Ухвала
від 22.09.2016 по справі 823/751/16
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 823/751/16 Головуючий у 1-й інстанції: Гарань С.М. Суддя-доповідач: Коротких А. Ю.

У Х В А Л А

Іменем України

22 вересня 2016 року м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді: Коротких А.Ю.,

суддів: Ганечко О.М.,

Літвіної Н.М.,

при секретарі: Козуб А.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант" на постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 19 липня 2016 року у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант" до Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування наказу,-

В С Т А Н О В И В :

Постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 19 липня 2016 року в задоволенні позову відмовлено повністю.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, товариство з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант" подало апеляційну скаргу, в якій просить суд апеляційної інстанції скасувати постанову суду першої інстанції та ухвалити нову, якою адміністративний позов задовольнити повністю. Свої вимоги апелянт аргументує тим, що судом першої інстанції були неповно з'ясовані всі обставини, що мали суттєве значення для вирішення справи та допущені порушення норм матеріального права.

Заслухавши суддю-доповідача, учасників процесу, які з'явились у судове засідання, дослідивши матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.

11 березня 2016 року Золотоніською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Черкаській області видано наказ № 108 про проведення документальної позапланової виїзної перевірки товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант".

Вказаний наказ видано на підставі пп. 75.1.2 п. 75.1 ст. 75 , пп. 78.1.11 п. 78.1 ст. 78 ПК України у зв'язку з надходженням постанови слідчого СУ ФР Державної податкової інспекції у Подільському районі ГУ ДФС у місті Києві від 14 липня 2015 року про призначення позапланової виїзної документальної перевірки, що винесена в межах кримінального провадження від 02 липня 2015 року № 32015100070000082, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.ч.1, 3 ст.212 КК України .

Вказаною постановою доручено працівникам Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області призначити та провести позапланову виїзну документальну перевірку товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант" по проведених фінансово-господарських взаємовідносинах з товариством з обмеженою відповідальністю «Лібе Стайл», товариством з обмеженою відповідальністю «Капітал-Тех-Сервіс», товариством з обмеженою відповідальністю «НВ Трансенергобуд», товариством з обмеженою відповідальністю «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс», товариством з обмеженою відповідальністю «Глобал Менеджмент корпорейшн», товариством з обмеженою відповідальністю «Монтаж Систем-Груп» за період з 01 січня 2012 року по 01 липня 2015 року щодо правильного нарахування та сплати податків.

З огляду на викладене, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до пп. 75.1.2 п. 75.1 ст. 75 ПК України документальною перевіркою вважається перевірка, предметом якої є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати усіх передбачених цим Кодексом податків та зборів, а також дотримання валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) та яка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов'язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також отриманих в установленому законодавством порядку контролюючим органом документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Документальна позапланова перевірка не передбачається у плані роботи контролюючого органу і проводиться за наявності хоча б однієї з обставин, визначених цим Кодексом.

Документальною виїзною перевіркою вважається перевірка, яка проводиться за місцезнаходженням платника податків чи місцем розташування об'єкта права власності, стосовно якого проводиться така перевірка.

Згідно з пп. 78.1.11 п. 78.1 ст. 78 ПК України документальна позапланова перевірка здійснюється, коли отримано рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

З матеріалів справи вбачається, що до Золотоніської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області надійшла постанова слідчого СУ ФР Державної податкової інспекції у Подільському районі ГУ ДФС у місті Києві від 14 липня 2015 року про призначення позапланової виїзної документальної перевірки товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант".

Вказана постанова винесена 14 липня 2015 року, тобто до набрання чинності Закону України "Про прокуратуру" від 14 жовтня 2014 року №1697-VII та в період дії п. 4 ч. 2 ст. 40 КПК України .

Відповідно до розділу XII "Прикінцеві положення" Закону України "Про прокуратуру" від 14 жовтня 2014 року №1697-VII, який набрав чинності 15 липня 2015 року, виключено з КПК України п. 4 ч. 2 ст. 40, який передбачав, що слідчий уповноважений призначати ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

Колегія суддів погоджується з висновком суду першої інстанції про те, що оскаржуваний наказ прийнятий на підставі та в межах повноважень, передбачених законом. Крім того, доказів, які б підтверджували скасування в установленому порядку постанови слідчого СУ ФР Державної податкової інспекції у Подільському районі ГУ ДФС у місті Києві, матеріали справи не містять.

Доводи апеляційної скарги висновків суду першої інстанції не спростовують, а тому колегія суддів вважає висновки суду першої інстанції обґрунтованими.

Судом першої інстанції правильно встановлено обставини справи та ухвалено рішення з додержанням норм матеріального та процесуального права, а тому, у відповідності до ст. 200 КАС України, суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову суду - без змін.

Керуючись ст. ст. 160, 198, 200, 205, 206, 212, 254 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант" залишити без задоволення, а постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 19 липня 2016 року - без змін.

Ухвала набирає законної сили у порядку, визначеному ст. 254 КАС України, але може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України в порядок і строки, визначені ст. 212 КАС України.

Головуючий суддя: Коротких А.Ю.

Судді: Ганечко О.М.

Літвіна Н.М.

Повний текст виготовлено 23 вересня 2016 року.

Головуючий суддя Коротких А. Ю.

Судді: Літвіна Н. М.

Ганечко О.М.

Дата ухвалення рішення22.09.2016
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61533169
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу

Судовий реєстр по справі —823/751/16

Ухвала від 22.09.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Коротких А. Ю.

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Коротких А. Ю.

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Коротких А. Ю.

Постанова від 19.07.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні