Ухвала
від 24.04.2015 по справі 523/6383/15-к
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/6383/15-к

УХВАЛА

24.04.2015 року

Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю ініціатора клопотання слідчого CВ Суворовського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_2 розглянув клопотання погоджене з прокурором прокуратури Суворовського району м. Одеси про дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , у всіх житлових та нежитлових приміщеннях, які належить на правах спільної власності ОСОБА_3 , ОСОБА_4 з метою відшукання та вилучення незаконно виробленого одягу з етикетками фірмового найменування торгівельної марки «Адідас», «Найк», «Шанель», документів, що підтверджують незаконне вироблення вищезазначеного одягу, а також знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для незаконного виготовлення одягу, -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання суду стало відомо, що у червні-липні 2009 року невстановлені особи з метою прикриття незаконної діяльності - проведення безтоварних фінансово-господарських операцій, створили приватне підприємство «Берг-Агро» та приватне підприємство «Форпост-М». Згідно висновку експертного економічного дослідження № 27 від 27.02.12, вказана діяльність з імітації проведення безтоварних фінансово-господарських операцій та незаконного формування власного податкового кредиту між різними суб`єктами підприємницької діяльності та ПП «Берг-Агро», за період з 01.09.09 по 30.04.10, заподіяла матеріальну шкоду державі на суму 7 104 033, 44 гривен.

Слідчим відділом Суворовського РВ ОМУ ГУ МВС України в Одеській області проводиться досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

За даним фактом розпочате досудове розслідування, про що до Єдиного реєстру досудових розслідувань 26.11.2012 внесено відповідні відомості про вчинення кримінального правопорушення за № 22012000000000031.

Відповідно до вимог ст. 37 КПК України, 26.11.2012 року здійснення повноважень прокурора по даному кримінальному провадженню доручено старшому прокурору прокуратури Суворовського району м. Одеси ОСОБА_5 , старшому прокурору прокуратури Суворовського району м. Одеси ОСОБА_6 , прокурору прокуратури Суворовського району м. Одеси ОСОБА_7 .

В ході здійснення досудового розслідування встановлено, що у червні липні 2009 року невстановлені слідством особи з метою прикриття незаконної діяльності-проведення безтоварних фінансово-господарських операцій, створили з використанням документів громадянина України ОСОБА_8 суб`єкти господарської діяльності, а саме приватне підприємство «Берг-Агро» та приватне підприємство «Форпост-М».

Так, 04.06.2009 року на підставі документів, наданих невстановленою особами у відділ державних реєстраторів виконкому Одеської міської ради, було зареєстрована за № 15561020000035690 зареєстроване ПП «Форпост-М», юридична адреса якого знаходиться за адресою: м. Одеса, пров. Бісквітний, 3. Засновником, директором та бухгалтером вказаного підприємства значився ОСОБА_8 . Того ж дня ПП «Форпост-М» присвоєно ідентифікаційний код 36503047 суб`єкта підприємницької діяльності в Єдиному Державному реєстрі та видано свідоцтво про державну реєстрацію серії А01 № 508574.

В подальшому, не маючи на меті здійснення фінансово-господарської діяльності, зафіксованої в статутних документах ПП «Форпомт-М» і пов`язаної з будівництвом будівель, будівництвом інших споруд, монтажем та встановленім збірних конструкцій, іншими спеціалізованими будівельними роботами, іншими роботами з завершення будівництва, з метою прикриття незаконної підприємницької діяльності, невстановлені особи відкрили розрахункові рахунки ПП «Форпост-М» у банківських установах та використовували атрибути вказаного суб`єкта господарської діяльності при здійсненні фіктивних операцій.

Крім того, 28.07.2009 року на підставі документів, наданих невстановленими особами у відділ державних реєстраторів Одеської міської ради, було за № 15561020000036242 зареєстроване суб`єкт господарської діяльності ПП «Берг-Агро», юридична адреса якого знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Церковна, 29. Засновником директором та бухгалтером вказаного суб`єкта господарювання значився ОСОБА_8 . Того ж дня ПП «Берг-Агро» присвоєно ідентифікаційний код 36611458 суб`єкта підприємницької діяльності в Єдиному Державному реєстрі та видано свідоцтво про державну реєстрацію серії А01 № 510029.

В подальшому, не маючи на меті здійснення фінансово-господарської діяльності, зафіксованої в статутних документах ПП «Берг-Агро» і пов`язаної з неспеціалізованою оптовою торгівлею харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами, іншими видами оптової торгівлі, наданням послуг у рослинництві, обслуговуванні ландшафту, посередництві в торгівлі машинами, промисловим устаткуванням, суднами та літаками, оптовій торгівлі зерном, насінням та кормами для тварин, посередництвом в торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, пошиття з текстильної сировини та напівфабрикатами, з метою прикриття незаконної підприємницької діяльності, невстановлені слідством особи відкрили розрахункові рахунки ПП «Берг-Агро» у банківських установах та використовували атрибути вказаного підприємства при здійсненні фіктивних операцій.

В ході здійснення досудового розслідування та згідно повідомлення ДПІ у Суворовському районні м. Одеси встановлено, що ПП «Берг-Агро» належать наступні рахунки: № НОМЕР_1 та № НОМЕР_2 відкритих у ПАТ «Марфін Банк»(МФО 328168) та ПП «Форпост М» належать наступні рахунки: № НОМЕР_3 та № НОМЕР_4 відкритих у ПАТ «Марфін Банк»(МФО 328168).

Згідно експертного висновку економічного дослідження судового експерта ОСОБА_9 № 27 від 27.02.2012, вказана діяльність з імітації проведення безтоварних фінансово-господарських операцій та незаконного формування власного податкового кредиту між різними суб`єктами господарської діяльності з ПП «Берг-Агро», за період з 01.09.2009 року по 30.04.2010 року, заподіяла матеріальну шкоду державі на суму 7104 033, 44 гривен, що у тисячу і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Також в ході здійснення досудового розслідування було надано доручення в порядку ст. 40 КПК України оперативному підрозділу УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області для встановлення суб`єктів господарської діяльності які займаються тотожною діяльність як вищевказані суб`єкти господарювання.

В ході відпрацювання доручення було виявлені наступні факти, що невідомі особи з метою отримання незаконного прибутку, знаходячись за адресую : АДРЕСА_1 та незаконно використовуючи при цьому знаки для товарів та послуг фірмового найменування організували швейний цех, в якому шиють одяг наступних торгівельних марок : «Адидас», «Найк», «Шанель» та інші бренди на, що необхідні відповідні документи.

Отримана співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області інформація підтверджується рапортами та протоколами допитів свідків, які прямо вказують на місце скоєння злочину.

Згідно рішення щодо отримання інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно за результатом розгляду запиту № 16.04.2015 від 16 квітня 2015 року яку надав державний реєстратор прав на нерухоме майно ОСОБА_10 станом на 16.04.2015 будинок АДРЕСА_1 належить на правах спільної власності ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Також співробітниками УБОЗ ОМУ ГУ МВС України в Одеській області під час встановлення осіб які причетні до скоєння вищезазначеного кримінального правопорушення було виявлено факт порушення трудового законодавства.

Встановлено, що невстановлені особи та їх помічники, з метою отримання незаконного прибутку, знаходячись у за адресую АДРЕСА_1 , здійснюють підприємницьку діяльність у вигляді вироблення контрафактної продукції, не оригінальної яка візуально тотожна з марками наступних брендових компаній : «Адідас», «Найк», «Шанель» та інших брендів без будь яких на це дозвільних документів та грубо порушують законодавство про працю.

З наявної оперативної інформації вбачається, що невстановлені особи та їх помічники грубо порушують законодавство про працю, а саме умисне порушення посягання на загальні умови праці та спричинення реальної шкоди життю чи здоров`ю працівників або створенням небезпеки для їх життя чи здоров`я, незаконне звільнення з роботи з особистих мотивів, посягання на конституційні права, випадки обмеження трудових прав громадян або зневажливого до них ставлення. Вище вказане грубе порушення законодавства про працю може спричинити загибель людей, каліцтво, втрату працездатності або інші тяжкі наслідки. Невстановлені особи та їх помічники грубо порушують ч. 4 ст. 43 Конституції України в тому, що кожний працівник «має право на належні, безпечні і здорові умови праці».

Підставами для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети, а саме встановлення осіб, які незаконно, використовуючи при цьому знаки для товарів та послуг фірмового найменування організували швейний цех, в якому шиють одяг наступних торгівельних марок : « ІНФОРМАЦІЯ_1 », « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на виготовлення яких необхідні відповідні документи.

Обшук планується провести за адресую: АДРЕСА_1 , у всіх приміщеннях, які належить на правах спільної власності ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Таким чином, вивчивши матеріали клопотання, суд вважає законними підставами для задоволення клопотання та надані дозволу на проведення обшуку з метою вилучення незаконно вироблений одяг з етикетками фірмово найменування наступних брендових компаній: « ІНФОРМАЦІЯ_1 », « ІНФОРМАЦІЯ_2 », « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та інший незаконно вироблений одяг з етикетками фірмово найменування, документи, що підтверджують незаконне вироблення вищезазначеного одягу, а також знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для незаконного виготовлення одягу, а також зупинити порушення трудового законодавства України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 234, 235, 309, 370, 372 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Суворовського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , у всіх житлових та нежитлових приміщеннях, які належить на правах спільної власності ОСОБА_3 , ОСОБА_4 з метою відшукання та вилучення незаконно виробленого одягу з етикетками фірмового найменування торгівельної марки «Адідас», «Найк», «Шанель», документів, що підтверджують незаконне вироблення вищезазначеного одягу, а також знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для незаконного виготовлення одягу, задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку слідчому слідчого відділення розслідувань злочинів у сфері господарської діяльності Суворовського РВ ОМУ ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_2 , слідчому слідчого відділення розслідувань злочинів у сфері господарської діяльності Суворовського РВ ОМУ ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_11 , прокурору прокуратури Суворовського району м. Одеси ОСОБА_7 та або згідно п.3 ч.2 ст.40 КПК України доручити проведення обшуку співробітникам о/у УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_12 , о/у в ОВС ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_13 , ст. о/у в ОВС ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_14 , о/у УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_15 , о/у УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_16 , о/у УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_17 , ст. о/у в ОВС ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_18 , о/у УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області ОСОБА_19 за адресую: АДРЕСА_1 , у всіх житлових та нежитлових приміщеннях, які належить на правах спільної власності ОСОБА_3 , ОСОБА_4 з метою відшукання та вилучення незаконно виробленого одягу з етикетками фірмового найменування торгівельної марки «Адідас», «Найк», «Шанель», документів, що підтверджують незаконне вироблення вищезазначеного одягу, а також знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для незаконного виготовлення одягу.

Строк дії ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу61092033
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , у всіх житлових та нежитлових приміщеннях, які належить на правах спільної власності ОСОБА_3 , ОСОБА_4 з метою відшукання та вилучення незаконно виробленого одягу з етикетками фірмового найменування торгівельної марки «Адідас», «Найк», «Шанель», документів, що підтверджують незаконне вироблення вищезазначеного одягу, а також знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для незаконного виготовлення одягу

Судовий реєстр по справі —523/6383/15-к

Ухвала від 24.04.2015

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні