Ухвала
від 05.09.2016 по справі 154/2342/16
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/2342/16

1-кс/154/534/16

Копія.

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення позапланової виїзної ревізії

«05 » вересня 2016 року м. Володимир-Волинський

Володимир-Волинський міський суд, Волинської області в складі :

слідчого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого СВ Володимир-Волинського відділення поліції Нововолинського ВП ГУ НП України у Волинській області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання сторони кримінального провадження № 42016031060000033 від 06.06.2016 року, слідчого СВ Володимир-Волинського відділення поліції Нововолинського ВП ГУ НП України у Волинській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, юридична адреса: 44700, Україна, Волинська область, м. Володимир-Волинський, вул. Генерала Шухевича, 27,

ВСТАНОВИВ :

Службові особи Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, діючи умисно з метою одержання неправомірної вигоди на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Агросвіт-Волинь» шляхом використання службового становища всупереч інтересам служби у невстановлений час 05.01.2016 року уклали із вказаним Товариством з обмеженою відповідальністю «Агросвіт-Волинь» договір про надання послуг, пов`язаних з навчальним процесом № 05-01/2016, без наміру досягнення мети даного договору, оскільки фактично приховали укладення договору оренди даних земельних ділянок, в насідок чого Володимир-Волинському агротехнічному коледжу заподіяно істотну шкоду у вигляді ненадходження до бюджету належних платежів за використання земельних ділянок площею 264, 4653 Га сільськогосподарського призначення, що становлять предмет договору і належать до державної форми власності, щодо яких право постійного користування зареєстровано за Володимир-Волинським агротехнічним коледжем.

06.06.2016 року прокурором Володимир-Волинської прокуратури, відомості про дане кримінальне правопорушення внесено у ЄРДР під № 42016031060000033 за ознаками злочину, передбаченого ст. 364 ч. 1 КК України.

Згідно рапорту прокурора Володимир-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , в ході опрацювання останньою інформації, щодо дотримання прав та інтересів держави у сфері земельних відносин при укладенні та виконанні господарських договорів Володимир-Волинським агротехнічним коледжем встановлено, що службові особи Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, діючи умисно з метою одержання неправомірної вигоди на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Агросвіт-Волинь» шляхом використання службового становища всупереч інтересам служби у невстановлений час 05.01.2016 року уклали із вказаним Товариством з обмеженою відповідальністю «Агросвіт-Волинь» договір про надання послуг, пов`язаних з навчальним процесом № 05-01/2016, без наміру досягнення мети даного договору, оскільки фактично приховали укладення договору оренди даних земельних ділянок, в насідок чого Володимир-Волинському агротехнічному коледжу заподіяно істотну шкоду у вигляді ненадходження до бюджету належних платежів за використання земельних ділянок площею 264, 4653 Га сільськогосподарського призначення, що становлять предмет договору і належать до державної форми власності, щодо яких право постійного користування зареєстровано за Володимир-Волинським агротехнічним коледжем.

Згідно ст. 11 ч. 6 Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні», позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження, а відповідно до п. 2.4. «Порядку взаємодії між органами державної контрольно-ревізійної служби та органами прокуратури, внутрішніх справ і Служби безпеки України», затвердженого Наказом Головного контрольно-ревізійного управління України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України 19.10.2006 N 346/1025/685/5, позапланова виїзна ревізія за зверненням правоохоронного органу проводиться у разі надання ними постанови про призначення ревізії до якої додається дозвіл суду на проведення ревізії.

02 вересня 2016 року було винесено постанову про проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Володимир-Волинського вищого професійного училища, юридична адреса: 44700, Україна, Волинська область, м. Володимир-Волинський, вул. Данила Галицького, 10, тривалістю не більше 15 робочих днів з 09.03.2016 року.

На підставі викладеного, з метою отримання доказів, швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної документальної ревізії фінансово-господарської діяльності Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, юридична адреса: 44700, Україна, Волинська область, м. Володимир-Волинський, вул. Генерала Шухевича, 27.

Заслухавши пояснення слідчого СВ ОСОБА_3 , який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступних підстав.

Згідност.11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні"позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю.Позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішення суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку та закінчення, документи, які відповідно до частини 5 і 7 цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Відповідно до ч.11ст.11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні",тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

За таких обставин, приходжу до висновку, що клопотання заступника слідчого СВ ОСОБА_3 є підставним і його слід задовольнити, дозволивши проведення вищевказаної ревізії починаючи з 12.09.2016 року по 27.09.2016 року, але не більше 15 робочих днів.

Керуючисьст.11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», ст.ст.40,110,309,369,372 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Володимир-Волинського відділення поліції Нововолинського ВП ГУ НП України у Волинській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Володимир-Волинського агротехнічного коледжу - задовольнити.

Надати дозвіл працівникам державної фінансової інспекції у Волинській області на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, юридична адреса: 44700, Україна, Волинська область, м. Володимир-Волинський, вул. Генерала Шухевича, 27, щодо дотримання фінансової дисципліни при виконанні договору від 05.01.2016 року про надання послуг, пов`язаних з навчальним процесом № 05-01/2016.

Визначити строк проведення позапланової виїзної ревізії упродовж 15 робочих днів, починаючи з 12.09.2016 року по 27.09.2016 року.

Проведення ревізії органами державної фінансової інспекції не повинно порушувати нормального режиму роботи підконтрольних установ та інших суб`єктів господарської діяльності.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя /-/ підпис.

Згідно з оригіналом.

Суддя Володимир-Волинського

міського суду ОСОБА_1

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення05.09.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу61495222
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —154/2342/16

Ухвала від 05.09.2016

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 16.09.2016

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пікула Н. В.

Ухвала від 16.09.2016

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Пікула Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні