Ухвала
від 31.08.2016 по справі 686/17349/16-к
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/17349/16-к

УХВАЛА

31 серпня 2016 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання останнього про надання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 12016240010004720,

встановив:

Старший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Хмельницької місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в належному ОСОБА_5 автомобілі марки «Тойота LC 150», 2010 р.в., державний номерний знак НОМЕР_1 , який знаходиться в користуванні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Як зазначено в клопотанні, впродовж 2015-2016 років службові особи ТОВ «Трі Оф Лайф» (код 39912973) та ТОВ «Айверіа» (код 40443335) (фактична та юридична адреса товариств знаходиться в м. Хмельницькому по вул. Вінницькій, 1, власником приміщення являється колишній працівник митних органів ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) за сприянням службових осіб митного поста «Хмельницький-центральний» Хмельницької митниці Державної фіскальної служби, із корисливих мотивів, використовуючи службове становище, діючи всупереч інтересам служби, провели незаконне розмитнення сільськогосподарської техніки та транспортних засобів, які імпортувалися із-за кордону, шляхом заниження їх фактурної вартості, в результаті чого спричинили тяжкі наслідки інтересам держави.

Дане кримінальне правопорушення 25.07.2016 року зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань № 12016240010004720, правова кваліфікація правопорушення ч.2 ст.364 КК України

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що основний вид діяльності ТОВ «Трі Оф Лайф» та ТОВ «Айверіа» торгівля автомобілями та іншими транспортними засобами. Директором та засновником ТОВ «Трі Оф Лайф» являється ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а головним бухгалтером ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Директором, засновником та головним бухгалтером ТОВ «Айверіа» являється ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В ході проведення слідства встановлено, що серед митних брокерів, які надають послуги з митного оформлення для ТОВ «Трі Оф Лайф» та ТОВ «Айверіа» є подружжя ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_5 (син ОСОБА_6 ). Вказані особи є працівниками даних підприємств.

Під час слідства стало відомо, що право першого підпису на ТОВ «Айверіа» має ОСОБА_6 та головний бухгалтер ТОВ «Трі Оф Лайф» ОСОБА_8 .

Крім цього встановлено, що ОСОБА_6 має в користуванні автомобіль марки «Тойота LC 150», 2010 р.в., державний номерний знак НОМЕР_1 , який належить його дружині ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Таким чином, є достатні підстави вважати, що в автомобілі марки «Тойота LC 150», 2010 р.в., державний номерний знак НОМЕР_1 , який знаходиться в користуванні ОСОБА_6 та належить його дружині ОСОБА_5 , можуть знаходитися установчі, бухгалтерські, банківські, інші документи щодо господарської діяльності ТОВ «Трі Оф Лайф» та ТОВ «Айверіа», в тому числі вантажно-митні декларації, зовнішньоекономічні контракти (договори) купівлі-продажу товарів та специфікації і додатки до них, договори купівлі-продажу товарів та специфікації і додатки до них, договори про надання послуг митних брокерів, специфікації та додатки до них, інвойси, печатки нерезидентів, бланки з відтисками печаток нерезидентів, TIR CARNET, сертифікати відповідності, накладні, прайси, рахунки-фактури, платіжні доручення, міжнародні автомобільні накладні (CMR), декларації про походження товару, експертні висновки, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, товарно-транспортні накладні, договори оферти, податкові накладні, платіжні документи та доручення, чекові книжки, чорнові записи, інше, а також комп`ютерна техніка на якій ведеться бухгалтерський облік ТОВ «Трі Оф Лайф» і ТОВ «Айверіа» (системні блоки, ноутбуки, в тому числі матеріальні носії інформації) та грошові кошти (в тому числі іноземна валюта), отримані в результаті злочинної діяльності.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий просить дати дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення вказаних речей та документів, які мають значення для встановлення об`єктивної істини в даному кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази.

Дослідивши матеріали клопотання та надані для ознайомлення документи, заслухавши слідчого та прокурора, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Так, відповідно статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим наведені підстави для проведення обшуку, клопотання слідчого відповідає вимогам статті 234 КПК України, а тому з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, які мають відношення до справи, знарядь кримінального правопорушення, а також враховуючи те, що вказані речі та документи можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні, клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

ухвалив:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в належному ОСОБА_5 автомобілі марки «Тойота LC 150», 2010 р.в., державний номерний знак НОМЕР_1 , який знаходиться в користуванні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання і вилучення: установчих, бухгалтерських, банківських, інших документів щодо господарської діяльності ТОВ «Трі Оф Лайф» (код 39912973) та ТОВ «Айверіа» (код 40443335), в тому числі вантажно-митних декларацій, зовнішньоекономічних контрактів (договорів) купівлі-продажу товарів та специфікації і додатків до них, договорів купівлі-продажу товарів та специфікації і додатків до них, договорів про надання послуг митних брокерів, специфікації та додатків до них, інвойсів, печаток нерезидентів, бланків з відтисками печаток нерезидентів, TIR CARNET, сертифікатів відповідності, накладних, прайсів, рахунків-фактури, платіжних доручень, міжнародних автомобільних накладних (CMR), декларацій про походження товару, експертних висновків, свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, товарно-транспортних накладних, договорів оферти, податкових накладних, платіжних документів та доручень, чекових книжок, чорнових записів, інше; комп`ютерної техніки, на якій ведеться бухгалтерський облік ТОВ «Трі Оф Лайф» (код 39912973) та ТОВ «Айверіа» (код 40443335) (в тому числі матеріальних носіїв інформації); грошових коштів (в тому числі іноземної валюти), отриманої в результаті злочинної діяльності.

Ухвала діє до 30 вересня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя (підпис)

Згідно з оригіналом

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.08.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу60169521
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку, у кримінальному провадженні № 12016240010004720

Судовий реєстр по справі —686/17349/16-к

Ухвала від 31.08.2016

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Бурка С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні