 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, чи прокурора, який здійснював у цій справі представництво інтересів громадянина або держави в суді, видається один виконавчий лист.

Питання щодо видачі дублікату виконавчого листа врегульовано ст. 260 КАС України.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 260 КАС України, замість втраченого виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Як встановлено судом, постановою суду від 23 березня 2010 року позовну заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки до державного підприємства "Макіїввугілля" в особі відокремленого підрозділу "Автобаза" про стягнення суми недоїмки - задоволено повністю.

26 травня 2010 року на виконання постанови суду видано виконавчий лист у даній справі про стягнення з державного підприємства "Макіїввугілля" в особі відокремленого підрозділу "Автобаза" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області недоїмки по страховим внескам на обов'язкове соціальне страхування за 4 квартал 2009 року у розмірі 45 415,88 грн.

Як зазначено заявником, зазначений дублікат виконавчого листа направлено для примусового виконання до Центрально-Міський відділ Державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції Донецької області.

Відділом Державної виконавчої служби Краснолиманського міського управління юстиції, при якому у зв'язку з проведенням АТО після переміщення на підконтрольну територію України функціонує Центрально-Міський відділ Державної виконавчої служби Макіївського міського управління юстиції Донецької області, у листі від 19 серпня 2016 року № 4-35/2059 повідомлено суд, що за оглядом даних Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень інформація щодо даного виконавчого листа відсутня, лист до відділу не надходив, на виконанні не перебуває (а.с. 17).

При вирішенні питання щодо наявності або відсутності підстав вважати даний виконавчий лист втраченим, суд зазначає наступне.

Указом Президента України № 405/2014 від 14 квітня 2014 року введено в дію рішення РНБО України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо боротьби з терористичною загрозою і збереження територіальної цілісності України" та розпочато проведення Антитерористичної операції (далі - АТО) на території Донецької і Луганської областей.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" від 2 вересня 2014 року № 1669-VII період проведення антитерористичної операції - час між датою набрання чинності Указом Президента України "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України" від 14 квітня 2014 року № 405/2014 та датою набрання чинності Указом Президента України про завершення проведення антитерористичної операції або військових дій на території України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 року № 1275-рзатверджено перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення.

Зі змісту вказаного Розпорядження вбачається, що одним з таких населених пунктів є м. Макіївка, на території якого станом на час отримання виконавчого листа знаходився заявник.

Як зазначає заявник у заяві, усі наявні в нього матеріали залишились на непідконтрольній території у приміщенні, де розташовувався до переміщення на контрольовану територію України.

Враховуючи наведене вище, суд приходить до висновку, що виконавчий лист, виданий судом заявнику у адміністративній справі № 2а-2571/10/0570, знаходяться за місцем попереднього розташування останнього на території населеного пункту, що віднесений до переліку населених пунктів, на території на яких проводиться АТО та на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, тобто, на тимчасово окупованій території України, а отже, є втраченими. У суду відсутні підстави вважати, що після відновлення доступу до колишнього приміщення заявника у м. Макіївці, зазначені матеріали будуть існувати (не будуть знищені).

Відповідно, виконавчі дії, спрямовані на виконання даного виконавчого листа, станом на теперішній час унеможливлені.

Враховуючи наведене, беручи до уваги, що рішення суду про стягнення заборгованості з Державного підприємства "Макіїввугілля" не виконується, що суперечить конституційним положенням законодавства, зокрема, ст. 124 Конституції України щодо обов'язковості судових рішень на всій території України; не здійснюється надходження коштів до органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, у зв'язку із чим ускладнюється реалізація завдань і функцій цього органу, - суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області про видачу дубліката виконавчого листа, виданого у адміністративній справі № 2а-2571/10/0570.

Керуючись ст. ст. 160, 165, 186, 260, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області про видачу дубліката виконавчого листа, виданого у адміністративній справі № 2а-2571/10/0570- задовольнити.

Видати Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Гірницькому районі м. Макіївки Донецької області дублікат виконавчого листа, виданого 26 травня 2010 року у адміністративній справі № 2а-2571/10/0570 про стягнення з державного підприємства "Макіїввугілля" в особі відокремленого підрозділу "Автобаза" на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Гірницькому районі міста Макіївки Донецької області недоїмки по страховим внескам на обов'язкове соціальне страхування за 4 квартал 2009 року у розмірі 45 415,88 грн.

Ухвала складена у нарадчій кімнаті, її вступна те резолютивна частини проголошені у судовому засіданні.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали, складеної в повному обсязі.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали складений та підписаний 31 серпня 2016 року.

Суддя Волгіна Н.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.08.2016
Оприлюднено05.09.2016
Номер документу60143332
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2571/10/0570

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 12.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 22.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 19.08.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Толстолуцька М.М.

Ухвала від 29.08.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні