Ухвала
від 14.05.2014 по справі 756/6029/14-к
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

14.05.2014 Справа № 756/6029/14-к

№ 1-кп/756/336/14

Ун. 756/6029/14-к

У Х В А Л А

іменем України

14 травня 2014 року Оболонський районний суд міста Києва

у складі: головуючого-судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

законного представника ОСОБА_5

представника служби у справах дітей Оболонської

районної в м. Києві державної адміністрації ОСОБА_6

представника ВКМСД Оболонського РУ ГУ

МВС України в м. Києві ОСОБА_7

представника Торговельно-економічного коледжу

Київського національного торгівельно-економічного університету ОСОБА_8

провівши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві підготовче судове засідання по кримінальному провадженню внесеним у Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12014100050002455 з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку з передачею особи на поруки стосовно

ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Вулканешти, республіки Молдова, молдаванки, громадянки Молдови, студентки групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету (ЄДРПОУ 01566123), зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої,

що обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 1 ст.185 КК України, -

в с т а н о в и в:

Клопотання по кримінальному провадженню про звільнення ОСОБА_9 від кримінальної відповідальності та передачу особи на поруки, надійшло до Оболонського районного суду м. Києва 30.04.2014 року.

Згідно наданого суду клопотання про звільнення ОСОБА_9 від кримінальної відповідальності та передачу особи на поруки, 03.04.2014 р., близько 19 год. 00 хв. ОСОБА_9 перебувала в приміщенні магазину «Страдіваріус», розташованого в ТРЦ «Дрім Таун», за адресою; м, Київ, пр-т Оболонський 1-Б. В цей час у неї виник злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна.

Реалізуючи свій злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, шляхом вільного доступу, ОСОБА_9 взяла з вішалки в приміщенні магазину піджак артикул 2600/293/010 вартістю 399 грн. 20 коп. (без ПДВ), що належить ТОВ «Страдіваріус Україна» та направилася до примірочної кабінки, перебуваючи у якій вирізала манікюрними ножицями, які мала при собі для особистого використання, з одягу захисну магнітну кліпсу. Після чого ОСОБА_9 вище вказаний одяг поклала до сумки, що була з нею та направилася до виходу з магазину. Продовжуючи свої злочинні дії, ОСОБА_9 не розрахувавшись за викрадений товар, пройшла повз лінію контролю магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », де спрацювала сигналізація. У зв`язку з чим, ОСОБА_9 виконавши усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, не змогла довести свій злочинний умисел з причин, що не залежали від її волі, так як була затримана працівником охорони магазину «Страдіваріус». Внаслідок вчинення кримінального правопорушення, у разі доведення його до кінця, ОСОБА_9 , могла спричинити ТОВ «Страдіваріус Україна» матеріальну шкоду на загальну суму 399 грн. 20 коп.

В подальшому викрадене майно було повернуто потерпілій стороні.

Зазначені умисні дії ОСОБА_9 , які виразились у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), тобто виконані усіх дій, які вона вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України, оскільки кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від волі ОСОБА_9 , оскільки вона була викрита та затримана на місці кримінального правопорушення.

28.04.2014 року, ОСОБА_9 було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України.

Під час досудового розслідування неповнолітня ОСОБА_9 свою вину визнала повністю, щиро покаялася, та активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення.

Колектив групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету (ЄДРПОУ 01566123) за участю куратора вказаної групи та представника Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету ОСОБА_8 звернувся з клопотанням про передачу ОСОБА_9 на поруки їх трудовому колективу для її виправлення, перевиховання та звільнення від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.2 ст.15, ч. 1 ст.185 КК України, враховуючи письмову згоду ОСОБА_9 про звільнення її від кримінальної відповідальності та передачу її на поруки.

У підготовчому судовому засіданні неповнолітня ОСОБА_9 в інкримінованому кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України свою вину визнала повністю, щиро покаялася та просила звільнити її від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 185 КК України, передати її на поруки колективу групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету (ЄДРПОУ 01566123) на підставі ст. 47 КК України, за клопотанням останнього, прийнятого на загальних зборах, при тому, що вона раніше до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалась, позитивно характеризується, та запевняє про недопустимість з її боку в подальшому дій передбачених КК України.

Відповідно до письмового клопотання колективу групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету, які просять звільнити ОСОБА_9 від кримінальної відповідальності з передачею її їм на поруки, оскільки вона свою вину у вчиненні інкримінованих органами досудового розслідування діях, кваліфікованих за ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 КК України визнала повністю, щиро покаялась, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалась, запевняє про недопустимість в подальшому дій передбачених КК України та адміністративних правопорушень.

Згідно ст. 47 КК України, особу яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Заслухавши учасників судового провадження, думку прокурора, обвинуваченої, її захисника, законного представника неповнолітньої обвинуваченої, представника групи ТО-21 та Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету, вивчивши надані суду матеріали, суд вважає, що клопотання про звільнення ОСОБА_9 від кримінальної відповідальності на підставі ст. 47 КК України у зв`язку з передачею особи на поруки колективу групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету підлягає задоволенню.

При цьому, суд вважає можливим звільнити ОСОБА_9 від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.2 ст.15, ч. 1 ст. 185 КК України, на підставі ст.47 КК України, з передачею останньої на поруки колективу групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету, що розташовано за адресою: /03115/ м.Київ, вул.Львівська,2/4, за їхнім клопотанням про це, прийнятим на загальних зборах, за умови, що ОСОБА_9 протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру трудового колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку, враховуючи, що ОСОБА_9 є неповнолітньою, щиро покаялась у вчиненому кримінальному правопорушенні, позитивно характеризується, вчинене нею кримінальне правопорушення відноситься до категорії середньої тяжкості, обвинувачена запевняє суд про недопустимість в подальшому дій передбачених КК України.

Таким чином, враховуючи викладене, керуючись ст.47 КК України, ст.ст. 285, 286, 287, 288, 314 317 КПК України, суд

у х в а л и в:

Звільнити ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 КК України з передачею її на поруки колективу групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету (ЄДРПОУ 01566123), що розташовано за адресою: /03115/ м.Київ, вул.Львівська,2/4, за їхнім клопотанням про це, прийнятим на загальних зборах за умови, що ОСОБА_9 протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Кримінальне провадження за обвинуваченням неповнолітньої ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 КК України закрити.

Речові докази викрадені речі: піджак артикул 2600/293/010, передані на зберігання представнику ТОВ «Страдіваріус Україна» залишити в розпорядження власника.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи діб з моменту її проголошення до Апеляційного суду міста Києва через Оболонський районний суд міста Києва.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Роз`яснити учасникам судового провадження їх право на отримання в суді копії ухвали.

Суддя

Дата ухвалення рішення14.05.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу61155864
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від кримінальної відповідальності у зв`язку з передачею особи на поруки стосовно ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Вулканешти, республіки Молдова, молдаванки, громадянки Молдови, студентки групи ТО-21 Торговельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету (ЄДРПОУ 01566123), зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої, що обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ч. 1 ст.185 КК України

Судовий реєстр по справі —756/6029/14-к

Ухвала від 14.05.2014

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Пруднік О. А.

Ухвала від 14.05.2014

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Пруднік О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні