Ухвала
від 22.09.2016 по справі 164/1852/16-ц
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи: 164/1852/16-ц

п/с 2-з/164/4/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 вересня 2016 року Маневицький районний суд Волинської області

в складі: головуючого - судді Невара О.В.,

при секретарі Оліферчук І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про забезпечення позову, подану керівником Маневицької місцевої прокуратури Волинської області, -

В С Т А Н О В И В:

19 вересня 2016 року керівник Маневицької місцевої прокуратури Волинської області звернувся в суд з позовом до ОСОБА_1, Костюхнівської сільської ради Маневицького району про зобов'язання вчинити певні дії.

22 вересня 2016 року в Маневицький районний суд Волинської області надійшла заява про забезпечення позову, подана керівником Маневицької місцевої прокуратури Волинської області, в якій він просив в порядку забезпечення позову заборонити ОСОБА_1 та Костюхнівській сільській раді Маневицького району вчиняти дії, спрямовані на державну реєстрацію договору оренди землі від 1 квітня 2016 року.

Відповідно до вимог ч. 1, 3 ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити, передбачені цим Кодексом, заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Згідно ч. 1-3 ст. 152 ЦПК України позов забезпечується: 1) накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб; 2) забороною вчиняти певні дії; 3) встановленням обов'язку вчинити певні дії; 4) забороною іншим особам здійснювати платежі або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобов'язання; 5) зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту; 6) зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку; 7) передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам. У разі необхідності судом можуть бути застосовані інші види забезпечення позову. Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову. Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Проаналізувавши матеріали заяви про забезпечення позову, суд вважає, що вона є підставною і підлягає до задоволення, оскільки невжиття заходів для забезпечення позову може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду. Враховуючи заявлені керівником Маневицької місцевої прокуратури Волинської області позовні вимоги, а також обставини, вказані в обґрунтування заяви про забезпечення позову, суд вважає за доцільне забезпечити вказаний позов шляхом заборони ОСОБА_1 та Костюхнівській сільській раді Маневицького району вчиняти дії, спрямовані на державну реєстрацію договору оренди землі від 1 квітня 2016 року, що відповідає вимогам ст. 152 ЦПК України. При вирішенні заяви про забезпечення позову суд бере до уваги, що зазначений вид забезпечення позову є співмірним із заявленими позивачем вимогами.

На основі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 151-153, 293 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву керівника Маневицької місцевої прокуратури Волинської області про забезпечення позову задовольнити.

Заборонити ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1), жителю с. Стара Рафалівка, вул. 50-річчя Перемоги, б. 15 Володимирецького району Рівненської області, а також Костюхнівській сільській раді Маневицького району Волинської області (р/р 31418542700302 в ГУДКСУ у Волинській області, МФО 803014, код 04334347) вчиняти дії, спрямовані на державну реєстрацію договору оренди землі від 1 квітня 2016 року, укладеного між ОСОБА_1 та Костюхнівською сільською радою Маневицького району Волинської області.

Копію ухвали направити Володимирецькому районному відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області та Маневицькому районному відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Волинській області для виконання, а також керівнику Маневицької місцевої прокуратури Волинської області для відому.

Копію ухвали після її виконання направити ОСОБА_1 та Костюхнівській сільській раді Маневицького району Волинської області.

Ухвала підлягає до негайного виконання. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Волинської області через Маневицький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя:

СудМаневицький районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.09.2016
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61495446
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —164/1852/16-ц

Ухвала від 22.12.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 18.10.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

Ухвала від 22.09.2016

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні