Ухвала
від 12.09.2016 по справі 127/19324/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19324/16-к

Провадження №1-кс/127/6906/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 вересня 2016 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ Головного управління національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ Головного управління національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про обшук у житлових, нежитлових приміщеннях та спорудах, що розташовані за адресою АДРЕСА_1 , в офісних та господарських приміщеннях ТОВ «Тіара» код ЄРДПОУ 31365147, та ВАТ «Немирівське районне підприємство «Агромаш»» код ЄРДПОУ 03567374, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016020000000239 від 29.07.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками УЗЕ ДЗЕ НП України у Вінницькій області було встановлено, що на території Немирівського та Іллінецького районів без будь-яких дозвільних документів посадовими особами Іллінецького та Немирівського лісгоспів здійснюється реалізація лісо продукції цінних порід дерев, а саме дубу та ясену. В подальшому незаконно зрізана лісо деревина або без документів, або по підробленим документах завозиться до лісопереробних підприємств, цехів, пилорами, де переробляється та реалізовується на території Вінницької області.

Безпосередня переробка деревини здійснюється на одній з незареєстрованих пилорам, що розташована за адресою АДРЕСА_1 . Купівлю та переробку деревини здійснює ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючий за адресою АДРЕСА_2 . Згідно з інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майна за вказаною адресою зареєстрований цех по відновленню деталей, ТОВ «Тіара» код ЄРДПОУ 31365147, що належать ОСОБА_5 та ВАТ «Немирівське районне підприємство «Агромаш»» код ЄРДПОУ 03567374, що перебуває у спільній власності.

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, у ході розслідування необхідно відшукати незаконно зрізану лісо деревину, а також журнали, щоденники, товарно-транспортні накладні, специфікації до них, касові ордери, банківські виписки та інші документи, в яких відображено облік приймання лісо продукції, що можуть знаходитися на території та в одному з приміщень за адресою АДРЕСА_1 .

Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, просила клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала за обставин викладених у ньому.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є недоведеним, а тому не підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.3 ст 234 КПК України до клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Пунктами 4 ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні.

Приймаючи до уваги викладене, та зважаючи на те, що прокурором в клопотанні про проведення обшуку не доведено необхідності проведення обшуку у житлових, нежитлових приміщеннях та спорудах, що розташовані за адресою Вінницька обл., Немирівський р-н., м. Немирів, вул. Соборна (Леніна), 208, в офісних та господарських приміщеннях ТОВ «Тіара» та ВАТ «Немирівське районне підприємство «Агромаш», тому клопотання слідчого є необґрунтованим, суд вважає, що немає підстав, передбачених ст. 234 КПК України для надання дозволу на проведення обшуку.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання старшого слідчого СУ Головного управління національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшукуу житлових, нежитлових приміщеннях та спорудах, що розташовані за адресою Вінницька обл., Немирівський р-н., м. Немирів, вул. Соборна (Леніна), 208, в офісних та господарських приміщеннях ТОВ «Тіара» та ВАТ «Немирівське районне підприємство «Агромаш»

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення12.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61254378
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/19324/16-к

Ухвала від 12.09.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні