Постанова
від 16.06.2009 по справі 6/92-б-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" червня 2009 р. Справа № 6/92-Б-09

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пригуза П.Д., при секретарі Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засідан ні справу

за заявою: Державної п одаткової інспекції у Новотр оїцькому районі, ідентифікац ійний код 34174276, вул. Гагаріна, 14, с мт. Новотроїцьке Херсонської області,

до: Фізичної особи - підп риємця ОСОБА_1, Ідентифіка ційний номер НОМЕР_1, АД РЕСА_1

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора - не прибув;

від боржника - не прибув;

в с т а н о в и в:

Справа про банкрутств о порушена ухвалою суду від 28. 05.2009 р.

Кредитор висунув вимогу пр о визнання боржника банкруто м відповідно до процедур, пер едбачених ст.47-49 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визна ння його банкрутом”.

Кредитор заявив грошові ви моги до боржника в розмірі 709,97 грн., які не сплачені боржнико м в установлені законодавств ом строки, які перевищують тр и місяці.

Боржник відзиву на заяву не надав. За даними кредитора бо ржник не звітує перед ДПІ про результати своєї підприємни цької діяльності з 07.04.2008 р.

Заборгованість є узгоджен ою в розумінні Закону Україн и № 2181 та безспірною в розумінн і Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” та визнається судом.

Суд зазначає, що боржник О СОБА_1 - є суб' єктом підприє мницької діяльності, зареєст рований Новотроїцькою райде ржадміністрацією 12.10.2007 року, зд ійснював підприємницьку дія льність, отже є суб' єктом ба нкрутства.

За результатами розгляду з аяви в підготовчому засідан ні судом встановлено, що забо ргованість не погашена, не мо же бути погашена повністю чи частково або списана з боржн ика інакше як через процедур у визнання боржника банкруто м в порядку, передбаченому З аконом України “Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том”.

Відповідно до ст. 1 Закону ба нкрутство - це визнана господ арським судом неспроможніс ть боржника відновити свою п латоспроможність та задовол ьнити визнані судом вимоги к редиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Суд враховує, що підприємни цтво - це систематична діяльн ість, яка ставить за мету отри мання прибутку, за рахунок як ого боржник сплачує боргові зобов'язання та отримує можл ивість провадити господарсь ку "майнову" діяльність. Припи нення діяльності і неподання звітності на протязі року до органів ДПІ - це мінімально до статні ознаки нездатності пі дприємця здійснювати підпри ємницьку діяльність, ознаки банкрутства даного суб'єкта господарювання. Неподання зв ітності до ДПІ є ознакою прип инення підприємницької діял ьності.

Оцінивши фактичні обстави ни справи та матеріали справ и у відповідності до ст.43 ГПК У країни суд визнає, що ліквіда ція має бути здійснена через застосування положень ст.52 За кону.

Херсонський сектор з пита нь банкрутства подав пропози цію про призначення ліквідат ором банкрута Куцюпака Юрі я Ігнатовича, але згоди сам ого арбітражного керуючого н е надано.

Арбітражним керуючим М алюком Євгеном Володимирови чем подано до суду заяву пр о згоду на призначення його л іквідатором по справі., яке су д задовольнив.

Керуючись ст.12, 22-24, ст.47-49, 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, 86 ГПК України, суд

п о с т а н о в и в:

1. Визнати грошові вимо ги Державної податкової інсп екції у Новотроїцькому район і, ідентифікаційний код 34174276, ву л. Гагаріна, 14, смт. Новотроїцьк е Херсонської області до бор жника в сумі 709,97 грн.

2. Визнати банкрутом грома дянина-підприємця ОСОБА_1 , Ідентифікаційний номер Н ОМЕР_1, АДРЕСА_1

3. Відкрити ліквідаційну процедуру.

4. Призначити арбітражного керуючого Малюка Євгена Во лодимировича ліквідаторо м банкрута.

5. Ліквідатору забезпечити виконання дій передбачених с т.52 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, прийняти від ВДВС вик онавчі документи, про наявні сть яких зазначити у звіті.

Звіт та ліквідаційний бала нс по готовності подати до су ду.

6. Призначити наступне засі дання для розгляду звіту лік відатора на 11:45 год. на 22.10.2009 рок у в приміщенні господарсь кого суду: м. Херсон, вул. Горьк ого, 18, каб.214.

7. Постанову надіслати: кред итору; боржнику; ліквідатору ; Херсонському обласному сек тору з питань банкрутства; ВД ВС Новотроїцького РУЮ; держа вному реєстратору.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення16.06.2009
Оприлюднено18.12.2010
Номер документу6019266
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/92-б-09

Ухвала від 03.09.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 16.06.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні