Ухвала
від 21.09.2016 по справі 147/187/16-ц
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/187/16-ц

Провадження № 2/147/171/16

У Х В А Л А

21.09.2016 року Тростянецький районний суд Вінницької області в складі: головуючого судді Волошина І.А.,

за участі секретаря Свистун А.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Тростянець цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ПП АФ «Іззія» про розірвання договору оренди землі,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тростянецького районного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ПП АФ «Іззія» про розірвання договору оренди землі.

В судове засідання позивач та представник позивача ОСОБА_2 не з`явились. Представник позивача надав на адресу суду клопотання про залучення ТОВ «ТОРГМОРТРАНС -1» в якості співвідповідача у даній цивільній справі та про витребування у відповідача ПП АФ «Іззія» оригіналів видаткових касових ордерів на підтвердження сплати орендної плати позивачу; витребувати у ТОВ «ТОРГМОРГТРАНС 1» оригінали видаткових касових ордерів на підтвердження сплати орендної плати позивачу за 2013-2015 роки; витребувати з Гайсинської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Вінницькій області та з державної податкової інспекції у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві інформацію про нарахування та сплату ПП «АФ «Іззія» та ТОВ «ТОРГМОРГТРАНС 1» у 2013-2015 роках податку з доходів фізичних осіб за позивача з орендної плати за землю. Судове засідання проводити у його відсутність, вимоги клопотання підтримує та просить їх задовольнити.

В судове засідання представник відповідача, будучи належним чином повідомленим про місце та час розгляду справи, не з`явився, жодних заяв чи клопотань на адресу суду від нього не надійшло, причини своєї неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у зв’язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалося.

Суд дослідивши матеріали клопотання представника позивача вважає, що його слід задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 10 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Відповідно до ч. 1ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених ст. 61 цього Кодексу.

Письмові докази, як правило, подаються в оригіналі. Якщо подано копію письмового доказу, суд має право вимагати додання оригіналу ( ч.2 ст. 64 ЦПК).

Відповідно до ст. 137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов’язаний витребувати такі докази.

Окрім того, відповідно до вимог ст. 33 ЦК України суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи, замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов подано не до тієї особи, яка має відповідати за позовом, або залучає до участі у справі іншу особу як співвідповідача.

За встановлених обставин, оскільки право визначати хто має відповідати за вимогами позову належить позивачу, який в межах повноважень звернувся з відповідним клопотанням про залучення до участі у справі в якості співвідповідача ТОВ «ТОРГМОРТРАНС -1», то клопотання підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 27, 33, 137, 209, 210 ЦПК України, ст. 33 ЦК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Зобов’язати приватне підприємство «Агропромислова фірма «Іззія» надати в судове засідання 10.10.2016 оригінали видаткових касових ордерів на підтвердження сплати орендної плати позивачу.

Залучити ТОВ «ТОРГМОРТРАНС - 1»(юридична адреса 03151, м. Київ, Проспект Повітрофлотський, буд. 66) до участі у справі за позовом до ПП АФ «Іззія» про розірвання договору оренди землі в якості співвідповідача.

Витребувати у ТОВ «ТОРГМОРТРАНС 1» оригінали видаткових касових ордерів на підтвердження сплати орендної плати за землю ОСОБА_1 за 2013-2015 роки.

Витребувати з Гайсинської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Вінницькій області інформацію про нарахування та сплату Приватним підприємством «Агрофірма «Іззія» у 2013-2015 роках податку з доходів фізичних осіб за позивача, ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, з орендної плати за землю.

Витребувати з державної податкової інспекції у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві інформацію про нарахування та сплату ТОВ «ТОРГМОРТРАНС 1» (ідентифікаційний код юридичної особи 38138074, юридична адреса: 03151, м. Київ, проспект Повітрофлотський, буд. 66) у 2013-2015 роках податку з доходів фізичних осіб за позивача, ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, з орендної плати за землю.

Розгляд справи №147/187/16-ц відкласти на 10 год. 00 хв. 10 жовтня 2016 року .

Строк виконання ухвали для Гайсинської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Вінницькій області та державної податкової інспекції у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві встановити у п’ять днів з дня отримання її копії.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або в установлені судом строки, зобов’язані повідомити про це суд із зазначенням причини протягом п’яти днів з дня отримання ухвали суду.

Відповідно до п.5 ст. 137 ЦПК України за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановленому законом порядку.

Копію ухвали з копією позовної заяви з додатками надіслати ТОВ «ТОРГМОРТРАНС 1».

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення21.09.2016
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61506509
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —147/187/16-ц

Рішення від 30.05.2017

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Волошин І. А.

Ухвала від 05.04.2017

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Волошин І. А.

Ухвала від 22.02.2017

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Волошин І. А.

Ухвала від 21.09.2016

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Волошин І. А.

Ухвала від 14.06.2016

Цивільне

Апеляційний суд Вінницької області

Сопрун В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні