Ухвала
від 08.09.2016 по справі 505/3022/16-к
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 505/3022/16-к Провадження № 1-кс/505/360/2016

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.09.2016 року м. Подільськ

слідчий суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Котовського ВП ГУНП України в Одеській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Котовського ВП ГУНП України в Одеській області ОСОБА_3 погодженого з прокурором Котовської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Котовського ВП ГУНП України в Одеській області ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про проведення позапланової виїзної ревізії.

В клопотанні слідчий просить надати дозвіл співробітникам Державної фінансової інспекції в Одеській області на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської ОДА (юридична та фактична адреса: м.Одеса, вул.Канатна, 83, ЕДРПОУ 33656763) в частині проведення капітального ремонту дорожнього покриття в м.Котовськ, а саме вулиць Калініна, Самборського, Осипенко, Фрунзе, Новаторів, Горького, Дзержинського, Севастопольської, Кишинівської, Ентузиастів, Чапаєва, Р. Армії за період часу з 01.01.2011 року по 31.12.2013 року, в ході якої дослідити:

-обсяги та стан фінансування ремонтно-будівельних робіт;

-наявність договорів з підрядними організаціями, дотримання чинного законодавства України при їх укладанні та підстави їх укладання;

-наявність довідок про вартість виконаних будівельних робіт /витрати/ (ф. КБ-3) і актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2в), відповідність їх вимогам чинного законодавства України;

-правильність визначення договірних цін та вартості робіт при взаєморозрахунках з підрядними організаціями по актах за формою КБ-2В, відповідно до вимог "Правил визначення вартості будівництва";

-законність та цільове використання виділених бюджетних коштів;

-чи у повному обсязі та чи своєчасно Департаментом капітального будівництва Одеської ОДА оприбутковано кошти, отримані з державного бюджету України, а також кошти отримані підприємством як плата за проведення робіт;

-чи є ознаки завищення цін (вартості) товарів (робіт, послуг), придбаних (вироблених) під час виконання робіт;

-проведення контрольних обмірів обсягів виконаних робіт у порівнянні з обсягами, які відображені по актах ф.КБ-2В.

В ході досудового розслідування встановлено, що до Котовської місцевої прокуратури надійшла скарга ОСОБА_5 в якій останній стверджує, що Котовська міська рада виділивши кошти на ремонт доріг в м.Котовську Одеської області, використала їх не за цільовим призначенням. Як вказує слідчий, досудовим розслідуванням встановлено, виділені кошти призначалися на капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць міста Котовська, а саме: Калініна, Самборського, Осипенко, Фрунзе, Новаторів, Горького, Дзержинського, Севастопольської, Кишинівської, Ентузиастів, Чапаєва, Р. Армії. Слідчий вказує, що ремонтні роботи виконані частково та є сумніви, щодо повноти використання зазначених бюджетних коштів.

За ствердженнями слідчого, замовником ремонтних робіт дорожнього покриття виступало Головне управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації, яке реорганізовано в Департамент розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської ОДА.

Відповідно до п.1.3 Порядку взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України, затвердженого Наказом Головного контрольно-ревізійного управління України №- 346/1025/685/53 від 19.10.2006р., Департамент розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської ОДА, є органом виконавчої влади, який віднесено до підконтрольних установ.

Згідно п.29 Постанови Кабінету Міністрів України №-550 від 20.04.2006р. «Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами», позапланова виїзна ревізія об`єкта контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним: клопотання слідчого або прокурора про призначення позапланової виїзної ревізії та ухвали суду про дозвіл на її проведення, в якому зазначаються підстави проведення, дати її початку та закінчення, а також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (для ревізії суб`єкта господарської діяльності, не віднесеного Законом до підконтрольних установ).

Враховуючи те, що без проведення ревізії фінансово господарської діяльності Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської ОДА не є можливим встановити обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, враховуючи, що для цього необхідні спеціальні знання в області економіки, бухгалтерського та податкового обліку, керуючись п.29 Постанови Кабінету Міністрів України №-550 від 20.04.2006р. «Про затвердження Порядку проведення інспектування Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами», п.2 Наказу 346/1025/685/53 від 19.10.2006 року «Про затвердження Порядку взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України» ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий вважає, що необхідно провести позапланову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності Департаменту капітального будівництва Одеської ОДА.

Суд, вислухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Як зазначено у ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.29 Постанови КМ України від 20.04.2006 року №-550 "Про затвердження Порядку проведення інспектування державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами" позапланова виїзна ревізія об`єкта контролю за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ним клопотання слідчого або прокурора про призначення позапланової виїзної ревізії та ухвали суду про дозвіл на її проведення, в якому зазначаються підстави проведення, дати її початку та закінчення, а також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (для ревізії суб`єкта господарської діяльності, не віднесеного законом до підконтрольних установ.)

Згідно ст.11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю. Позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішення суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку та закінчення, документи, які відповідно до частини 5 і 7 цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

Інформація, яка може бути здобута внаслідок проведення ревізії у сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; дана інформація може бути використана у якості доказів, а іншими способами встановити достовірні дані не можливо.

Таким чином, вищезазначені обставини дають суду підстави для висновку про наявність передбачених ст.132, ч.5 ст.163 та ч.6 ст.163 КПК України підстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.132, 160, 163, 164 КПК України, ст.ст.8,11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Котовського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення позапланової ревізії - задовольнити.

Надати дозвіл співробітникам Державної фінансової інспекції в Одеській області на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово господарської діяльності Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської ОДА (юридична та фактична адреса: м.Одеса, вул.Канатна, 83, ЕДРПОУ 33656763) в частині укладання та виконання умов договорів при проведенні робіт в частині проведення капітального ремонту дорожнього покриття в м.Котовськ, а саме вулиць Калініна, Самборського, Осипенко, Фрунзе, Новаторів, Горького, Дзержинського, Севастопольської, Кишинівської, Ентузиастів, Чапаєва, Р. Армії за період часу з 01.01.2011 року по 31.12.2013 року у кримінальному провадженні №-42013170340000093 від 09.04.2013р. з 19.09.2016р. по 07.10.2016р., в ході якої дослідити:

-обсяги та стан фінансування ремонтно-будівельних робіт;

-наявність договорів з підрядними організаціями, дотримання чинного законодавства України при їх укладанні та підстави їх укладання;

-наявність довідок про вартість виконаних будівельних робіт /витрати/ (ф. КБ-3) і актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2в), відповідність їх вимогам чинного законодавства України;

-правильність визначення договірних цін та вартості робіт при взаєморозрахунках з підрядними організаціями по актах за формою КБ-2В, відповідно до вимог "Правил визначення вартості будівництва";

-законність та цільове використання виділених бюджетних коштів;

-чи у повному обсязі та чи своєчасно Департаментом розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської ОДА оприбутковано кошти, отримані з державного бюджету України, а також кошти отримані підприємством;

-чи є ознаки завищення цін (вартості) товарів (робіт, послуг), придбаних (вироблених) під час виконання робіт (розміри фактичних платежів, підстави платежів, та розміри завищення);

-проведення контрольних обмірів обсягів виконаних робіт у порівнянні з обсягами, які відображені по актах ф.КБ-2В.

Акт ревізії надати слідчому СВ Котовського ВП ГУНП України в Одеській області ОСОБА_3 ..

Зобов`язати службових осіб Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської ОДА , забезпечити допуск працівників Державної фінансової інспекції в Одеській області та надати всі необхідні документи для проведення позапланової виїзної ревізії.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її поставлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61170489
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —505/3022/16-к

Ухвала від 08.09.2016

Кримінальне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Івінський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні