Ухвала
від 26.08.2016 по справі 757/10784/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10784/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 серпня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання представника ТОВ «МАРВЕЛ ГРУП ЛТД» про скасування арешту майна,-

В С Т А Н О В И В :

Представник ТОВ «МАРВЕЛ ГРУП ЛТД» звернулося до слідчого судді з клопотанням про скасування арешту майна накладеного ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 17.02.2016 року №757/6954/16-к.

Особа, яка подала клопотання в судове засідання не з`явився, розом з тим на адресу суду надійшла заява останнього про залишення його клопотання без розгляд про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про місце та час розгляду клопотання повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Вивчивши клопотання та надані в його обгунтування матеріали, заслухавши особу, що звернулась із клопотанням, надходжу до наступних висновків.

Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016000000000025 від 27.01.2016, за фактом створення та придбання на території м. Києва ряду підприємств з ознаками фіктивності та легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом з використанням підроблених документів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.205, ч. 3 ст.209, ч. 4 ст.358 КК України.

В рамках означеного кримінального провадження ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 17.02.2016 року накладено арешт на кошти, які знаходяться на рахунках (українська гривня, ЄВРО, долар США, російський рубль):

-ТОВ «АМСТЕРС» код ЄДРПОУ 39968963 № НОМЕР_1 ;

-ТОВ «ГРЕЙС БІЗНЕС» код ЄДРПОУ 39982679 № НОМЕР_2 ;

-ТОВ «СЕТЕРС» код ЄДРПОУ 39615759 № НОМЕР_3 ;

-ТОВ «МАРВЕЛ ГРУП ЛТД» код ЄДРПОУ 39982108 № НОМЕР_4 ;

-ТОВ «ПАРМА-ТРЕЙД"» код ЄДРПОУ 39986736 № НОМЕР_5 ,

відкритих в ПАТ «ОТП Банк» (МФО 300528), юридична адреса: м. Київ, вул. Жилянська, 43, в частині видатку коштів, з можливістю зарахування на зазначені рахунки коштів, що надходять, за винятком видаткових операцій, пов`язаних з перерахуванням грошових коштів по сплаті податків, зборів (обов`язкових платежів) до бюджету або державні цільові фонди по сплаті єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та видатків, пов`язаних з виплатою заробітної плати.

Відповідно до ч.1ст.174 КПК Українипідозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Виходячи із наведеного, дана норма пов`язує право слідчого судді на скасування арешту майна, накладеного за відсутності підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника, законного представника, іншого власника чи володільця майна, із можливістю надання особами, що не були присутніми в судовому засіданні і про права та законні інтереси яких вирішено питання судовим рішенням, доказів та матеріалів, які вказуватимуть, що арешт накладено необґрунтовано або в його застосуванні відпала потреба, доведеності перед слідчим суддею їх переконливості.

Поряд із тим, звертаючись із вказаним клопотанням, представником ТОВ «МАРВЕЛ ЛТД» не наведено нових доказів та обставин, які не були предметом оцінки слідчого судді при вирішенні питання про арешт майна.

Як вбачається з ухвали слідчого судді від 17.02.2016 року, арешт на майно було накладено з метою всебічного, повного й неупередженого розслідування, встановлення всіх обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, а також з метою припинення злочинної діяльності, попередження збитків, що заподіюються Державі діями щодо здійснення фіктивного підприємництва, проведення псевдо розрахункових фінансово-господарських операцій, не сплати податків підприємствами реального сектору економіки, наявні підстави для арешту коштів, розміщених на рахунках перелічених вище підприємств, відкритих в ПАТ «ОТП Банк» (МФО 300528).

На підставі викладеного вважаю, що особою, яка звернулась із клопотанням, на даній стадії провадження не доведено, що арешт накладено необґрунтовано чи в застосуванні такого заходу забезпечення відпала потреба, з чим закон пов`язує можливість скасування арешту майна, а відтак в задоволенні клопотання має бути відмовлено.

Також слідчий суддя вважає за необхідне роз`яснити заявникові, що відмова в задоволенні клопотання не перешкоджає повторному зверненню із клопотанням про скасування арешту майна в порядку, передбаченомуст. 174 КПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст.7,26,174,309,532-534 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання представника ТОВ «МАРВЕЛ ГРУП ЛТД» про скасування арешту майна - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.08.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61393595
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —757/10784/16-к

Ухвала від 26.08.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні