Ухвала
від 08.08.2016 по справі 201/11166/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/11166/16-к

Провадження № 1-кс/201/6748/2016

УХВАЛА

08 серпня 2016 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Жовтневого ВП ДВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2 Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором, про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що 01.04.2016 не встановлені особи, перебуваючи по пр. Героїв, 23-31, шахрайським шляхом, шляхом обману, під приводом надання послуг заволоділи грошовими коштами, чим спричинили збитку у великому розмірі.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення 04.04.2016 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016040650001474 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що на території Жовтневого району м. Дніпропетровська виявлено факт організації стихійної торгівлі в районі будинків 23-31 по пр. Героїв в м. Дніпропетровську. В осіб, які здійснюють торгівлю у вказаному місці не встановлені особи, називаючись представниками від мера ОСОБА_4 , вимагають плату за місця в розмірі від 20 до 100 гривень, при цьому жодних документів, підтверджуючих факт сплати «ринкового збору» або те, що не встановлені особи відносяться до якихось громадських організацій або дозволу на організацію торгівлі чи організації ринку особи не надають.

В ході відпрацювання даного факту був встановлений гр. ОСОБА_5 , який починаючи з 01.04.2016 здійснює торгівлю на стихійному ринку навпроти будинків АДРЕСА_1 . В ході допиту останній пояснив, що разом з багатьма іншими громадянами останній здійснює торгівлю свого товару за вказаною адресою. Жодних документів, підтверджуючих факти створення ринку або дозволу на торгівлю він не підписував та не бачив. Так, від інших громадян йому стало відомо, що на ринку присутній хлопець на ім`я ОСОБА_6 , який представляється представником мерії, і що якщо йому не заплатити гроші то нікому не дозволять торгувати. В цьому гр. ОСОБА_5 переконався, коли почав самостійно реалізовувати свій товар. 01.04.2016 коли ОСОБА_5 вийшов здійснювати торгівлю за вищевказаною адресою, до нього підійшло два хлопця на вигляд біля 25 років, один з яких назвався ОСОБА_6 , та стали питати чи вперше він тут торгує. Далі ОСОБА_6 пояснив, що для того щоб у подальшому здійснювати торгівлю ОСОБА_5 потрібно буде платити, а в разі, якщо ОСОБА_5 відмовиться, останньому не дозволять здійснювати торгівлю. Для дозволу на торгівлю ОСОБА_5 заплатив хлопцю на ім`я ОСОБА_6 20 гривень, на що ОСОБА_6 пообіцяв, що в нього не буде тепер проблем, оскільки ОСОБА_6 головний на ринку та лише з його дозволу тут можна торгувати, заплативши йому гроші за торгове місце. На питання ОСОБА_5 до якої організації відноситься ОСОБА_6 , він відповів, що цим керують «нагрорі», і щоб ОСОБА_5 не ліз не в свою справу. На питання ОСОБА_5 , чи видає ОСОБА_6 якісь документи, підтверджуючі факт сплати, ОСОБА_6 відповів що ні. На питання, чи не змусять ОСОБА_5 знову комусь платити, ОСОБА_6 відповів, що якщо будуть питання чи проблеми, ОСОБА_5 одразу телефонував йому, що саме він вирішить всі проблеми, адже він головний на цьому ринку. Після сплати, ОСОБА_5 видали аркуш паперу, на якому було написано експертний висновок з номером, та написом Мандриківснький ярмарок. В графу найменування товару ОСОБА_6 вписав товар ОСОБА_5 , зазначив його кількість і ціну, окрім цього, даний висновок засвідчений підписом лікаря ветеринарної медицини без прізвища лікаря, печатки або якихось інших реквізитів. Зазначений факт тривав кожного разу, коли ОСОБА_5 виходив на алею торгувати.

В ході відпрацювання даного факту встановлено, що особою на ім`я ОСОБА_6 , який незаконно отримує грошові кошти, є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешкає: АДРЕСА_2 . ОСОБА_7 звітує, та віддає грошові кошти за свою діяльність, що полягає у зборі грошових коштів з торговців на стихійному ринку по АДРЕСА_3 , громадянці ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_4 , яка є засновником ТОВ «СУПРА ПЛЮС» (ЄДРПОУ 39645385), розташованого: м. Дніпропетровськ, вул. Г. Сталінграду, 29М.

Встановлено, що 29.10.2015 рішенням №723 Виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради вирішено організувати універсальний ярмарок по пр. Героїв у районі будинків №23-31, визначити ТОВ «СУПРА ПЛЮС» ідентифікаційний код 39645385 розпорядником ярмарку. Однак, встановлено, що ОСОБА_7 не має жодного відношення до ТОВ «СУПРА ПЛЮС», однак кожен день отримує з осіб, які здійснюють торгівлю на території пр. Героїв, 23-31 в м. Дніпропетровську грошові кошти, за які ніде не звітує.

В ході досудового слідства та за результатами проведених заходів було встановлено, що ОСОБА_7 також звітує за свою діяльність на стихійному ринку та кожного разу повідомляє про виниклі проблеми з правоохоронними органами громадянину на ім`я ОСОБА_9 , який керує автомобілем Тойота Ленд Крузер д/з НОМЕР_1 . Встановлено що власником зазначеного номера мобільного телефону являється громадянин ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований АДРЕСА_5 . ОСОБА_10 вирішує питання, щодо безпеки функціонування стихійного ринку з правоохоронними та контролюючими органами особисто, або за допомогою певних осіб.

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку квартири АДРЕСА_6 , в якій проживає ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола осіб причетних до його вчинення, відшукання речей (цифрових та оптичних носіїв інформації, які підтверджують злочинну діяльність), бухгалтерської документації та документів, що становлять доказове значення у кримінальному провадженні, в тому числі грошових коштів, а також інших речей та документів, які мають відношення до кримінального провадження.

Дослідивши матеріали клопотання по кримінальному провадженню № 12016040650001474, вважаю клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 223, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити старшому слідчому СВ Жовтневого ВП ДВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_3 , проведення обшуку квартири АДРЕСА_6 , в якій проживає ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола осіб причетних до його вчинення, відшукання речей (цифрових та оптичних носіїв інформації, які підтверджують злочинну діяльність), бухгалтерської документації та документів, що становлять доказове значення у кримінальному провадженні, в тому числі грошових коштів, а також інших речей та документів, які мають відношення до кримінального провадження.

Доручити проведення обшуку слідчим та прокурорам слідчої групи у кримінальному провадженні №12016040650001474.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.08.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61208373
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/11166/16-к

Ухвала від 08.08.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Антонюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні