Ухвала
від 02.09.2016 по справі 161/11392/16-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/11392/16-к

Провадження № 1-кс/161/4006/16

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи

02 вересня 2016 року м. Луцьк

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання начальника Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку будівель і споруд, що розташовані за місцем функціонування пилорами за адресою: АДРЕСА_1 , належних на праві власності ТзОВ "Л-Транс",

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом прокуратури області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015030000000260 від 11 листопада 2015 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст.366, ч. 2 ст. 367, ч. 3 ст. 368 КК України, за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, підроблення документів та вимагання неправомірної вигоди працівниками державного органу влади.

Зокрема, в ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до інформації з УСБУ у Волинській області, суб`єкти господарювання, в тому числі ТзОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "ПСБ Волинь", при експорті продукції із деревини, за сприяння керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та керівництва державних лісогосподарських підприємств області, здійснюють переміщення підакцизних та заборонених до вивозу товарів (цигарок, бурштину, цінного каміння, деревини, інше) із приховуванням від митного контролю. Експортують деревину по товаросупровідних документах, які не відповідають дійсності щодо об`єму, виду товару, його кількісних та якісних характеристик.

Крім того, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що суб`єкти господарювання, за сприяння керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та керівництва державних лісогосподарських підприємств області, організували в ході зовнішньоекономічної діяльності, пов`язаної із реалізацією пиломатеріалів, протиправний механізм вивезення валютних цінностей за кордон.

Окрім цього, встановлено, що переміщення деревини здійснюється по документах, які не відповідають дійсності щодо об`єму, виду деревини, його кількісним та якісним характеристикам.

Разом з цим, в ході розслідування даного кримінального провадження проведено огляди місця події нижніх складів лісогосподарських підприємств області, а саме: Державне підприємство "Маневицький лісгосп", Державне підприємство "Камінь-Каширський лісгосп", Державне підприємство "Любомльське лісове господарство", Державне підприємство "Городоцьке лісове господарство", Державне підприємство "Володимир-Волинське лісомисливське господарство", Державне підприємство "Цуманське лісове господарство", Державне підприємство "Ратнівське лісомисливське господарство", Державне підприємство "Поліське лісове господарство", Державне підприємство "Ківерцівське лісове господарство", Державне підприємство "Старовижівський лісгосп", Державне підприємство "Ковельське лісове господарство", Державне підприємство "Колківський лісгосп", Державне підприємство "Турійське лісове господарство", Державне підприємство "Любешівське лісомисливське господарство", Державне підприємство СЛАП "Любешівагроліс", Державне підприємство "Прибузьке лісове господарство", Державне підприємство СЛАП "Камінь-Каширськагроліс", Державне підприємство СЛАП "Рожищеагроліс", Державне підприємство СЛАП "Ратнеагроліс", Державне підприємство "Шацьке учбово-досвідне лісове господарство", Державне підприємство "Горохівське лісомисливське господарство", Державне підприємство СЛАП "Локачіагроліс", інших.

Під час проведення вказаних слідчих дій, на нижніх складах підприємств виявлено та вилучено різного роду деревину, яка зберігалася без бирок. Встановлені факти прикріплення до колод дерева породи дуб бирок з інформацією про те, що це дерево породи сосна, що не відповідає дійсності.

Як приклад, на колоді породи дуб була набита бирка з номером НОМЕР_1 . Перевіркою інформації про бирку через офіційний сайт ДП "Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр" встановлено, що в дійсності прикріплена до колоди породи дуб за вказаним номером видавалася на породу сосна, продукцію - пиловник. Аналогічні порушення мають місце по всіх лісогосподарських підприємствах області, що є порушенням ст. ст. 19, 63, 64 ЛК України, p.p. 3.1 - 3.4 Тимчасової інструкції з електронного обліку продукції лісозаготівель, лісопиляння і деревообробки на підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України, затвердженої наказом Державного агентства лісових ресурсів України №202 від 27.06.2012 року.

Крім того, отримані досудовим розслідуванням дані свідчать про те, що частина необлікованої державними лісогосподарськими підприємствами деревини без відповідних або ж по підроблених документах відвантажується на прилеглі пилорами, де обробляється та в подальшому реалізовується.

За дорученням прокуратури Волинської області, працівниками УЗЕ у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України здійснено ряд заходів, спрямованих на виявлення та встановлення місця розтушування вказаних пилорам на території області.

Відповідно до рапорту оперуповноваженого Любомльського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_5 від 23.08.2016 року встановлено, що на земельній ділянці, розташованій за адресою: Волинська область, Любомльський район, м.Любомль, вул. 1 Травня, 122д, та належній ТзОВ "Л-Транс" (код ЄДРПОУ 20128558, керівник ОСОБА_6 ), розташована пилорами, в ході виконання якого також встановлено, що на вказаній пилорамі проводиться розпилювання лісопродукції, в тому числі й державним лісовим господарствам. При цьому, не на всій наявній деревині, яка розпилюється на пилорамі наявні бирки, а тому походження частини наявної деревини не відоме. Крім цього, згідно оперативної інформації встановлено, що вказана пилорама може працювати цілодобово і також в нічний час здійснюється обробка, підвіз та реалізація необлікованої деревини.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, складське приміщення, в якому знаходиться пилорама, що розташоване за адресою: Волинська область, Любомльський район, м. Любомль, вул. 1 Травня, 122д, належить на праві власності ТзОВ "Л-Транс".

З метою відшукання та вилучення необлікованої деревини та підроблених документів, за якими вказана деревина відвантажується на пилораму ТзОВ "Л-Транс" з державних лісогосподарських підприємств, та інших речей та документів, що мають значення для кримінального провадження, прокурор звернувся до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Заслухавши думку прокурора, який клопотання підтримав з підстав викладених в ньому та просив його задовольнити, дослідивши матеріали клопотання, суд вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Крім того, ч. 1 ст. 235 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст.234 КПК України, тому начальнику слідчого відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_7 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів або уповноваженим працівникам оперативних підрозділів, слід надати дозвіл на обшук.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл начальнику слідчого відділу прокуратури Волинської області ОСОБА_7 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів або уповноваженим працівникам оперативних підрозділів на проведення обшуку будівель і споруд, що розташовані за місцем функціонування пилорами за адресою: Волинська область, Любомльський район, м. Любомль, вул. 1 Травня, 122д, та належного на праві власності ТзОВ "Л-Транс", з метою відшукання та вилучення необлікованої деревини та підроблених документів, за якими вказана деревина відвантажується на пилораму ТзОВ "Л-Транс" з державних лісогосподарських підприємств, та інших речей та документів, що мають значення для кримінального провадження.

Обшук провести до 18 вересня 2016 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя: /підпис/

Згідно з оригіналом:

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61077572
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/11392/16-к

Ухвала від 02.09.2016

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні