Постанова
від 22.11.2011 по справі 2а-9939/11/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 листопада 2011 р. № 2а-9939/11/1370

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Гулика А.Г.,

за участю:

секретаря судового засідання Русенко І.Я., представника позивача ОСОБА_1,

представник відповідача не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Жовківському районі Львівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технопластбуд»про стягнення податкового боргу, -

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспекція у Жовківському районі Львівської області (далі -ДПІ у Жовківському районі Львівської області) звернулася до суду з вказаним адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технопластбуд»(далі -ТзОВ «Технопластбуд»), в якому просить суд стягнути з відповідача суму податкового боргу в розмірі 24840 грн. 86 коп.

Позовні вимоги мотивовані наявністю у відповідача податкової заборгованості з податку на додану вартість, невжиттям відповідачем заходів щодо погашення вказаної вище заборгованості, що зумовило звернення позивача до суду.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав, наведених в позовній заяві. Просить суд задовольнити позов в повному обсязі.

Відповідач явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення. Про причини неявки суд не повідомив, а тому суд ухвалив розглядати справу без його участі.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши подані документи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини справи, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд дійшов висновку, що позов слід задовольнити повністю, з наступних підстав.

Відповідач - ТзОВ «Технопластбуд», код ЄДРПОУ - 33729548, що знаходиться за адресою: 80337, Львівська область, Жовківський район, с. Добросин, зареєстроване державним реєстратором Жовківської районної державної адміністрації Львівської області як юридична особа, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, та взяте на облік як платник податків в ДПІ у Жовківському районі Львівської області, що підтверджується довідкою про взяття на облік платника податків № 667 від 20.09.2005 року (форма № 4-ОПП).

Як вбачається з матеріалів справи податковий борг відповідача складається з податку на додану вартість, що підтверджується довідкою ДПІ у Жовківському районі Львівської області про суми податкового боргу платника податків.

Сума податкового боргу відповідача з податку на додану вартість становить 24840 грн. 86 коп., що підтверджується декларацією з податку на додану вартість за листопад 2010 року та наступними податковими повідомленнями-рішеннями: від 10.03.2011 року № 43/15-2; від 08.04.2011 року № 284/15-2; від 08.06.2011 року № 423/15-2.

Таким чином суд встановив, що сума податкового боргу відповідача становить 24840 грн. 86 коп., що також підтверджується довідкою ДПІ у Жовківському районі Львівської області про суми податкового боргу платника податків.

Відповідно до положень п.п. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державним цільовими фондами», податкове зобов'язання платника податків, нараховане контролюючим органом відповідно до п. 4.2 ст. 4 цього Закону, вважається узгодженим у день отримання платником податків податкового повідомлення-рішення, за винятком випадків його апеляційного чи судового оскарження у визначенні законодавством строки.

На виконання п.п. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державним цільовими фондами», яка зазначає, що у разі коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання у встановлені строки, податковий орган надсилає такому платнику податків податкові вимоги, ДПІ у Жовківському районі Львівської області, на адресу відповідача направлялись податкові вимоги: першу податкову вимогу від 13.01.2010 року № 1/26 та другу податкову вимогу від 04.03.2010 року № 2/155. Вказані податкові вимоги залишились без задоволення, податковий борг відповідачем не сплачено.

Відповідно до п.п. 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами». платник податків самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації.

Згідно з п.п. 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами»платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, визначену у поданій ним податковій декларації, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації, а п.п. 5.4.1 п. 5.4 вказаної статті зазначено те. що узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податків у строки. визначені ст. 5 визнаються сумою податкового боргу платника податків.

Податковим боргом (недоїмкою), у відповідності до ті. 1.3 ст. 1 цього ж Закону вважається, податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності). самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.

Враховуючи наведене вище, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню, а з відповідача слід стягнути на користь бюджету суму податкового боргу у розмірі 24840 грн. 86 коп.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Технопластбуд»(код ЄДРПОУ - 33729548) на користь бюджету суму податкового боргу в розмірі 24840 грн. 86 коп.

3. Судові витрати відповідно до ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України стягненню зі сторін не підлягають.

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний 25 листопад 2011 року.

Суддя Гулик А.Г.

З оригіналом згідно

Суддя Гулик А.Г.

Дата ухвалення рішення22.11.2011
Оприлюднено29.09.2016
Номер документу61558305
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9939/11/1370

Постанова від 22.11.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 12.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 12.09.2011

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні