Ухвала
від 17.09.2016 по справі 127/19944/16-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/19944/16-к

Провадження №1-кс/127/7123/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2016 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області молодшого радника юстиції ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку у службовому кабінеті начальника Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, що розташований на другому поверсі Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, за адресою: м. Вінниця, вул. Костянтина Василенка, 21, який використовує ОСОБА_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, зокрема грошових коштів, флеш-накопичувачів, дисків для лазерних систем зчитування, блокнотів, записників, чорнових записів, комп`ютерної техніки, системних блоків, жорстких дисків, ноутбуків, документи щодо здійснення перевірок суб`єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів, талонів на отримання паливно-мастильних матеріалів, інформацію про внесення змін користувачами Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області до АІС «Податковий блок» щодо ТОВ «Струм-сервіс» за період 2015-2016 роки, ЄДРПОУ 32899490 тощо, які можуть свідчити про протиправну діяльність ОСОБА_3 , -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_2 звернувся до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №№ 42016020000000254 від 11.08.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 362, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що заступник начальника відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів координаційно-моніторингового управління Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_5 за попередньою змовою з начальником відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів координаційно-моніторингового управління Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_6 , начальником Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_3 , отримали неправомірну вигоду у службових осіб ТОВ «Струм-сервіс», за внесення змін до бази даних фіскального органу, а саме видалення інформації про накладення штрафних санкцій за рішенням Державної фіскальної служби України від 20.01.2016 № 000505 на ТОВ «Струм-сервіс» у вигляді штрафу в розмірі 3 570270 грн. за результатами фактичної перевірки вказаної юридичної особи, чим завдано збитки інтересам держави.

Досудовим розслідуванням установлено, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у своїй службовій діяльності використовує службовий кабінет начальника Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, що розташований на другому поверсі Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, за адресою: м. Вінниця, вул. Костянтина Василенка, 21.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна власником являється держава в особі ДФС України.

За таких обставин у службовому кабінеті ОСОБА_3 необхідно провести обшук з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, зокрема грошових коштів, флеш-накопичувачів, дисків для лазерних систем зчитування, блокнотів, записників, чорнових записів, комп`ютерної техніки, системних блоків, жорстких дисків, ноутбуків, документи щодо здійснення перевірок суб`єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів, талонів на отримання паливно-мастильних матеріалів, інформацію про внесення змін користувачами Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області до АІС «Податковий блок» щодо ТОВ «Струм-сервіс» за період 2015-2016 роки, ЄДРПОУ 32899490 тощо, які можуть свідчити про протиправну діяльність ОСОБА_3 , тому слідчий просив клопотання задоволити.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження вважаю, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у службовому кабінеті начальника Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, що розташований на другому поверсі Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, за адресою: м. Вінниця, вул. Костянтина Василенка, 21, можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 166, 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати старшим слідчим в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області ОСОБА_2 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , старшим слідчим слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , начальнику слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області ОСОБА_16 , заступнику начальника слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури області ОСОБА_17 та за їх дорученням співробітникам ВБКОЗ УСБ України у Вінницькій області дозвіл на проведення обшуку у службовому кабінеті начальника Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, що розташований на другому поверсі Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області, за адресою: м. Вінниця, вул. Костянтина Василенка, 21, який використовує ОСОБА_3 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчиненого кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, зокрема грошових коштів, флеш-накопичувачів, дисків для лазерних систем зчитування, блокнотів, записників, чорнових записів, комп`ютерної техніки, системних блоків, жорстких дисків, ноутбуків, документи щодо здійснення перевірок суб`єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів, талонів на отримання паливно-мастильних матеріалів, інформацію про внесення змін користувачами Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області до АІС «Податковий блок» щодо ТОВ «Струм-сервіс» за період 2015-2016 роки, ЄДРПОУ 32899490 тощо, які можуть свідчити про протиправну діяльність ОСОБА_3 .

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61418852
СудочинствоКримінальне
Сутьпротиправну діяльність ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —127/19944/16-к

Ухвала від 17.09.2016

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні