Ухвала
від 01.09.2016 по справі 917/838/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

01.09.2016 року Справа № 917/838/16

за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп", вул. Котляревського, 1/27, м. Полтава, 36020 (код ЄДРПОУ 39868940)

про банкрутство

Суддя Білоусов С. М.

Представники:

ліквідатор: ОСОБА_2, голова ліквідаційної комісії;

кредитори: не з'явились.

Суть справи: розглядається заява ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп", вул. Котляревського, 1/27, м. Полтава, 36020 (код ЄДРПОУ 39868940) про визнання банкрутом в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ліквідатор ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп" ОСОБА_2 через канцелярію господарського суду Полтавської області подав підсумковий звіт вих. №30/08 від 30.08.2016 р., до якого додав ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, фінансовий звіт (вх. № 10756 від 30.08.2016 р.).

Вищезазначені документи залучені судом до матеріалів справи.

Від кредитора ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Віва - Торг" надійшло клопотання № 11 від 25.08.2016 р. (вх. № 10758 від 30.08.2016 року) про затвердження підсумкового звіту і ліквідаційного балансу та про закінчення ліквідаційної процедури, а також про проведення судового засідання без участі їхнього представника.

Суд клопотання прийняв та задовольнив.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд, встановив:

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 07.06.2016 року порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп", м. Полтава за процедурою, передбаченою статтею 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Полтавської області від 14.06.2016 року визнано банкрутом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп", відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором ОСОБА_2 з наданням йому повноважень відповідно до положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет (повідомлення № 32547 від 14.06.2016 р.), в якому зокрема встановлено граничний строк на заявлення грошових вимог до боржника, а саме: протягом двох місяців із дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

У встановлений Законом місячний строк від дня офіційного оприлюднення оголошення про визнання ТОВ "Торгівельна компанія "СК-Груп" банкрутом та відкриття стосовно нього ліквідаційної процедури до господарського суду та ліквідатора із заявами про визнання грошових вимог до боржника кредитори не звернулись.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 16.08.2016 р. визнані грошові вимоги кредиторів, які заявляли свої вимоги до ліквідаційної комісії ТОВ "Торгівельна компанія "СК-Груп", а саме:

1). ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Віва-Торг", вул. Ярославська, 13/18, м. Харків, 61052 (код ЄДРПОУ 39457402) на суму 441 006,00 грн. (четверта черга задоволення кредиторських вимог);

2). Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління ДФС у Полтавській області, вул. Європейська, 155, м. Полтава, 36008 (код ЄДРПОУ 39680655) на суму 510,01 грн., в тому числі: 510,00 грн. - штрафних санкцій (шоста черга задоволення кредиторських вимог) та 0,01 грн. - заборгованість зі сплати внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за жовтень 2015 р. (друга черга задоволення кредиторських вимог).

За результатами проведеної роботи ліквідатор представив на розгляд суду ліквідаційний баланс ТОВ "Торгівельна компанія "СК-Груп" та документально обґрунтований звіт про проведену роботу від 30.08.2016 р.

Ліквідатором встановлена відсутність у банкрута зобов'язань по виплаті заробітної плати працівникам, вихідної допомоги, належної працівникам зв'язку з припиненням трудових відносин, по виплаті авторської винагороди, сплаті аліментів, виплат по відшкодуванню шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян.

У відповідях на запити ліквідатора Полтавський міський центр зайнятості, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Полтаві, Виконавча дирекція Полтавського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Полтавське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів повідомили про відсутність заборгованості перед ними у ТОВ "Торгівельна компанія "СК-Груп".

Ліквідатором були вчинені наступні заходи щодо пошуку, виявлення та повернення активів товариства-банкрута.

В процесі ліквідації ТОВ "Торгівельна компанія "СК-Груп", ліквідатором отримані довідки від Територіального сервісного центру № 5341 Регіонального сервісного центру в Полтавській області № 1082 від 05.03.2016 р. про відсутність за товариством зареєстрованих транспортних засобів; Державної інспекції сільського господарства в Полтавській області № 01-14/301 від 22.02.2016 р. про відсутність за ТОВ "Торгівельна компанія "СК-Груп" зареєстрованих одиниць сільськогосподарської техніки.

Згідно з Інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта від 12.05.2016 р. за ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп" відсутні відомості у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру іпотек. Витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 12.05.2016 р. підтверджено відсутність за ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп" інформації щодо наявності обтяжень рухомого майна.

У ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп" відкритий один банківський рахунок в Казначействі України, на якому залишок коштів відсутній.

З матеріалів справи вбачається, що грошові зобов’язання перед наявними кредиторами задовольнити не має можливості в зв'язку з відсутністю у банкрута власності, транспортних засобів та грошових коштів.

На підставі даних проведеної 11.05.2016 р. інвентаризації та оцінки майна, що належить боржнику, встановлено відсутність ліквідаційної маси.

Таким чином, із представлених документів вбачається, що майно боржника, на яке можна було б звернути стягнення в ліквідаційній процедурі, ліквідатором не виявлено.

Отже, грошові зобов’язання перед наявними кредиторами задовольнити не має можливості в зв'язку з відсутністю у банкрута власності, транспортних засобів та грошових коштів.

Відповідно до акта про знищення печатки (а.с. 159) в зв'язку з банкрутством і ліквідацією ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп" печатку останнього знищено.

Відповідно до положень ч. 1 статті 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з відповідними додатками.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Наданий ліквідатором звіт свідчить про вжиття ліквідатором усіх можливих заходів щодо з'ясування активів та зобов'язань боржника шляхом подання запитів до відповідних органів.

Матеріалами справи підтверджено, що грошові зобов’язання перед кредиторами у сумі 441 516,01 грн. не можуть бути задоволені за відсутності в банкрута майнових активів у т.ч.: нерухомого майна, транспортних засобів та грошових коштів.

Згідно з ч. 5 статті 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відповідно до вимог частин. 2-3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Згідно з ч. 5 статті 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

В процесі розгляду звіту ліквідатора про проведену роботу та наданих до нього документів судом встановлено, що за наслідками здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором було вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе звіт ліквідатора затвердити.

Пунктом 6 частини 1 статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно з положеннями частини 4 статті 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83, ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп", вул. Котляревського, 1/27, м. Полтава, 36020 (код ЄДРПОУ 39868940).

2. Ліквідувати ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп", вул. Котляревського, 1/27, м. Полтава, 36020 (код ЄДРПОУ 39868940).

3. Державному реєстратору вчинити дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та спрямовані на припинення державної реєстрації ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "СК-Груп", вул. Котляревського, 1/27, м. Полтава, 36020 (код ЄДРПОУ 39868940).

4. Припинити провадження у справі.

5. Копію ухвали направити кредиторам, ліквідатору ОСОБА_2, державному реєстратору, Головному управлінню статистики у Полтавській області для виключення з ЄДРПОУ та державному органу з питань банкрутства.

Суддя Білоусов С. М.

Дата ухвалення рішення01.09.2016
Оприлюднено07.09.2016
Номер документу60763539
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —917/838/16

Ухвала від 01.09.2016

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 16.08.2016

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 15.08.2016

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Постанова від 14.06.2016

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

Ухвала від 07.06.2016

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Білоусов С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні