Ухвала
від 06.09.2016 по справі 757/43171/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/43171/16-к

Примірник № __

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Печерського районного суду міста Києва клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей та документів з можливістю їх вилучення,

В С Т А Н О В И В:

05 вересня 2016 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого в особливо важливих справах першого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене з прокурором другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000002133 від 17.08.2016 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, ОСОБА_6 у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 206-2 КК України, за фактами незаконного заволодіння ОСОБА_6 у 2014 році майном ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у тому числі часткою його засновника (учасника) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за попередньою змовою групою осіб, шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів підприємства, що заподіяло велику шкоду, за фактом вимагання ОСОБА_5 у період з 2010 по 2012 роки на території м. Дніпропетровська та Дніпропетровської області, за попередньою змовою з ОСОБА_6 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, шляхом погроз фізичною розправою та вбивством ОСОБА_7 , передачі ОСОБА_6 прав на ведення фінансово-господарської діяльності, управління та використання майна належних ОСОБА_7 підприємств ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ФГ « ОСОБА_8 » та ФГ « ОСОБА_9 » та за фактом вимагання ОСОБА_6 прав на майно, вчиненому повторно, з погрозою обмеження прав та свобод ОСОБА_10 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2012 році ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та інші невстановлені на даний час досудовим розслідуванням особи, погрожуючи фізичною розправою ОСОБА_7 та членам його родини, примусили останнього підписати документи щодо передачі прав власності на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ФГ « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ФГ « ОСОБА_9 » (на даний час ФГ « ОСОБА_11 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), в результаті чого вказані підприємства були переоформлені на осіб, підконтрольних ОСОБА_5 та ОСОБА_12 .

В подальшому, 27.11.2012 ОСОБА_6 , ОСОБА_13 та інші невстановлені на даний час досудовим розслідуванням особи, перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1 , погрожуючи фізичною розправою ОСОБА_10 та членам його родини, примусили останнього підписати договори купівлі-продажу корпоративних прав ПП « ОСОБА_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), в результаті чого вказані підприємства були нібито продані ОСОБА_10 за 50 тис. грн., при їх оціночній вартості на той момент більше 100 млн. грн.

Крім того, під час допиту підозрюваний ОСОБА_6 повідомив, що йому підконтрольні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Мотивуючи клопотання, слідчий вказав, що, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення на даний час, у ході досудового розслідування виникла необхідність у вилучені та огляді реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), яка перебуває у віданні ІНФОРМАЦІЯ_8 , розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , який має суттєве значення для кримінально провадження.

У відповідності до положення ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження, передбачений ст.131 ч.2 п.5 КПК України, органом досудового слідства доведено необхідність застосування цього заходу, що передбачено ст. 132 КПК України.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими воно обґрунтовано, заслухавши обґрунтування слідчого, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про тимчасовий доступ до документів частково, надавши дозвіл на тимчасовий доступ до документів з можливістю їхнього вилучення у завірених належним чином копіях, оскільки слідчий не вказав ґрунтовної та чітко сформульованої підстави для вилучення оригіналів документів, експертизи у провадженні щодо їхнього дослідження не призначено, клопотання містить посилання лише на загальні норми КПК України, відтак виїмка оригіналів є необґрунтованою та передчасною.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. п.5 ч.2 ст.131, 132,159, 263, 164, 309 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_3 , ОСОБА_18 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42016000000002133, дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що містяться у реєстраційній справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), яка перебуває у віданні ІНФОРМАЦІЯ_8 , розташованої за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення завірених належним чином копій.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 у матеріалах судового провадження № 757/43171/16-к; примірник № 2 та завірену копію ухвали надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.09.2016
Оприлюднено14.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/43171/16-к

Ухвала від 06.09.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні