Ухвала
від 07.09.2016 по справі 344/11329/16-ц
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/11329/16-ц

Провадження № 6/344/289/16

У Х В А Л А

07 вересня 2016 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого - судді Пастернак І.А.

секретаря Кріцак Г.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду подання головного державного виконавця Івано-Франківського міського відділу ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області ОСОБА_1 погодженого в.о.начальника Івано-Франківського МВ ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області ОСОБА_2 про тимчасове обмеження керівника ТзОВ В«ЗПСВ» ОСОБА_3 у праві виїзду за межі території України без вилучення паспортного документа до виконання зобовВ»язань ТзОВ В«ЗПСВ» згідно з рішенням суду, -

В С Т А Н О В И В :

Головний державний виконавець звернуся в суд з зазначеним поданням, в обґрунтування якого посилався на те, що на виконанні у відділі ДВС Івано-Франківського міського управління юстиції перебуває виконавче провадження №50892119 з виконання виконавчого листа №344/16146/2015, виданого 11.03.2016 року Івано-Франківським міським судом про стягнення з ТзОВ В«ЗПС В«Світ курортівВ» на користь ОСОБА_4 8 838 грн. матеріального збитку та 487,20 грн. судового збору.

Зазначив, що головним державним виконавцем ДемВ»янів П.Б. 22.04.2016 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, яку направлено боржнику до виконання, стягувачу до відома. Цього ж дня направлено запит до ДПС України. 04.05.2016 року - винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, згідно якої накладено арешт на все майно боржника. Подано запити до реєструючих право власності органів з метою перевірки майнового стану боржника. 10.05.2016 року винесено постанови про арешт коштів боржника. У звВ»язку з отриманням інформації про найменування боржника, 01.06.2016 року повторно винесено постанови про арешт коштів боржника в котрих зазначено найменування боржника - ТзОВ В«ЗПСВ» . Керівником вказаного товариства є ОСОБА_3. Згідно отриманих даних за боржником зареєстрований т/з Шевролет Лачетті NF486, чорного кольору, д.н.з. НОМЕР_1, який постановою державного виконавця оголошений в розшук.

У ході проведення виконавчих дій майна на яке можливо звернути стягнення не виявлено. Боржник ухиляється від сплати боргу та не виконує законні вимоги державного виконавця.

Державний виконавець вважає, що наявність в особи невиконаних зобов'язань, покладених на неї судовим рішенням, є підставою для обмеження її у праві виїзду за межі України, тому з метою повного та належного виконання виконавчого листа просив тимчасово обмежити в праві виїзду за межі території України керівника ТзОВ В«ЗПСВ» ОСОБА_3 без вилучення паспортного документа до виконання зобовВ»язань ТзОВ В«ЗПСВ» згідно з рішенням суду. Виконавче провадження №50892119.

Головний державний виконавець в судове засідання не з'явився, в прохальній частині подання просив розглядати подання без участі представника Івано-Франківського міського ВДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області.

Вивчивши матеріали подання та ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає наступне.

Відповідно до ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Права та обов'язки державного виконавця передбачено ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження». П. 18 ч. 3 цієї ж статті закріплено право державного виконавця, у процесі здійснення виконавчого провадження, у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Виходячи зі змісту даної норми права, тимчасове обмеження у праві виїзду боржника застосовується судом у випадку встановлення факту ухилення боржника від виконання зобов'язань.

Крім цього, подання державного виконавця про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України розглядається негайно тільки з участю державного виконавця, а з огляду на положення ст.ст.10, 60 ЦПК України саме на державного виконавця покладено обов'язок доказування факту саме ухилення боржника від виконання рішення суду.

Так, з матеріалів подання вбачається, що на виконанні у відділі державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції перебуває виконавче провадження № 50892119 з виконання виконавчого листа №344/16146/2015, виданого 11.03.2016 року Івано-Франківським міським судом про стягнення з ТзОВ В«ЗПС В«Світ курортівВ» на користь ОСОБА_4 8 838 грн. матеріального збитку та 487,20 грн. судового збору.

Постановою головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції від 22.04.2016 року відкрито виконавче провадження та напрвлено запит до ДПС України.

04.05.2016 року - винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, згідно якої накладено арешт на все майно боржника, а 10.05.2016 року винесено постанови про арешт коштів боржника.

Однак, згідно повідомлень банківських установ коштів на рахунках боржника немає.

01.06.2016 року головним державним виконавцем повторно винесено постанови про арешт коштів боржника в котрих зазначено найменування боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю В«ЗПСВ» , код 31525134.

Згідно повідомлення ТСЦ 2641 МВС в Івано-Франківській області, за боржником зареєстрований т/з Шевролет Лачетті NF486, чорного кольору, д.н.з. НОМЕР_1, який постановою державного виконавця від 05.09.2016 року оголошений в розшук.

Згідно відомостей з ГУ статистики від 13.05.2016 року та витягу з ЄДР,ФОП від 05.09.2016 року керівником ТзОВ В«ЗПСВ» , код 31525134 є ОСОБА_3. АДРЕСА_1.

В той же час подання державного виконавця мотивовано тим, що наявність в ТзОВ В«ЗПСВ» невиконаних зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, є підставою для обмеження керівника товариства ОСОБА_3 в праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документу до виконання ним своїх зобов'язань по вказаному вище виконавчому листу.

Однак, із наданих державним виконавцем документів не встановлено правових підстав для обмеження керівника товариства ОСОБА_3 у праві виїзду за межі України, а саме: не встановлено факту ухилення боржника від виконання зобов'язань. Надані ж державним виконавцем документи свідчать про факт наявності зобов'язання, однак не про факт ухилення останнього від його виконання. У матеріалах відсутні докази вручення боржнику постанови про відкриття виконавчого провадження від 22.04.2016 року, направлення даної постанови боржнику рекомендованим листом з повідомленням про вручення, як це передбачено ч. 1ст. 31 Закону України «Про виконавче провадження».

Із вищенаведеного вбачається, що державним виконавцем не дотримано вимог Закону України «Про виконавче провадження» щодо належного повідомлення боржника про відрите виконавче провадження, не надано доказів на підтвердження факту ухилення боржника від виконання своїх боргових зобов'язань і відомостей про обізнаність боржника щодо наявності відкритого виконавчого провадження та строків його добровільного виконання.

Так, ст. 33 Конституції України передбачено, що кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Отже, враховуючи вищенаведене, суд вважає, що підстав для задоволення вказаного подання немає.

Керуючись ст. 33 Конституції України, ст.ст. 208-210, 217, 377-1 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні подання головного державного виконавця Івано-Франківського міського відділу ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області ОСОБА_1 погодженого в.о.начальника Івано-Франківського МВ ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області ОСОБА_2 про тимчасове обмеження керівника ТзОВ В«ЗПСВ» ОСОБА_3 у праві виїзду за межі території України без вилучення паспортного документа до виконання зобовВ»язань ТзОВ В«ЗПСВ» згідно з рішенням суду - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Івано-Франківської області протягом п'яти днів з дня її проголошення через Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області.

Суддя Пастернак І.А.

Дата ухвалення рішення07.09.2016
Оприлюднено14.09.2016
Номер документу61174582
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження керівника ТзОВ В«ЗПСВ» ОСОБА_3 у праві виїзду за межі території України без вилучення паспортного документа до виконання зобовВ»язань ТзОВ В«ЗПСВ» згідно з рішенням суду

Судовий реєстр по справі —344/11329/16-ц

Ухвала від 07.09.2016

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні