Ухвала
від 06.09.2016 по справі 344/11203/16-к
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/11203/16-к

Провадження № 1-кс/344/3693/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 вересня 2016 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про арешт майна в рамках кримінального провадження № 3201690000000071 від 03.08.2016р., -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обгрунтуваня якого покликався на те, що дане кримінальне провадження розслідується щодо невстановлених осіб, які вчинили фіктивне підприємництво, а саме створили (перереєстрували) суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) ПП «Галичина-Авто» (ЄДРПОУ-38554381), ПП «Пром-Авто» (ЄДРПОУ-37952181), ТОВ «Агрокультура-ІВ» (ЄДРПОУ-40060793) та ТОВ «Гірпромбуд» (ЄДРПОУ-40060751) без наміру здійснювати законну господарську діяльність, а з метою прикриття незаконної діяльності, внаслідок чого безпідставно сформували податковий кредит з ПДВ підприємствам реального сектору економіки, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі.

Матеріалами клопотання зазначено, що під час обшуку офісного приміщення за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Хіміків, 20 (де фактично здійснювалася діяльність товариств із ознаками фіктивності) 02.09.2016р. виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи ПП «Галичина-Авто», ПП «Пром-Авто», ТОВ «Агрокультура-ІВ», ТОВ «Гірпромбуд», ТОВ «Західголдконсалтинг», ТОВ «Скайвестгруп», ТОВ «Компанія Агро-Захід», які свідчать про документальне придбання та реалізацію карток на пальне, чорнові записи (бухгалтерію) щодо обсягів реалізації карток га готівкові кошти, комп`ютерну техніку, картки на пальне торгової марки «WOG» та обгортки до реалізованих паливних карток (зі штрих-кодом, який ідентичний коду картки), а також грошові кошти (готівку) здобуті від реалізації вищевказаних карток на пальне. Крім цього, 02.09.2016р. під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи щодо діяльності ТОВ «Агрокультура-ІВ» та інших товариств із ознаками фіктивності, а також ряд карток на пальне торгової марки «WOG», що підтверджує його причетність до незаконної діяльності товариств із ознаками фіктивності, а також реалізації паливних карток за готівкові кошти, які на думку слідчого мають значення речових доказів, оскільки картки на пальне торгової марки «WOG» та грошові кошти (готівка від їхньої реалізації) використані як засоби вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди, а також є знаряддям вчинення кримінального правопорушення. Метою ж застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження зазначив забезпечення збереження речових доказів.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, покликаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задоволити.

Третя особа ОСОБА_6 та її представник адвокат ОСОБА_7 , який також є представником третіх осіб ОСОБА_5 та ТзОВ «Гірпромбуд», клопотання заперечили, оскільки вважають, що речі та грошові кошти, які слідчий просить арештувати, не можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, так як не відповідають зазначеним у ст. 98 КПК України критеріям, зокрема вилучені під час обшуку грошові кошти належать ОСОБА_6 , які вона отримала від ОСОБА_8 в якості авансу за придбання будинку, а картки на пальне - придбані товариством в інших суб`єктів господарювання, що підтверджується платіжними дорученнями.

Заслухавши слідчого, третю особу та її представника, який також представляє третіх осіб ОСОБА_5 та ТзОВ «Гірпромбуд», дослідивши матеріали клопотання та ознайомившись з матеріалами кримінального провадження, вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно з ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення: 1) збереження речових доказів; 2) спеціальної конфіскації; 3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; 4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Ч. 10 ст. 170 КПК України передбачено, що арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна. Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача, крім арешту майна з метою забезпечення збереження речових доказів.

З матеріалів клопотання вбачається, що дане кримінальне провадження розслідується щодо невстановлених осіб, які вчинили фіктивне підприємництво, а саме створили (перереєстрували) суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) без наміру здійснювати законну господарську діяльність.

Під час обшуку офісного приміщення за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Хіміків, 20 02.09.2016р. виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи ПП «Галичина-Авто», ПП «Пром-Авто», ТОВ «Агрокультура-ІВ», ТОВ «Гірпромбуд», ТОВ «Західголдконсалтинг», ТОВ «Скайвестгруп», ТОВ «Компанія Агро-Захід», які свідчать про документальне придбання та реалізацію карток на пальне, чорнові записи (бухгалтерію) щодо обсягів реалізації карток га готівкові кошти, комп`ютерну техніку, картки на пальне торгової марки «WOG» та обгортки до реалізованих паливних карток (зі штрих-кодом, який ідентичний коду картки), а також грошові кошти (готівку) здобуті від реалізації вищевказаних карток на пальне.

Крім цього, 02.09.2016р. під час обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 виявлено та вилучено первинні фінансово-господарські документи щодо діяльності ТОВ «Агрокультура-ІВ» та інших товариств із ознаками фіктивності, а також ряд карток на пальне торгової марки «WOG», що підтверджує його причетність до незаконної діяльності товариств із ознаками фіктивності, а також реалізації паливних карток за готівкові кошти.

Вилучені речі, документи та грошові кошти постановою слідчого від 03.09.2016р. визнано речовими доказами.

Згідно з ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому п. 1 ч. 2 цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України визначено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення, а згідно з ч. 2 - документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в ч. 1 цієї статті.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що вилучені 02.09.2016р. під час обшуків офісного приміщення за адресою: АДРЕСА_1 та за місцем проживання ОСОБА_5 - за адресою: АДРЕСА_2 речі, документи та грошові кошти можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, тобто відповідають критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України.

В той же час наведені третьою особою, її представником представником ОСОБА_5 та ТзОВ «Гірпромбуд» обставини та надані документи не спростовують доводів сторони, яка звернулась з клопотанням.

Отже з метою збереження речових доказів вважаю вказаний захід забезпечення доцільним, співмірним та таким, що відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 98, 170-173, 309, 395 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задоволити.

1) Накласти арешт на вилучені під час обшуку офісного приміщення за адресою: АДРЕСА_1 :

- грошові кошти в сумі 82 830 (вісімдесят дві тисячі вісімсот тридцять) гривень;

- обгортки до реалізованих паливних карток в кількості 399 штук;

- картки на пальне (дизпаливо) торгової марки «WOG» ємністю 20 літрів із наступними номерами штрих-кодів:

000012030635620 058012020088385 013012091376986

000012020663235 000012080279188 013012011369762

000012000574403 053012080062928 000012010475602

000012070505365 000012040281550 000012090449085

000012070494108 052012090044993 000012010321789

000012000552522 000012060277184 000012080391613

000012040570197 000012000230899 000012080312313

000012080876019 000012040275715 000012010448231

000012050574594 000012050295367 000012060426270

000012020882663 000012060386291 000012040360363

000012070633583 000012090437600 000012070300861

000012080462423 000012010318554 000012050379926

000012000476244 000012000425961 000012090445391

051012000117974 000012020327924 000012050382601

000012010302214 000012040460100 000012010364962

000012030328313 000012080365702 000012070298058

000012080302420 000012050339740 000012080356658

000012030450894 000012030329066 000012010432333

000012020346433 000012020398298 000012080352641

000012090352815 000012020377628 013012041049809

000012000469507 013012091187227 013012051253212

000012030444576 013012061217110 013012091131518

000012070289982 013012041437972 013012061050827

000012090429760 013012041398055 000012030374130

000012010433127 013012031117716 000012080369311

000012010434137 013012031058626 000012000389773

000012040295115 013012091251830 013012040972201

000012060399363 000012030336275 000012060871245

000012040322271 000012020429220 000012070521736

000012030386281 000012000384756 000012050515564

000012090350282 000012060310739 000012020548640

000012020449783 000012000456208 000012070582076

013012031092886 000012030418461 000012080587472

013012001446682 013012041116969 000012000613449

013012011295632 013012081253749 000012040537431

013012020918269 013012001274371 000012030654485

013012031360507 013012031262906 000012090771526

013012041254478 013012051245402 000012050668336

013012061405160 013012061183039 000012010764078

013012051205000 013012011564255 000012070710633

013012061072407 013012060941250 000012000767834

013012061047045 013012081082749 000012030879259

013012041255444 013012021092032 000012080569821

013012081381343 013012020955170 000012060754607

013012031412790 013012001365138 000012030600172

013012031371411 013012081226549 000012020765177

000012080792911 013012041268958 000012080511493

000012070795045 013012060933536 000012050724935

000012050670818 013012091225220 000012060608065

000012010701644 013012081419237 000012030846602

000012030846044 013012061183040 000012020711444

000012000730032 013012071343140 000012060828618

000012030605155 013012070923624 000012040668913

000012040856101 013012021331760 000012050517045

000012070687766 013012061425139 000012000507908

000012050665221 013012051443226 000012090487003

000012010796660 013012011426252 000012010534907

000012010530785 013012011418679 000012020688425

000012020861598 013012041418678 000012070614193

000012070808578 013012020903876 000012010482361

000012010890469 013012091446571 000012050832753

000012000601031 013012091335284 000012080583205

000012000667655 000012040775691 000012080709818

000012010492630 000012050537702 000012060815171

000012080864504 000012090708856 000012070752806

000012010596633 000012080567425 000012050581026

000012020869374 000012000497234 000012020570652

000012040626900 000012050755647 000012070866457

000012040572429 000012080841152 000012010760038

000012050541066 000012070620143 000012090592299

000012050775876 000012020849435

НОМЕР_1 000012080771824 000012010568092

000012040635399 000012010531739 000012030825571

000012020529700 000012030846204 000012030821586

000012000572643 000012080869617 000012020593952

000012080532159 000012070656407 000012020694215

картки на пальне (дизпаливо) торгової марки «WOG» ємністю 10 літрів із наступними номерами штрих-кодів:

000011050266522 000011000379403 013011020932084

000011020272421 000011030228650 013011041037229

000011060332352 000011080452012 013011021037591

000011010530513 000011080378679 013011080941909

000011000346715 000011030433359 013011031038184

000011030337217 000011050264814 013011060974709

013011080969992 000011070535958 013011010984835

000011010268528 000011040559173 013011030958221

000011080260572 000011090573165 013011051060675

013011011050661 000011070431030 013011051031950

013011080978369 000011070312762 000011060243140

000011030228984 000011010270420 000011070403808

000011070506341 000011080581864 013011031026390

000011090327010 000011060405319 013011081025073

000011030285734 000011090339495 013011050983515

000011000423230 000011050274053 013011000976301

000011010318791 000011060273648 013011000978569

013011001000511 000011050384459 013011040915267

013011050975675 000011020500449 013011030976786

013011000946717 000011050541300 013011021001903

000011030493173 000011090428889 000011000581804

000011070530157 000011050228430 013011051031682

НОМЕР_2 000011090390489

000011050277511 000011060461977 000011090277609

013011020948829 000011040318217 000011030304682

013011010941771 000011050342963 000011060402129

000011080265975 000011050517356 000011040514390

000011090254172 000011030504170 000011030299935

000011060548867 000011050279597 000011020474649

000011040411482 000011040253004 000011000406116

013011040999528 000011030283361 000011070577820

000011000408459 000011070244335 000011010246788

000011090402311 000011050560819 000011010856060

000011030308417 000011070395701 000011040781985

013011090978016 000011020224112 000011020599676

013011000951768 000011020390637 000011070490996

013011090970382 000011040326265 000011010368365

000011020574657 000011040374626 000011080580274

000011040281548 000011000326780 000011020528391

000011040300496 000011000431073 000011010390582

000011090268533 000011060325972 000011070268872

000011030580837 000011060530109 000011050554115

000011060360023 000011000447186 000011090522097

000011010479867 000011050526358 000011020479503

000011070384574 000011040477318 000011040569613

000011060486725 000011040558248 000011020270735

000011010254576 000011030521153 000011090524493

000011020542496 000011040263038 000011090283314

000011060299718 000011020240550 000011060327754

000011040477608 000011090278772 000011020271466

000011060392392 000011020514219 000011010268410

000011070272727 000011080381536 000011010529814

000011010322282 000011080526971 000011070479746

000011080304320 000011000482367 000011030521261

000011050226647 000011010331079 000011090439436

000011050502305 000011040489566 000011010228030

000011050568286 000011060534837 000011000521251

000011080462563 000011000385549 000011030579882

000011050362288 000011090441640 000011030289514

000011040334279 000011080403135 000011030554829

000011080435590 000011040305178 000011060551605

000011030230756 000011020224714 000011050537400

000011020294186 000011020216089 000011040298713

000011050539743 000011030498673 000011030323641

000011040348191 000011010553459 000011000512709

000011050227765 000011000290883 000011060548845

000011090218055 000011020558349 000011000410555

000011010457005 000011030242164 000011060308632

000011000495086 000011030505942 000011000587239

000011000492012 000011040571894 000011060402497

000011020311876 000011020272744 000011050355433

000011020301165 000011030260726 000011060484738

000011040348704 000011010278217 000011010449682

000011000518480 000011010572203 000011010552483

000011070238943 000011070544370 000011000469788

000011070542703 000011090264612 000011020275989

000011010310755

картки на пальне (дизпаливо, бензин) торгової марки «WOG» різної ємності, які позначені як заблоковані із наступними номерами штрих-кодів:

000922060695010 000941020032629 1000011020763866

000922010527321 000012090254861 000011000727721

000922040678581 013012020932803 000011000605917

000922080683482 013012081083630 000011030909526

000922040526310 013012011288650 000011050741229

000011090464467 013012071102068 000011080800192

000011040530556 013012071094552 000011000656386

000011080526205 013012011234905 000011010705746

без номеру 013012051186215 000011010710098

000941060518877 013012090938347 000011050843008

000941020402839 013012011044054 013012041127066

000941080709273 013012081098830 013012091051632

000941070642542 013012081099787 013012070931304

000941080148102 000012000682180 013012071119169

000941050229646 000012030691578 013012031091984

000941000585686 000012030471293 000012020884520

000942000308079 000012050438908 000012030539889

000942030641122 000012090439727 000012080684126

000922060131110 000012000295834 000012040791136

000951010266745 000012080227282 000012020542710

000012030532745 052011070107275 000012030782324

013011090953592 013012040900325 000012040713824

000011050893780 000012030402886 013012001230445

013011060956288 000012020615001 013012001224592

013011060918538 013012091233557

2) Накласти арешт на вилучені під час обшуку приміщення за місцем проживання ОСОБА_5 - за адресою: АДРЕСА_2 :

картки на пальне (дизпаливо) торгової марки «WOG» ємністю 20 літрів із наступними номерами штрих-кодів:

013012071134199 013012091120284 013012001427300

013012050942814 013012011423136 013012001282062

013012071249222 013012021209074 013012071121577

013012081423137

картки на пальне (дизпаливо) торгової марки «WOG» ємністю 10 літрів із наступними номерами штрих-кодів:

0212061 0001403 0063384

0188160 0167866 0211166

0189823 0037362 0206335

0155385 0103851 0214031

0094007 0119070 0209578

0092313 0024293 0137256

0030779 0144208 0098579

0108737 0139839 0075043

0118742 0138120 0213684

0025651 0181201 0199856

0126285 0200326 0181622

0146889 0213590 0196302

0176930 0186285 0096996

0116985 0158544 0096796

0120052 0069881 0145632

Ухвала підлягає до негайного виконання та може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Івано-Франківської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Повний текст ухвали складено 07 вересня 2016 року.

Дата ухвалення рішення06.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61149589
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна в рамках кримінального провадження № 3201690000000071 від 03.08.2016р

Судовий реєстр по справі —344/11203/16-к

Ухвала від 15.09.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Томенчук Б.М.

Ухвала від 15.09.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Томенчук Б.М.

Ухвала від 06.09.2016

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Хоростіль Р. В.

Ухвала від 06.09.2016

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Хоростіль Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні