Ухвала
від 04.08.2016 по справі 466/6869/16-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6869/16-к

У Х В А Л А

04 серпня 2016 року Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю прокурора у кримінальному провадженні прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 розглянув клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 погоджене прокурором ОСОБА_3 , поданого в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016140400000072 від 16.06.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про надання дозволу на проведення Державною екологічною інспекцією у Львівській області перевірки щодо дотримання працівниками Сколівського військового лісгоспу ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат",-

в с т а н о в и в :

Слідчий в ОВС слідчого відділу управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_5 звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , поданого в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016140400000072 від 16.06.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України про надання дозволу на проведення Державною екологічною інспекцією у Львівській області (м. Львів, вул. Стрийська, 98) перевірки щодо дотримання працівниками Сколівського військового лісгоспу ДП. «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» (код ЗКПО 24981630, місце знаходження: Львівська обл., м. Сколе, вул. Героїв Маківки, 28) впродовж 2015 року по даний час вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та інших нормативних актів, що регламентують діяльність у сфері природоохоронного та екологічного законодавства, та законодавства законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів під час проведення лісозаготівельних робіт з рубки дерев на території, що обслуговує Сколівський військовий лісгосп ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» у кварталі 3 виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва вказаного лісгоспу. У ході проведення перевірки на вирішення інспекторів Державної екологічної інспекції у Львівській області поставити наступні запитання:

- чи є порушення в діях працівників Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» з 2015 року по даний час вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», інструкцій, норм, вимог та інших нормативно-правових актів природоохоронного законодавства під час проведення рубок формування та оздоровлення лісів, а саме суцільних рубок санітарних 2016 року на території, що обслуговує Сколівський військовий лісгосп ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» у кварталі З виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва вказаного лісгоспу, якщо так, то які саме, з чиєї вини допущенні?;

- чи заподіяно збитки внаслідок проведеної рубки у кварталі 3 виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», якщо так, то який розмір (сума) заподіяних збитків, з чиєї вини вони спричиненні?.

Перевірку провести протягом 10 робочих днів, починаючи з 08.08.2016 по 19.08.2016 (включно.)

В обґрунтування клопотання слідчий покликається на те, що слідчим відділом слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за № 42016140400000072 від 16.06.2016 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Слідчий у своєму клопотанні зазначає, що в ході досудового розслідування зазначеного кримінального провадження встановлено, що службові особи Сколівського військового лісгоспу ДІЇ «Івано-Франківський військовий лісгіромкомбінат», зловживаючи своїм службовим становищем, вчинили порушення вимог природноохороного законодавства, що призвело до тяжких наслідків у вигляді незаконної вирубки лісових насаджень на території НПП «Сколівські Бескиди».

Так, відповідно до довідки спеціаліста - державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області ОСОБА_6 від 08.07.2016 встановлено, що в кварталі 3 виділ 7 та в кварталі 1 виділ 17 Корчинського лісництва Сколівського військового лісгоспу ДГІ «Івано- Франківський військовий ліспромкомбінат» виявлено 25 та відповідно 26 пнів зрізаних дерев, будь-які дозвільні документи на проведення рубок у вказаних виділах та кварталах відсутні.

Також зазначає, що на даний час для виконання завдань та загальних засад кримінального провадження виникла необхідність у проведенні перевірки особами, які мають спеціальні знання у сфері законодавства України про охорону, захист, використання та відтворення лісів.

Таким чином, слідчий також зазначає, що виникла необхідність у проведенні Державною екологічною інспекцією у Львівській області (м. Львів, вул. Стрийська, 98) перевірки щодо дотримання працівниками Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» (код ЗКПО 24981630, місце знаходження: Львівська обл., м. Сколе, вул. Героїв Маківки, 28) впродовж 2015 року по даний час вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та інших нормативних актів, що регламентують діяльність у сфері природоохоронного та екологічного законодавства, та законодавства законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів під час проведення лісозаготівельних робіт з рубки дерев на території, що обслуговує Сколівський військовий лісгосп ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» у кварталі З виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва вказаного лісгоспу та проведення розрахунку можливої матеріальної шкоди, в результаті проведення незаконної порубки дерев, та покликається на п.2 ч. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 № 408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами», дозвіл на проведення перевірок підприємств, установ, організації, фізичних осіб - підприємців проводиться за рішенням суду на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінально- процесуальним кодексом України.

У ході проведення перевірки дотримання вимог лісового законодавства на вирішення інспекторів Державної екологічної інспекції у Львівській області просить поставити наступні запитання:

- чи є порушення в діях працівників Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» з 2015 року по даний час вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», інструкцій, норм, вимог та інших нормативно-правових актів природоохоронного законодавства під час проведення рубок формування та оздоровлення лісів, а саме суцільних рубок санітарних 2016 року на території, що обслуговує Сколівський військовий лісгосп ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» у кварталі З виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва вказаного лісгоспу , якщо так, то які саме, з чиєї вини допущенні?;

- чи заподіяно збитки внаслідок проведеної рубки у кварталі 3 виділ і, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», якщо так, то який розмір (сума) заподіяних збитків, з чиєї вини вони спричиненні?.

Враховуючи, що матеріали перевірки щодо дотримання працівниками Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано- Франківський військовий ліспромкомбінат» в період часу з 01 січня 2015 року по даний час вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та інших нормативних актів, що регламентують діяльність у сфері природоохоронного та екологічного законодавства, та законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів під час проведення лісозаготівельних робіт - рубки дерев на території, що обслуговує Сколівський військовий лісгосп ДП «Івано- Франківський військовий ліспромкомбінат» у кварталі 3 виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва вказаного лісгоспу можуть бути використані як докази в даному кримінальному провадженні слідчий просить клопотання задовольнити.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому підтримав заявлене слідчим клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку прокурора, який просив клопотання задовольнити, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є підставним та підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим відділом слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за № 42016140400000072 від 16.06.2016 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Також встановлено, що в ході досудового розслідування службові особи Сколівського військового лісгоспу ДІЇ «Івано-Франківський військовий лісгіромкомбінат», зловживаючи своїм службовим становищем, вчинили порушення вимог природноохороного законодавства, що призвело до тяжких наслідків у вигляді незаконної вирубки лісових насаджень на території НПП «Сколівські Бескиди».

Так, відповідно до довідки спеціаліста - державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області ОСОБА_6 від 08.07.2016 встановлено, що в кварталі 3 виділ 7 та в кварталі 1 виділ 17 Корчинського лісництва Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано- Франківський військовий ліспромкомбінат» виявлено 25 та відповідно 26 пнів зрізаних дерев, будь-які дозвільні документи на проведення рубок у вказаних виділах та кварталах відсутні.

Оскільки, в ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні перевірки щодо дотримання працівниками Сколівського військового лісгоспу ДП "Івано-Франківський військовий лісгоспкомбінат", матеріали якої можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні та зважаючи на те, що стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав для призначення перевірки лісгоспу ДП «Івано- Франківський військовий ліспромкомбінат», тому Державній екологічній інспекції у Львівській області слід надати дозвіл на її проведення, з метою дослідження усіх обставин у даному кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 91, 309 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення Державною екологічною інспекцією у Львівській області (м. Львів, вул. Стрийська, 98) перевірки щодо дотримання працівниками Сколівського військового лісгоспу ДП. «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» (код ЗКПО 24981630, місце знаходження: Львівська обл., м. Сколе, вул. Героїв Маківки, 28) впродовж 2015 року по даний час вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та інших нормативних актів, що регламентують діяльність у сфері природоохоронного та екологічного законодавства, та законодавства законодавства про охорону, захист, використання та відтворення лісів під час проведення лісозаготівельних робіт з рубки дерев на території, що обслуговує Сколівський військовий лісгосп ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» у кварталі 3 виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва вказаного лісгоспу.

У ході проведення перевірки на вирішення інспекторів Державної екологічної інспекції у Львівській області поставити наступні запитання:

- чи є порушення в діях працівників Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» з 2015 року по даний час вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», інструкцій, норм, вимог та інших нормативно-правових актів природоохоронного законодавства під час проведення рубок формування та оздоровлення лісів, а саме суцільних рубок санітарних 2016 року на території, що обслуговує Сколівський військовий лісгосп ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат» у кварталі З виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва вказаного лісгоспу, якщо так, то які саме, з чиєї вини допущенні?;

- чи заподіяно збитки внаслідок проведеної рубки у кварталі 3 виділ 1, 7 та в кварталі 1 виділ 17, 18 Корчинського лісництва Сколівського військового лісгоспу ДП «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», якщо так, то який розмір (сума) заподіяних збитків, з чиєї вини вони спричиненні?.

Проведення перевірки доручити працівникам Державної екологічної інспекції у Львівській області (м. Львів, вул. Стрийська, 98).

Фактичну перевірку провести впродовж 10 (десяти) робочих днів, починаючи з 08 серпня 2016 року по 19 серпня 2016 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.08.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу60879941
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення Державною екологічною інспекцією у Львівській області перевірки щодо дотримання працівниками Сколівського військового лісгоспу ДП "Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат

Судовий реєстр по справі —466/6869/16-к

Ухвала від 04.08.2016

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні