Ухвала
від 07.09.2016 по справі 636/1909/15-ц
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 636/1909/15-ц

н/п 2/636/80/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2016 року

Чугуївський міський суд Харківської області у складі:

головуючого - судді - Панаід І.В.,

секретаря судового засідання - Шикової К.Р.,

розглянувши цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства «Агроресурс» публічного акціонерного товариства «Агрокомбінат «Слобожанський» до ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Рєпіна», треті особи: Реєстраційна служба Чугуївського міськрайонного управління юстиції Харківської області, Управління Держземагенства у Чугуївському районі Харківської області, про визнання недійсним договору оренди землі, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Дочірнього підприємства «Агроресурс» Публічного акціонерного товариства «Агрокомбінат «Слобожанський», треті особи на стороні позивача: товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Рєпіна» та Реєстраційна служба Чугуївського міськрайонного управління юстиції Харківської області, третя особа на стороні відповідача: Управління Держземагенства у Чугуївському районі Харківської області, про визнання недійсним договору оренди землі , -

встановив:

В провадженні Чугуївського міського суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Справа призначалась до судового розгляду на 22 серпня 2016 р., та 07 вересня 2016 р.

Представник позивача за первісним позовом до зали судових засідань повторно не з'явився, про місце та час судового засідання був повідомлений своєчасно та належним чином, про що свідчать підписи представників ДП «Агроресурс» ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський» на поштових повідомленнях про вручення поштових відправлень, а саме повісток про виклик до суду на 22 серпня 2016 р. та 07 вересня 2016 р. (а.с. 43, 47, 2-го тому мат. справи). 22 серпня 2016 р. від представника позивача за первісним позовом на адресу суду була надіслана заява з проханням відкласти розгляд справи у зв'язку з його зайнятістю в іншому судовому процесі (а.с.45, 2-го тому мат. справи), однак за відсутності даних на підтвердження зазначеної в заяві причини неявки представника ДП «Агроресурс» ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський», судом причину такої неявки було визнано неповажною, в зв'язку з чим судове засідання відкладено на 07.09.2016 р.

В судове засідання призначене на 07.09.2016 р. представник позивача за первісним позовом також не з'явився, вчергове направивши на адресу суду заяву з проханням відкласти судове засідання на іншу дату, в обґрунтування якої зазначав, що знаходиться на лікарняному та не може з'явитись до суду.

В зв'язку з тим, що представниками позивача за первісним позовом не одноразово подавались заяви про відкладення судового засідання, разом з тим, належних доказів щодо поважності причин неявки представників в судові засідання суду не надавались, а також враховуючи, що ДП «Агроресурс» ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський» є юридичною особою, та не позбавлене можливості представляти свої інтереси в суді безпосередньо в особі керівника підприємства, або уповноважити представляти інтереси іншого представника, суд визнає неявку представника ДП «Агроресурс» ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський» неповажною.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з'явився в судове засідання, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Відповідно до ст. 207 ч. 2 ЦПК України, особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставною для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

На підставі викладеного, керуючись ст. 207 ч. 1 п. 3 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Первісну позовну заяву Дочірнього підприємства «Агроресурс» публічного акціонерного товариства «Агрокомбінат «Слобожанський» до ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Рєпіна», треті особи: Реєстраційна служба Чугуївського міськрайонного управління юстиції Харківської області, Управління Держземагенства у Чугуївському районі Харківської області, про визнання недійсним договору оренди землі, - залишити без розгляду.

Роз'яснити Дочірньому підприємству «Агроресурс» ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський» його право звернутися до суду повторно після усунення умов, що були підставною для залишення позовної заяви без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. Якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудЧугуївський міський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.09.2016
Оприлюднено14.09.2016
Номер документу61197531
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —636/1909/15-ц

Ухвала від 10.10.2016

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Панаід І. В.

Рішення від 07.09.2016

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Панаід І. В.

Ухвала від 07.09.2016

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Панаід І. В.

Ухвала від 26.04.2016

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кокоша В. В.

Ухвала від 17.11.2015

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Панаід І. В.

Ухвала від 07.07.2015

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Панаід І. В.

Ухвала від 12.06.2015

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Панаід І. В.

Ухвала від 30.04.2015

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Панаід І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні