Ухвала
від 23.09.2016 по справі 210/4333/16-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/4333/16-к

Провадження № 1-кс/210/1107/16

"23" вересня 2016 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

23 вересня 2016 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу звернувсяпрокурор Криворізької місцевої прокуратури №1ОСОБА_3 з клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на наступне.

Слідчим відділення Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню № 1201604071000485 від 23.02.2016 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

В ході досудового розслідування по вищезазначеному кримінальному провадженню встановлено, що посадові особи ТОВ «Майєр-ТД» (код ЄДРПОУ 36510452) в січні місяці 2016 року надали до Відокремленого структурного підрозділу «Криворізьке міськрайонне Управління Головного управління Держсанепідемслужби у Дніпропетровській області» санітарні книжки з внесеними фіктивними відомостями про проходження працівниками підприємства санітарного огляду.

За вказаним фактом 23.02.2016 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12016040710000485 внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, а саме підроблення іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, приватним нотаріусом, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов`язків, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою.

Досудове розслідування вищевказаного кримінального правопорушення здійснюється слідчим СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 .

Згідно інформаційної довідки №68728554 від 22.09.2016 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, а саме будинку за адресою, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Телевізійна 5Д, який належить ТОВ «Фаргоф» та яким фактично користується Криворізька філією ТОВ «Майєр-ТД».

З метою всебічного, повного і об`єктивного розслідування вищевказаного кримінального провадження, беручи до уваги що на території будинку за адресою, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Телевізійна 5Д, який належить ТОВ «Фаргоф» та яким фактично користується Криворізька філія ТОВ «Майєр-ТД», можуть знаходитися оригінали підроблених документі, які були подані посадовими особами ТОВ «Майєр-ТД» до Відокремленого структурного підрозділу «Криворізьке міськрайонне Управління Головного управління Держсанепідемслужби у Дніпропетровській області» та інші які підтверджують підроблення документів посадовими особами ТОВ «Майєр-ТД», а саме табеля обліку робочого часу за період з 01.01.2015 року по теперішній час, накази про прийняття на роботу, призначення на посаду та переведення на іншу роботу, оригінали особових справ, оригінали особових медичних книжок наступних працівників ТОВ «Майєр-ТД» (ЄДРПОУ 36510452): ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , а також інші документи, що підтверджують роботу, оригінали санітарно технічних паспортів на автомобілі з державними реєстраційними номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , акти прийому-передачі наданих послуг між ТОВ «Майєр-ТД» та ОСОБА_17 (інд. код НОМЕР_12 ) з 14.03.2015 року по теперішній час відповідно до договору про надання послуг №182, журнал пропуску на територію підприємства працівників, а також інші документи, що можуть підтверджують виконання трудових обов`язків вищевказаними працівниками ТОВ «Майєр-ТД», шляхові листи роботи автомобілів з державними реєстраційними номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , АЕ 1908 ЕА, НОМЕР_11 за період з 01.01.2015 року по теперішній час, оригінали договорів про проведення робіт або надання послуг укладених між ТОВ «Майєр-ТД» та іншими суб`єктами підприємницької діяльності або підприємствами незалежно від форми власності, а також інші документи, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Суд, вислухавши прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі з урахуванням наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Дозвіл на обшук не може бути наданий слідчим суддею, якщо клопотання про обшук не відповідає встановленим у ч. 3 ст. 234 КПК вимогам. Згідно із зазначеною нормою клопотання про обшук повинно містити відомості, зокрема, про: підстави для обшуку (п.4). В силу п. 4 ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до Конституції України кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ст. 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року (Конвенція) кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Конкретизуючи зазначений міжнародний правовий стандарт та конституційне положення щодо забезпечення недоторканності житла та іншого володіння особи, кримінальний процесуальний закон встановлює імперативну вимогу про неможливість проникнення до вказаних об`єктів та встановлює винятки із загального правила - можливість такого проникнення тільки на підставі ухвали слідчого судді чи за добровільною згодою особи, яка ними володіє.

Наведені обставини у своїй сукупності відповідно до ст. 234 КПК України є достатніми підставами для проведення обшуку.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення даного кримінального провадження, відшукання знаряддя кримінального провадження або майна, необхідно провести обшук будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.110, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Криворізької місцевої прокуратури №1 ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому СВ Металургійного ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи, прокурорам групи прокурорів Криворізької місцевої прокуратури №1 по кримінальному провадженню № 1201604071000485 від 23.02.2016 року ОСОБА_18 , ОСОБА_19 та ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукування, виявлення та фіксації обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення кола причетних до його вчинення осіб, а також вилучення оригіналів документів, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а саме: табеля обліку робочого часу за період з 01.01.2015 року по теперішній час, накази про прийняття на роботу, призначення на посаду та переведення на іншу роботу, оригінали особових справ, оригінали особових медичних книжок наступних працівників ТОВ «Майєр-ТД» (ЄДРПОУ 36510452): ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , а також інші документи, що підтверджують роботу, оригінали санітарно технічних паспортів на автомобілі з державними реєстраційними номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 , акти прийому-передачі наданих послуг між ТОВ «Майєр-ТД» та ОСОБА_17 (інд. код НОМЕР_12 ) з 14.03.2015 року по теперішній час відповідно до договору про надання послуг №182, журнал пропуску на територію підприємства працівників, а також інші документи, що можуть підтверджують виконання трудових обов`язків вищевказаними працівниками ТОВ «Майєр-ТД», шляхові листи роботи автомобілів з державними реєстраційними номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 , НОМЕР_8 , НОМЕР_9 , АЕ 1908 ЕА, НОМЕР_11 за період з 01.01.2015 року по теперішній час, оригінали договорів про проведення робіт або надання послуг укладених між ТОВ «Майєр-ТД» та іншими суб`єктами підприємницької діяльності або підприємствами незалежно від форми власності, а також інші документи, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії даної ухвали складає 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Ця ухвала окремому оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.09.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу61537145
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —210/4333/16-к

Ухвала від 23.09.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні