Постанова
від 29.06.2006 по справі 10/3465-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 79-57-10, факс 79 -58-82


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"29" червня 2006 р. Справа №10/ 3465-А

за позовом Державної пода ткової інспекції у м. Хмельни цькому

до Приватного підприємця ОСОБА_1 м. Хмельницький

про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця

Суддя Виноградова В.В. Секретар судового за сідання Щесняк О.А.

За участю представникі в сторін:

від позивача Варава В.В. - за довірені стю №15315/9/10-1 від 26.06.2006р.

від відповідача н е з' явився

Суть спору:

Прокурор в інтересах по зивача звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить суд припинити підпр иємницьку діяльність фізичн ої особи - підприємця, посил аючись на норми п.2 ст. 46 Закону України “Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” у зв' язку із неподанням останнім на протязі року до органів де ржавної податкової служби по даткових декларацій згідно ч инного законодавства.

Вказує на те, що в силу п.2 ст .46 Закону України “Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в” підставами для постановле ння судового рішення про при пинення підприємницької дія льності фізичної особи - підп риємця є неподання протягом року органам державної подат кової служби податкових декл арацій, документів фінансово ї звітності відповідно до за кону.

Посилається на те, що ст.9 Зак ону України „Про систему опо даткування” встановлює обов ' язок платників податків по давати до податкових органів декларації, бухгалтерську з вітність та інші документи т а відомості, пов' язані з обч исленням та сплатою податків (зборів). В підтвердження пода в акт перевірки податкового органу про неподання відпов ідачем декларацій про доходи з 01.07.2004р.

Відповідач в судове за сідання повноважного предст авника не направив, письмови х заперечень щодо позовних в имог суду не надав. Відповіда чу було направлено повістки з відміткою про дату, час і міс це судового розгляду справи, ухвали про відкриття провад ження у справі та призначенн я судового розгляду по справ і згідно поштового повідомле ння вручені відповідачу 22.06.2006р .

Розглядом матеріалів спра ви встановлено наступне:

ОСОБА_1 АДРЕС А_1 зареєстрований як суб' єкт підприємницької діяльно сті - фізична особа виконавчи м комітетом Хмельницької міс ької ради 23.07.2002р., про що видано с відоцтво про державну реєстр ацію НОМЕР_2, що підтвердж ується довідкою управління з питань розвитку підприємниц тва, реєстрації юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців виконавчого комітету Х мельницької міської ради від 03.04.2006р. №02-02-226.

Проведеною позиваче м перевіркою встановлено, що відповідач не подає передба чену законодавством податко ву звітність в податковий ор ган з 01.07.2004р., тобто більше року, щ о підтверджується актом пере вірки від 29.05.2006р. №622.

Досліджуючи надані до кази, оцінюючи їх в сукупност і, судом враховується наступ не .

Згідно п.1 ст.51 Господарськ ого кодексу України від 16.01.2003р. підприємницька діяльність припиняється з власної ініці ативи підприємця; у разі закі нчення строку дії ліцензії; у разі припинення існування п ідприємця; на підставі рішен ня суду у випадках, передбаче них цим кодексом та іншими за конами.

Згідно ч. 1 ст. 59 цього Кодекс у припинення діяльності суб' єкта господарювання здійсню ється шляхом його реорганіза ції (злиття, приєднання, поділ у, перетворення) або ліквідац ії - за рішенням власника (влас ників) чи уповноважених ним о рганів, за рішенням інших осі б - засновників суб'єкта госпо дарювання чи їх правонаступн иків, а у випадках, передбачен их цим Кодексом, - за рішенням суду

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізич них осіб - підприємців регул юються Законом України “Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб підп риємців”. Відповідно до ст.2 д аного Закону, відносини, що ви никають у сфері державної ре єстрації юридичних осіб та ф ізичних осіб підприємців, ре гулюються Конституцією Укра їни ,цим Законом та нормативн о - правовими актами, прийняти ми відповідно до вищевказано го Закону .

Згідно п.п 1, 2 ст. 46 Закону Укра їни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців” від 15.05.2004р. д ержавна реєстрація припине ння підприємницької діяльно сті фізичної особи - підпри ємця проводиться крім іншог о у разі постановлення судов ого рішення про припинення п ідприємницької діяльності ф ізичної особи - підприємця. Підставою для винесення ріше ння про припинення підприєм ницької діяльності фізично ї особи - підприємця ,зокрем а , є неподання протягом року органам державної податково ї служби податкових декларац ій, документів фінансової зв ітності відповідно до закону .

Судом враховується, що відп овідно до ст.9 Закону України „ Про систему оподаткування” в ід 25.06.1991р. №1251-ХІІ, платники подат ків і зборів (обов'язкових пл атежів) зобов'язані подавати до державних податкових орг анів та інших державних орга нів відповідно до законів де кларації, бухгалтерську зві тність та інші документи і ві домості, пов'язані з обчислен ням і сплатою податків і збор ів (обов'язкових платежів).

Згідно п.3 ст.46 Закону України „Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців” фізична осо ба позбавляється статусу під приємця з дати внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - п ідприємця

У зв' язку з наявністю доку ментально підтвердженої під стави для припиненням підпри ємницької діяльності фізичн ої особи - підприємця, позов ні вимоги прокурора в інтере сах позивача обґрунтовані ма теріалами справи, відповідаю ть чинному законодавству і підлягають задоволенню.

При цьому, судом враховуєть ся, що згідно ст. 124 Конституції України юрисдикція судів по ширюється на всі правовіднос ини, що виникають у державі.

Керуючись ст.ст. 6, 14, 71, 86, 94, 104, 158-163, 167, 254-259, п.п. 3,6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Код ексу адміністративного судо чинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов Держав ної податкової інспекції у м . Хмельницькому до суб' єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_1 м. Х мельницький про припинення п ідприємницької діяльності ф ізичної особи - підприємця з адоволити.

Припинити підприємн ицьку діяльність приватного підприємця ОСОБА_1 АДРЕ СА_2 (ідентифікаційний код НОМЕР_1).

Згідно ст.ст. 185 - 186 КАСУ с торони та інші особи, які беру ть участь у справі, мають прав о оскаржити в апеляційному п орядку Постанову повністю аб о частково. Заява про апеляці йне оскарження подається про тягом 10 днів з дня проголошенн я, апеляційна скарга подаєть ся протягом 20 днів після подан ня заяви про апеляційне оска рження. Подаються до Житомир ського апеляційного господа рського суду через суд першо ї інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова , якщо інше не встановлено КАС У, набирає законної сили післ я закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарже ння, якщо таку заяву не було по дано. Якщо було подано заяву п ро апеляційне оскарження, ал е апеляційна скарга не була п одана у строк, постанова або у хвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У ра зі подання апеляційної скарг и судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеля ційного розгляду справи.

Копію даної постанови на правити сторонам та державно му реєстратору Хмельницьког о міськвиконкому (після набр ання чинності постанови).

Суддя В.В. Ви ноградова

Віддрук. 4 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу.

4-держреєстратору

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення29.06.2006
Оприлюднено11.02.2011
Номер документу6140505
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/3465-а

Постанова від 29.06.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

Постанова від 29.06.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Виноградова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні