Ухвала
від 22.09.2016 по справі 331/6268/16-ц
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

22.09.2016

провадження 2/331/235/2016

справа 331/6268/2016

У Х В А Л А

22 вересня 2016 р. Жовтневий районний суд м. Запоріжжя у складі

головуючого судді Смолки І.О.,

при секретарі Качан К.К.,

розглянувши у відкритому судовому зсіданні цивільну справу за поданням головного державного виконавця Олександрівського ВДВС м. Запоріжжя ОСОБА_1, боржник ОСОБА_2 підприємство «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», стягувачі: концерн «Міські теплові мережі», сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Нива», про звернення стягнення на належні боржникові кошти від інших осіб, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах,

в с т а н о в и в :

Головний державний виконавець Олександрівського ВДВС м. Запоріжжя ОСОБА_1 звернуся до суду з поданням, в якому просить суд винести ухвалу про звернення стягнення на належні боржникові грошові кошти від інших осіб, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, зокрема про звернення стягнення на грошові кошти, що перебувають на банківських та казначейських рахунках, що належить та обліковуються за Управлінням Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області ЄДРПОУ: 40097116 в межах суми боргу 1066492,48 грн. для забезпечення виконання виконавчих документів, що входять до складу зведеного виконавчого провадження № 45753277/6.

Подання обґрунтував тим, що на виконанні у Олександрівському ВДВС м. Запоріжжя перебуває зведене виконавче провадження № 45753277/6, про стягнення з Державного підприємства «Запорізький науково - дослідний та проектний інститут землеустрою» (далі - ДП «Запорізький інститут землеустрою») на користь юридичних та фізичних осіб заборгованості у розмірі 1495778,19 грн. Рішення суду не виконуються, грошові кошти у боржника відсутні, проте, державним виконавцем встановлено наявність дебіторської заборгованості Управлінням Держземагентством у Бердянському районі Запорізької області Код ЄДРПОУ: 38508246 (правонаступником якого є Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області Код ЄДРПОУ: 40097116) перед ДП «Запорізький інститут землеустрою».

Посилаючись на ч.ч.1,4 ст. 55 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець просить задовольнити подання.

У судовому засіданні державний виконавець подання підтримав на підставах, зазначених у поданні.

Дослідивши матеріали подання, суд вважає його таким, що підлягає задоволенню, з наступних підстав:

сум встановлено, що на виконанні у Олександрівському ВДВС м. Запоріжжя перебуває зведене виконавче провадження № 45753277/6, про стягнення з Державного підприємства «Запорізький науково - дослідний та проектний інститут землеустрою» (далі - ДП «Запорізький інститут землеустрою») на користь юридичних та фізичних осіб заборгованості у розмірі 1495778,19 грн.

Статтею 1 Закону України «Про державну виконавчу службу» передбачено, що «ОСОБА_2 виконавча служба входить до системи органів Міністерства юстиції України і здійснює виконання рішень судів, третейських судів та інших органів, а також посадових осіб (далі - рішень) відповідно до законів України».

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про виконавче провадження» «Виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення)».

Згідно ч. 1 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження», «Державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії».

Згідно довідки ДФСУ, за боржником обліковуються рахунки у банківських установах.

Згідно довідки АІС «Автомобіль», за боржником зареєстровано право власності на транспортний засіб, який станом на сьогоднішній день перебуває у розшуку

Згідно довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, за боржником не зареєстровано прав власності на нерухомість.

21.01.2015 р. державним виконавцем в порядку ст. ст. 52, 57, 65 Закону

України «Про виконавче провадження» винесено постанову про арешт

коштів боржника.

11.11.2014 р. державним виконавцем в порядку ст. 52, 57 Закону України «Про виконавче провадження» винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження. Копії відповідної постанови направлено для виконання органам, що здійснюють реєстрацію прав власності на майно для виконання боржнику до відома.

Так, згідно відповідей банківських установ, постанови про арешт коштів боржника прийняті ними до виконання, але залишок коштів недостатній для їх виконання.

13.09.2016р. головним державним виконавцем Олександрівського

ВДВС м. Запоріжжя ОСОБА_1 на адресу боржника було направлено

вимогу державного виконавця в порядку ст. ст. 5, 11 Закон України «Про

виконавче провадження», в якій боржника було зобов'язано надати на адресу

Відділу повну та вичерпну інформацію щодо дебіторської заборгованості

перед ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут

землеустрою» з метою звернення стягнення в подальшому на такі грошові

кошти.

Також, в даній вимозі боржника було зобов'язано надати копії документів, що підтверджують наявність заборгованості третіх осіб перед ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

На виконання вищезазначеної вимоги державного виконавця боржником надано копії необхідних документів, що свідчать про дебіторську заборгованість іншої особи перед ДП «Запорізький інститут землеустрою» , що є боржником у ЗВП № 45753277/6.

Так, боржником надано копію договору та відповідних додатків до нього, що підтверджують наявність дебіторської заборгованості Управлінням Держземагентством у Бердянському районі Запорізької області Код ЄДРПОУ: 38508246 (правонаступником якого є Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області Код ЄДРПОУ: 40097116) перед ДП «Запорізький інститут землеустрою».

Згідно договору № 234 від 26.09.2013 р., укладеного між

ДП «Запорізький інститут землеустрою» та Управлінням Держземагентства у

Бердянському районі Запорізької області та актів здачі та приймання

виконаних робіт та акту звіряння взаємних розрахунків від 01.12.2015 р.

встановлено, що у УПРАВЛІННЯ ДЕРЖГЕОКАДАСТРУ У БЕРДЯНСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ наявна заборгованість перед ДП «Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» у розмірі 1066492,48 грн.

Частиною. 1 ст. 55 Закону України «Про виконавче провадження» передбачено, що «Державний виконавець має право звернути стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб, а також на майно та кошти, що належать боржнику від інших осіб».

Відповідно до ч. 4 ст. 55 Закону України «Про виконавче провадження» «На належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, стягнення звертається державним виконавцем на підставі ухвали суду в порядку, встановленому цим Законом»,

Згідно ч. 1 ст. 377 ЦПК України, питання про звернення стягнення на належні боржнику від інших осіб грошові кошти, що знаходяться на рахунках цих осіб в установах банків та інших фінансових установах, при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішуються судом за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Керуючись ст. 377 ЦПК України, ст. 55 Закону України «Про виконавче провадження», суд

у х в а л и в :

Звернути стягнення на грошові кошти, що перебувають на банківських та казначейських рахунках, що належить та обліковуються за Управлінням Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області ЄДРПОУ: 40097116 в межах суми боргу 1066492,48 грн. для забезпечення виконання виконавчих документів, що входять до складу зведеного виконавчого провадження № 45753277/6.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через суд першої інстанції протягом 5 днів з дня її проголошення, особами, які були відсутні у судовому засіданні,- протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Смолка І.О.

Дата ухвалення рішення22.09.2016
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61509221
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —331/6268/16-ц

Ухвала від 22.09.2016

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Смолка І. О.

Ухвала від 21.09.2016

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Смолка І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні