Ухвала
від 09.09.2016 по справі 813/1681/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

09 вересня 2016 року №813/1681/13-а

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гулкевич І.З.

секретар судового засідання Іванес Х.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові заяву Управління Пенсійного фонду України у Жидачівському районі Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження по примусовому виконанню постанови Львівського окружного адміністративного суду у справі №813/1681/13 за позовом Управління Пенсійного фонду України у Жидачівському районі Львівської області до комунального підприємства «Журавно-житлосервіс» про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в:

26.08.2016 управління Пенсійного фонду України в Жидачівському районі Львівської області звернулось до Львівського окружного адміністративного суду зі заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

В заяві зазначає, що Львівським окружним адміністративним судом 27 березня 2013 року винесено постанову про стягнення заборгованості по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 11 523,55 грн. з КП «Журавно-житлосервіс» (вул. Дорошенка, 59/70, смт.Журавно, Жидачівський район, Львівської області, 81780 ЄДРПОУ 32028362) на користь управління Пенсійного фонду України в Жидачівському районі Львівської області .

Управління звернулося до відділу державної виконавчої служби Жидачівського районного управління юстиції із заявою про виконання виконавчого листа Львівського окружного адміністративного суду від 27.03.2013 №813/1681/13 щодо стягнення боргу з КП «Журавно-житлосервіс» у сумі 11 523,55 грн.

14 квітня 2016 року державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Жидачівського районного управління юстиції ОСОБА_1 було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження на підставі ст.17,19,20, 25 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» .

В судове засідання позивач, відповідач, третя особа не з’явились, належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви, позивач просить розгляд заяви проводити без участі уповноваженого представника, заяву підтримує в повному обсягу.

При прийнятті рішення суд виходив з наступного.

Відповідно до п. 4 Прикінцевих положень Закону України В«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у звВ»язку з проведенням адміністративної реформиВ» від 04.07.2013 № 406-VII Пенсійний фонд України протягом десяти днів з дня набрання чинності цим Законом передає центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, реєстр страхувальників станом на дату набрання чинності цим Законом. Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, формує новий реєстр страхувальників на підставі даних, отриманих із Пенсійного фонду України, відомостей, отриманих із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також інформаційного фонду єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб та Державного реєстру фізичних осіб - платників податків.

Згідно з ч. 5 ст. 8 Закону України ;іПро виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Управлінням Пенсійного фонду України в Жидачівському районі Львівської області встановлено заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску КП «Журавно-Житлосервіс» в сумі 11 523,55 грн, яку передано до Жидачівського відділення Стрийської об’єднаної ДПІ ГУ ДФС у Львівській області актом від 03.10.2013 р.

Судом встановлено, що заборгованість КП «Журавно-Житлосервіс» по єдиному внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування згідно постанови Львівського окружного адміністративного суду від 27 березня 2013 року залишається не погашеною.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Зважаючи на викладене, суд дійшов до висновку про можливість здійснити заміну сторони у виконавчому провадженні, а саме належить замінити управління Пенсійного фонду України в Жидачівському районі Львівської області на Жидачівське відділення Стрийської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Львівській області.

Керуючись ст. ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд

у х в а л и в:

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Жидачівському районі Львівської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 813/1681/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Жидачівському районі Львівської області до комунального підприємства «Журавно-Житлосервіс» про стягнення заборгованості у розмірі 11 523,55 грн. задовольнити.

Замінити сторону (стягувача) у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа № 813/1681/13-а з Управління Пенсійного фонду України в Жидачівському районі Львівської області (код ЄДРПОУ 22351485) на Жидачівське відділення Стрийської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Львівській області (ЄДРПОУ 39522083, м. Жидачів, Львівської області, вул.. Вокзальна,6, 81700).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подала, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала суду, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Гулкевич І.З.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.09.2016
Оприлюднено14.09.2016
Номер документу61192757
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1681/13-а

Ухвала від 09.09.2016

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

Ухвала від 05.03.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулкевич Ірена Зіновіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні