Вирок
від 31.08.2016 по справі 399/496/16-к
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 399/496/16-к

Провадження № 1-КП/399/64/16

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31.08.16року Онуфріївський районний суд Кіровоградської області у складі: головуючого - судді ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , представників потерпілих ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , обвинуваченого ОСОБА_6 , його законного представника ОСОБА_7 , захисника обвинуваченого ОСОБА_8 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Онуфріївка кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016120000000074, за обвинуваченням

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Новоукраїнка Кіровоградської області, українця, громадянина України, з повною загальною середньою освітою, не одруженого, не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше судимого:

1. 20.02.2015 року Світловодським міськрайонним судом Кіровоградскьї області за ч. 3 ст. 185 КК України до позбавлення волі на строк 3 роки, на підставі ст. ст. 104, 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки;

2. 23.06.2015 року Онуфріївським районним судом Кіровоградської області за ч. 3 ст. 185 КК України до позбавлення волі на строк 3 роки 8 місяців, на підставі ст. ст. 104, 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 2 роки;

3. 12.10.2015 року Світловодським міськрайонним судом Кіровоградської області за частинами 2 та 3 ст. 185 КК України до позбавлення волі на строк 4 роки, на підставі ст. ст. 104, 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки. Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Кіровоградської області від 24.12.2015 року іспитовий строк зменшено до 2 років, судимості не зняті та не погашені в установленому законом порядку,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України,

встановив:

-2-

Обвинувачений ОСОБА_6 таємно, повторно вчинив крадіжку чужого майна, поєднану з проникненням у інше сховище, та таємно, повторно вчинив крадіжку чужого майна, поєднану з проникненням у інше приміщення, за наступних обставин.

Близько 19 години 06 березня 2016 року обвинувачений ОСОБА_6 з метою вчинення крадіжки чужого майна через паркан проник на територію двору приватного закладу дитячого будинку змішаного типу для дітей дошкільного та шкільного віку «Жива Перлина», розташованого по вул. Центральна, 2 в сел. Онуфріївка Кіровоградської області, яка являється огородженою та забезпеченою від стороннього доступу територією, призначеною для постійного зберігання майна, звідки повторно, таємно викрав належний зазначеному дитячому будинку велосипед «Форт Стар», вартістю з урахуванням зносу 1428 гривень, після чого зник з місця вчинення кримінального правопорушення та розпорядився викраденим на власний розсуд.

Він же, близько 22 години 06 березня 2016 року з метою вчинення крадіжки чужого майна,підійшовши до будівлі господарчого призначення церкви «Бога Живого», розташованої по АДРЕСА_3 і розбивши скло у вікні даної будівлі, проник через утворений таким чином отвір в середину приміщення господарчого призначення, звідки повторно, таємно викрав належні церкві «Бога Живого» мікрохвильову піч «Inotec MD 10940», вартістю з урахуванням зносу 560 гривень, та обігрівач «Уфо Лайн 1800», вартістю з урахуванням зносу 1245 гривень, а всього на загальну суму 1805 гривень, після чого зник з місця вчинення злочину та розпорядився викраденим на власний розсуд.

Продовжуючи свої злочинні дії, які охоплювалися єдиним умислом, обвинувачений ОСОБА_9 повернувся до зазначеної вище будівлі господарчого призначення, де через вікно проник до приміщення господарчого призначення, звідки повторно, таємно викрав жіночий велосипед «Україна», вартістю з урахуванням зносу 1998 гривень, та велосипед «Тиса», вартістю з урахуванням зносу 450 гривень, а всього на загальну суму 2448 гривень, після чого зник з місця вчинення злочину та розпорядився викраденим на власний розсуд.

Обвинувачений ОСОБА_6 вину в вчиненні вище зазначених дій визнав в повному обсязі та дав показання про те, що він дійсно вчинив зазначені вище крадіжки. Під час проникнення до будівлі господарчого призначення церкви «Бога Живого» об скло поранив ліве передпліччя. Мікрохвильову піч «Inotec MD 10940» продав ОСОБА_10 , а рештою викраденого розпорядився на власний розсуд.

3

Допитавши обвинуваченого, представників потерпілих, законного представника обвинуваченого в якості свідка та дослідивши матеріали кримінального провадження, суд вважає, що вина обвинуваченого у вчиненні зазначених вище дій доведена наступними доказами.

Показаннями у судовому засіданні представника приватного закладу дитячого будинку змішаного типу для дітей дошкільного та шкільного віку «Жива Перлина» ОСОБА_5 про те, що зі слів обвинуваченого та працівників поліції їй відомо, що зазначені вище крадіжки вчинив обвинувачений ОСОБА_6 . Завдана обвинуваченим дитячому будинку «Жива Перлина» шкода відшкодована.

Показаннями у судовому засіданні представника церкви «Бога Живого» ОСОБА_4 , який підтвердив факт крадіжки майна церкви, що мала місце 06 березня 2016 року Завдана обвинуваченим шкода церкві відшкодована.

Показаннями у судовому засіданні законного представника ОСОБА_6 . ОСОБА_7 в якості свідка про те, що зі слів обвинуваченого та працівників поліції йому відомо, що зазначені вище крадіжки вчинив обвинувачений ОСОБА_6 і він, як піклувальник обвинуваченого, неспроможний гарантувати належну поведінку обвинуваченого в майбутньому.

Протоколом огляду місця події, в якому зафіксовано, що ОСОБА_10 добровільно видав слідчому придбану у обвинуваченого мікрохвильову піч «Inotec MD 10940». а.п.51

Висновком судово-медичного експерта № 68 від14.03.2016 року про те, що виявлене у обвинуваченого тілесне ушкодження у вигляді рани внутрішньої частини лівого передпліччя могло утвориться і від дії осколків скла.

а.п.50

Висновком експерта з оцінки майна, відповідно до якого вартість викраденого обвинуваченим майна становить 5681 гривня.

а. п. 62

Протоколами огляду місця події та іншими матеріалами провадження.

Дії обвинуваченого ОСОБА_6 , що виразилися у таємній крадіжці чужого майна, вчиненій повторно та поєднаній з проникненням у інше сховище, а також у таємній крадіжці чужого майна, вчиненій повторно та поєднаній з проникненням у інше приміщення, суд кваліфікує за ч. 3 ст. 185 КК України.

4

При визначенні виду та міри покарання обвинуваченому ОСОБА_11 суд врахував: ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, які є тяжкими; особу винуватого, який до кримінальної відповідальності притягуються 4 раз, до адміністративної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризується негативно; обставини, що пом`якшують покарання: щире каяття та сприяння розслідуванню кримінального правопорушення, добровільне відшкодування завданого збитку, вчинення кримінальних правопорушень неповнолітнім; відсутність обставин, що обтяжують покарання; а також те, що кримінальні правопорушення вчинені під час іспитового строку і дійшов висновку про те, що покаранням, необхідним й достатнім для його виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень, може бути тільки реальне позбавлення волі.

Цивільний позов у провадженні не пред?явлений, а судові витрати - відсутні.

Речові докази: велосипеди «Форт Стар» та «Тиса», мікрохвильова піч «Inotec MD 10940», що знаходяться на збереженні у потерпілих, підлягають залишенню у їх розпорядженні.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 374 Кримінального процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

ОСОБА_6 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України, та призначити йому міру покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

На підставі ст. 71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднати не відбуту частину покарання, призначеного за вироком Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 12.10.2015 року, і за сукупністю вироків визначити остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки 3 місяці.

Обрати щодо обвинуваченого ОСОБА_6 запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, вз`явши його під варту із залу суду.

Початок строку відбуття покарання обвинуваченим відраховувати з 31 серпня 2016 року.

Речові докази: : велосипеди «Форт Стар» та «Тиса», мікрохвильову піч «Inotec MD 10940», що знаходяться на збереженні у потерпілих, залишити у їх розпорядженні.

5

Вирок може бути оскаржений в апеляційний суд Кіровоградської області через Онуфріївський районний суд Кіровоградської області на протязі 30 діб з моменту його проголошення, а обвинуваченим у той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Копію вироку після його проголошення негайно вручити обвинуваченим та прокурору.

Копію вироку не пізніше наступного дня після його ухвалення надіслати потерпілім у провадженні.

Суддя Онуфріївського

районного суду ОСОБА_1

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення31.08.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу60151999
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —399/496/16-к

Ухвала від 04.10.2016

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Ухвала від 22.06.2016

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Ухвала від 19.08.2016

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

Вирок від 31.08.2016

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко Г. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні